Samuel L. Jackson nagy hete: Mi lenne ha…? (What if…?, 2021 – Disney+) 3. rész kritika (Spoilermentes)

Ha a múlt heti Fekete Párduc/Űrlord történettől nem dobtad el az agyad, akkor ez a thrilleresre vett sztori majd biztosítja.

A What if…? abban a szerencsés helyzetben van, hogy részről részre egyre izgalmasabbá tud válni. Ezt valószínűleg egyaránt köszönheti a mókás koncepciónak, valamint a Black Mirror-szerű epizodikus jellegnek, de ezt talán kár is fejtegetni, elég, hogy hétről hétre szállítja a remek történeteket.

Ismerős jelenet a Vasember 2-ből (forrás: Screen Rant)

Kevésbé hardcore fanoknak egy kis gyorstalpaló: A Marvel eredeti idővonalán A hihetetlen Hulk (még Edward Nortonnal), a Vasember 2 és a Thor egyazon héten játszódnak. A nagy zöld óriás letarolja fél Manhattant, Tony Stark palládiummérgezéssel küzd, „Aranyhaj” pedig lepottyan Asgardból a földiek közé. Összegezve ez Nick Fury (azaz Samuel L. Jackson) nagy hete, ami majd a Bosszúállók első találkozásához vezet.

Vagyis ezen az idővonalon csak vezetne… Ugyanis valaki elkezdi sorban levadászni Fury álom-hatosát, így a Bosszúállók csak egy idilli elképzelés marad egy védtelenül maradt Földön.

What if...
Samuel L. Jackson ezúttal a hangját kölcsönözte a SHIELD ügynökének (forrás: DenofGeek)

A What if…? harmadik része nemcsak azért jó, mert egy olyan sztorit hoz, ami talán a legszorosabban hasonul az eredeti filmekhez, de a három film cselekményének megbolygatásával egy izgalmas nyomozásba is torkollik. A feszültség ellenére a Marvel továbbra sem feledkezik meg a tőle megszokott humorról, aminek ez alkalommal meglepő módon gyakran Fury a forrása.

Igazi képregényes fordulattal zárul a nyomozás, hiszen az elkövetőt nem csak puszta erővel kényszerítik térdre. A talpon maradó szereplők eszesen játsszák ki a náluk lévő kártyákat, ahogy az a klasszikusoknak számító füzetekre annyira jellemző. A tettes kilétét azonban kár találgatni, hiszen jó darabig semmilyen nyomot nem kap a néző, így pedig nehezen áll össze a kép.

What if...?
Loki Variáns a What if…? harmadik részében (forrás: DenofGeek)

Ha szeretted a Marvel első tíz évét, a What if…? ezen részét neked készítették ajándékba. Egy újabb remek példa arra, hogy mennyiféleképpen el lehet mesélni egy történetet, és ezzel a képzelőerővel talán ez lehet a Marvel eddigi legjobb sorozata.

Friss

Egy igazi Netflix romantika, sorozat formában – Puszi: Kitty 1. évad (XO, Kitty – 2023, Netflix) kritika

Az igazi Netflix romantika már-már saját fogalommá nőtte ki magát az évek alatt a...

Kurosawa és társai: A 20 legjobb szamurájfilm, amit muszáj megnézni legalább egyszer

A japán történelem mindig is lenyűgözött. Mondhatni abba a korosztályba tartozom, akiknek gyerekként a...

A fehér ember igenis tud ugrani, avagy ilyen egy szórakoztató remake! – Zsákolj, ha tudsz! (White Men Can’t Jump, 2023 – Disney+) kritika

Kifejezetten rossz előérzetem volt, amikor megláttam, hogy az 1992-es Zsákolj, ha tudsz-ból, ami nem...

A kis hableány (The Little Mermaid, 2023) kritika

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hír az, hogy A kis...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak

Egy igazi Netflix romantika, sorozat formában – Puszi: Kitty 1. évad (XO, Kitty – 2023, Netflix) kritika

Az igazi Netflix romantika már-már saját fogalommá nőtte ki magát az évek alatt a...

The Last of Us 1-3. rész kritika (The Last of Us, 2023 – HBO Max)

Kevés olyan film, pláne sorozat van, amit az ún. mozaikcsalád képes együtt nézni. A...

Alice Határországban kritika (Alice in Borderland 2022, Netflix) – Meglehet-e menekülni a haláltól?

Életre halálra szóló játékok. Logika, kitartás, csapatmunka és erő. Ezek kellenek ahhoz, hogy valaki...