vasárnap, február 25, 2024

10 érdekesség a 10 éves 500 nap nyár című filmről

1. A filmben szándékosan a kék árnyalatok dominálnak, a készítők ugyanis ezzel jobban ki akarták emelni Zooey Deschanel szemének színét.

2. Joseph Gordon-Levitt a filmben beszédes zenei pólókat viselt, úgy mint: Joy Division: “Love Will Tear Us Apart”, az “Unknown Pleasures”, illetve a The Clash:”London Calling”.

3. Summer a forgatókönyv egy korai vázlata szerint szőke hajú lett volna.

4. A táncos jelenetnél a parkban szándékosan nem használtak piros színeket, a szerelem jelképeként. Helyette a kék és annak árnyalatait jelenítették meg, ezért táncol Tom körül mindenki kék ruhában. A jelenetben pedig a Hall and Oates zenekar My Dreams Come True című dala szól. A zenekart még egy rövid vendégszereplésre is felkérték a filmhez, de az utolsó pillanatban visszamondták.

5. Egyes rajongói teóriák szerint a film végi, parkban játszódó jelenet (amikor Summer és Tom egy padon ülve beszélgetnek) csak Tom képzeletének szüleménye.

6. Summer alakját Scott Neustadter forgatókönyvíró korábbi barátnője, Jenny Beckman ihlette, akit a film legelején meg is említenek.

7. A DVD változat audiókommentárja szerint a filmben látható események 75% valóban megtörtént a két forgatókönyvíró valamelyikével.

8. Ez volt a rendező Marc Webb első nagyjátékfilmje. Előtte főként videoklippeket rendezett, többek között a Green Day-nek is. Később pedig ő vezényelhette le a Csodálatos Pókember első és második részét is.

9. Ez volt a harmadik olyan alkalom, hogy Joseph Gordon-Levitt egy Tom nevű karaktert alakított. Az első az Űrbalekok Tommy Solomon-ja, a második pedig a Sereg nem enged Tommy Burgess-sze volt.

10. A film végén, miután Summer és Tom útjai végleg elválnak, a fiú megismerkedik egy Autumn nevű lánnyal. Magyarra lefordítva Summer neve nyarat jelent, Autumn-é pedig őszt.

Friss

A felszín alatt (Under the Skin – 2013) kritika

Jonathan Glazer videóklip- és filmrendező legújabb műve, az Érdekvédelmi terület 5 Oscar-jelölést kapott, így...

Megjelent Jurisits Tamás első lemeze a Connect The Dots

Elérhető és meghallgatható Jurisits Tamás Group: Connect The Dots című világszínvonalú fusion lemeze, mely...

Bejelentették a Sand Land animét

Az egész világon híres Dragon Ball alkotójának Akira Toriyama-nak egy kevésbé ismert története a...

27. filmjét kapja meg a Meitantei Conan franchise

A Meitantei Conan, vagyis a baromi régóta futó Conan, a detektív folytatódik, hiszen jön...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Jurassic Park/World maratont tartanál? – Íme, hogy mennyi időt venne igénybe!

Hosszú várakozás finisébe értünk, hiszen négy év után végre megérkezik a Jurassic World trilógia...

50 éves A keresztapa! Öt kulisszatitok a legendás moziról

Ötven éve hódította meg a mozivilágot A keresztapa című Francis Ford Coppola alkotás, amely...