10 érdekesség a 10 éves Harry Potter és a félvér herceg című filmről

1. A Marcus Belby-t alakító Robert Knox-ot néhány nappal a forgatás végezte után halálra késelték. Mindössze 18 éves volt.

2. Daniel Radcliffe ebben a részben nyújtott alakításával elégedett legkevésbé. Egy 2014-es interjúban így fogalmazott: “Egyszerűen nem vagyok túl jó benne. Nézni is fáj.”

3. A Warner Bros. stúdió halálos fenyegetéseket is kapott, amiért az előre tervezett 2008-as bemutató helyett csak 2009-ben került mozikba a film.

4. Ez volt az első és egyetlen olyan Harry Potter film melynek fényképezését Oscar-díjra jelölték.

5. A film első jelenetében a halálfalók elpusztítják a londoni Millenium hidat. Ez a könyvben a Brockdale híd, mivel a könyv 1996-1997-ben játszódik, a Millenium híd pedig csak 1998-ban épült fel.

6. Chris Columbus után David Yates lett az első rendező, aki egynél több részt rendezett a szérián belül. Ezt kesőbb további kettő, valamint két Legendás állatok film is követte, ami szintén a Harry Potter világában játszódik.

7. 153 perces játékidejével ez a franchise harmadik leghosszabb felvonása, a 161 perces Titkok kamrája, és a 157 perces, a Tűz serlege után.

8. Habár a könyv elején szerepelnek Dursley-ék, a filmből mégis kihagyták őket. A Tűz serlege után egyébként ez volt a második alkalom, hogy nem találkozhattunk velük.

9. Levander Brown szerepére nem kevesebb, mint 7000 lány jelentkezőt hallgattak meg. Irónikus módon végül a Hermione-t alakító Emma Watson ajánlotta a készítők figyelmébe Jessie Cave-et, aki eredetileg nem is jelentkezett a szerepre.

10. A fiatal Voldemort-ot az árvaházban nem más, mint Hero Fiennes Tiffin keltette életre, aki a karakter felnőttkori megformálójának, Ralph Fiennes-nek az unoköccse.

Friss

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Jurassic Park/World maratont tartanál? – Íme, hogy mennyi időt venne igénybe!

Hosszú várakozás finisébe értünk, hiszen négy év után végre megérkezik a Jurassic World trilógia...

50 éves A keresztapa! Öt kulisszatitok a legendás moziról

Ötven éve hódította meg a mozivilágot A keresztapa című Francis Ford Coppola alkotás, amely...