szombat, június 22, 2024

Trending

Hasonlóak

10 érdekesség a 10 éves 500 nap nyár című filmről

1. A filmben szándékosan a kék árnyalatok dominálnak, a készítők ugyanis ezzel jobban ki akarták emelni Zooey Deschanel szemének színét.

2. Joseph Gordon-Levitt a filmben beszédes zenei pólókat viselt, úgy mint: Joy Division: „Love Will Tear Us Apart”, az „Unknown Pleasures”, illetve a The Clash:”London Calling”.

3. Summer a forgatókönyv egy korai vázlata szerint szőke hajú lett volna.

4. A táncos jelenetnél a parkban szándékosan nem használtak piros színeket, a szerelem jelképeként. Helyette a kék és annak árnyalatait jelenítették meg, ezért táncol Tom körül mindenki kék ruhában. A jelenetben pedig a Hall and Oates zenekar My Dreams Come True című dala szól. A zenekart még egy rövid vendégszereplésre is felkérték a filmhez, de az utolsó pillanatban visszamondták.

5. Egyes rajongói teóriák szerint a film végi, parkban játszódó jelenet (amikor Summer és Tom egy padon ülve beszélgetnek) csak Tom képzeletének szüleménye.

6. Summer alakját Scott Neustadter forgatókönyvíró korábbi barátnője, Jenny Beckman ihlette, akit a film legelején meg is említenek.

7. A DVD változat audiókommentárja szerint a filmben látható események 75% valóban megtörtént a két forgatókönyvíró valamelyikével.

8. Ez volt a rendező Marc Webb első nagyjátékfilmje. Előtte főként videoklippeket rendezett, többek között a Green Day-nek is. Később pedig ő vezényelhette le a Csodálatos Pókember első és második részét is.

9. Ez volt a harmadik olyan alkalom, hogy Joseph Gordon-Levitt egy Tom nevű karaktert alakított. Az első az Űrbalekok Tommy Solomon-ja, a második pedig a Sereg nem enged Tommy Burgess-sze volt.

10. A film végén, miután Summer és Tom útjai végleg elválnak, a fiú megismerkedik egy Autumn nevű lánnyal. Magyarra lefordítva Summer neve nyarat jelent, Autumn-é pedig őszt.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/