Velmára fókuszáló, felnőtteknek szóló animációs Scooby-Doo előzménysorozaton dolgozik az HBO Max

Az okát egyelőre mi sem nagyon értjük…

Tuti hogy erre kevesen fogadtak volna. Az HBO Max nemrég bejelentette, hogy bővíteni kívánja repertoárját a felnőtteknek szóló animációs sorozatok terén, mégpedig a Fired on Mars és a Clone High című projektek mellett egy egészen meglepő vállalással. A Velma címre hallgató sorozat, a Scooby-Doo franchise-ból már jól ismert, szemüveges, jól tájékozott, mindig narancssárga pulóvert viselő címszereplő, Velma Dinkley eredettörténetét meséli majd el. Bár hivatalosan nem erősítették meg, nem tűnik kizártnak, hogy valamilyen szinten a Scooby-Doo csapat más tagjai is megjelennek majd az alkotásban, legalábbis az HBO Max egészen pontosan így fogalmazott: [a Velma] „egy eredeti és humoros alkotás, amely felfedi majd Amerika egyik legkedveltebb rejtélymegoldóinak színes múltját.”

Ezen kívül annyit tudunk még biztosan, hogy az HBO Max egyelőre 10 részt rendelt a sorozatból, melynek produceri feladataiért az amerikai színésznő, író, komikus és rendező, Mindy Kaling felel majd, aki egyben Velma szinkronhangja is lesz.

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mégis miért gondolkodnak az HBO Maxnél egy felnőtteknek szánt sorozatban, miközben a Scooby-Doo franchise mindig is főleg az ifjúságnak szólt. Valószínű, hogy a Warner Bros. streaming platformjának fejesei leginkább a mai felnőttek kellemes emlékeire, nosztalgia iránti vágyaira apellálnak a széria korábbi alkotásaival kapcsolatban.

A Velma megjelenési dátumról, vagy további szinkronhangokról jelenleg még nincs információ, de remélhetőleg a közeljövőben ezekre is fény derül.

ForrásCollider

Friss

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....
Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.

Hasonlóak

A szolgálólány meséjének 5. évada szeptember 15-én érkezik az HBO Maxra

June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azzal küzd, hogy újra meghatározza...

Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

A Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis...

Megvan a Rick és Morty hatodik évadának premierdátuma

A felnőtteknek szóló animációk műfajában élenjáró Adult Swim csatorna bejelentette, hogy a kétszeres Emmy-nyertes Rick...