Samuel L. Jackson nagy hete: Mi lenne ha…? (What if…?, 2021 – Disney+) 3. rész kritika (Spoilermentes)

Ha a múlt heti Fekete Párduc/Űrlord történettől nem dobtad el az agyad, akkor ez a thrilleresre vett sztori majd biztosítja.

A What if…? abban a szerencsés helyzetben van, hogy részről részre egyre izgalmasabbá tud válni. Ezt valószínűleg egyaránt köszönheti a mókás koncepciónak, valamint a Black Mirror-szerű epizodikus jellegnek, de ezt talán kár is fejtegetni, elég, hogy hétről hétre szállítja a remek történeteket.

Ismerős jelenet a Vasember 2-ből (forrás: Screen Rant)

Kevésbé hardcore fanoknak egy kis gyorstalpaló: A Marvel eredeti idővonalán A hihetetlen Hulk (még Edward Nortonnal), a Vasember 2 és a Thor egyazon héten játszódnak. A nagy zöld óriás letarolja fél Manhattant, Tony Stark palládiummérgezéssel küzd, „Aranyhaj” pedig lepottyan Asgardból a földiek közé. Összegezve ez Nick Fury (azaz Samuel L. Jackson) nagy hete, ami majd a Bosszúállók első találkozásához vezet.

Vagyis ezen az idővonalon csak vezetne… Ugyanis valaki elkezdi sorban levadászni Fury álom-hatosát, így a Bosszúállók csak egy idilli elképzelés marad egy védtelenül maradt Földön.

What if...
Samuel L. Jackson ezúttal a hangját kölcsönözte a SHIELD ügynökének (forrás: DenofGeek)

A What if…? harmadik része nemcsak azért jó, mert egy olyan sztorit hoz, ami talán a legszorosabban hasonul az eredeti filmekhez, de a három film cselekményének megbolygatásával egy izgalmas nyomozásba is torkollik. A feszültség ellenére a Marvel továbbra sem feledkezik meg a tőle megszokott humorról, aminek ez alkalommal meglepő módon gyakran Fury a forrása.

Igazi képregényes fordulattal zárul a nyomozás, hiszen az elkövetőt nem csak puszta erővel kényszerítik térdre. A talpon maradó szereplők eszesen játsszák ki a náluk lévő kártyákat, ahogy az a klasszikusoknak számító füzetekre annyira jellemző. A tettes kilétét azonban kár találgatni, hiszen jó darabig semmilyen nyomot nem kap a néző, így pedig nehezen áll össze a kép.

What if...?
Loki Variáns a What if…? harmadik részében (forrás: DenofGeek)

Ha szeretted a Marvel első tíz évét, a What if…? ezen részét neked készítették ajándékba. Egy újabb remek példa arra, hogy mennyiféleképpen el lehet mesélni egy történetet, és ezzel a képzelőerővel talán ez lehet a Marvel eddigi legjobb sorozata.

Friss

Viking dráma a javából: Az Északi kritika (The Northman – 2022)

Robert Eggers már első mozijával feltette magát a filmezés térképére. A 2015-ös A Boszorkány...

Az utolsó Halloween-filmen, lehet, csodálkozni fognak a rajongók

Lehet, hogy Stephen King is bele fog kavarni az utolsó Halloween-filmbe, ezzel még kegyetlenebb véget...

Gerlóczy Sári: Társas mező című kiállításán jártunk a Fugában

Gerlóczy Sári ecsettel a kezében mutatja meg mindennapi gondjait és problémáit. Az emberek társas...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak

Repülj vissza az ókori Rómába – Thermae Romae Novae 1. évad kritika (2022 – Netflix)

A Netflix manapság elég híres arról, hogy szinte ontja magából az animéket, a lehető...

A vízi hobbit kalandjai a legmelegebb égövön: A zászlónk halált jelent 1. évad (Our Flag Means Death, 2022 – HBO Max) kritika

Sok érdekes foglalkozás akad ezen a világon, vannak pl. teherautó-sofőrök, meg HR-esek, meg eladók...

„Do ya really wanna, do ya really wanna taste it?”: Peacemaker – Békeharcos 1. évad (Peacemaker, 2022 – HBO Max) kritika

Peacemaker karaktere a tavalyi James Gunn által vezényelt, a The Suicide Squad - Az...