10 érdekesség a 10 éves Trópusi vihar című filmről

Tíz évvel ezelőtt ezen a napon mutatták be a Ben Stiller rendezésében készült Trópusi vihar című filmet, amit azóta is a utóbbi évtizedek legjobb vígjátékai között tartunk számon. 

1. Kirk Lazarus karaktere eredetileg ír származású lett volna, de végül megváltoztatták ausztrál nemzetiségűre, miután Robert Downey Jr. azt mondta, hogy az ausztrál akcentussal jobban tudna improvizálni, mivel a Született gyilkosok című film után már van gyakorlata benne.

2. Robert Downey Jr. elsősorban azért vállalta el a szerepet, mert érdekesnek találta, hogy egy fehér színész alakítson egy színes bőrűt, továbbá maga forgatókönyv is elnyerte a tetszését és az is sokat nyomott a latba, hogy Ben Stillerrel és Jack Blackkel dolgozhatott együtt.

3. Rick Peck szerepére eredetileg Owen Wilson-t szerződtették, de miután öngyilkossági kísérletet tett, Ben Stiller odaadta azt Matthew McConaughey-nak, hogy Wilson nyugodtan lábadozhasson.

4. A filmeben is látható “Suna Szaft” nevezetű energiaital limitált ideig megvásárolható volt az Amazon-on is.

5. Ben Stiller szívesen eljátszotta volna Rick Peck-et is, ha így alakult volna a helyzet akkor Keanu Reeves alakította volna Tugg Speedman-t.

6. Jeff Portnoy karakterét kifejezetten Jack Black-nek írták, de a híres komikuson, Chris Farley-n alapult.

7. Jack Black először visszautasította felkérést, mert nem akarta szőkére festeni a haját. Később aztán meggondolta magát, de továbbra sem rajongott az ötletért, hogy a haját kiszőkítsék.

8. Ben Stiller egy interjúban elárulta, hogy Tugg Speedman karakterét részben a fiatal kori Sylvester Stallone inspirálta.

9. Alpa Chino szerepére Kevin Hart és Mos Def is esélyesek volt egy időben.

10. Robert Downey Jr. karaktere, Kirk Lazarus a film egyik jelenetében azt mondja, hogy ő a DVD audiokommentárjáig a szerepben marad. A Trópusi vihar DVD változatának audiokommentárján erre való utalásként Downey Jr., Kirk Lazarus-ként kommentálta végig a filmet.

Friss

1899 kritika (1899 – 2022, Netflix)

Nehéz spoilerezés nélkül elmagyarázni, hogy a Netflix 1899 című sorozata nálam hol ment egy...

Dalra fakad az Átjáróház

Egyre inkább kirajzolódik a mozirajongók előtt, hogy miért lesz kihagyhatatlan film a decemberben a...

Brahmāstra: Első rész – Shiva kritika (Brahmāstra: Part One – Shiva, 2022 – Disney+): Szuperhős mozi indiai módra

Az indiai filmek temperamentuma mindig irigylésre méltó, zenés és táncos jelenetekkel tarkított romantikus alkotásokról...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Jurassic Park/World maratont tartanál? – Íme, hogy mennyi időt venne igénybe!

Hosszú várakozás finisébe értünk, hiszen négy év után végre megérkezik a Jurassic World trilógia...

50 éves A keresztapa! Öt kulisszatitok a legendás moziról

Ötven éve hódította meg a mozivilágot A keresztapa című Francis Ford Coppola alkotás, amely...