vasárnap, június 16, 2024

Trending

Hasonlóak

Velmára fókuszáló, felnőtteknek szóló animációs Scooby-Doo előzménysorozaton dolgozik az HBO Max

Tuti hogy erre kevesen fogadtak volna. Az HBO Max nemrég bejelentette, hogy bővíteni kívánja repertoárját a felnőtteknek szóló animációs sorozatok terén, mégpedig a Fired on Mars és a Clone High című projektek mellett egy egészen meglepő vállalással. A Velma címre hallgató sorozat, a Scooby-Doo franchise-ból már jól ismert, szemüveges, jól tájékozott, mindig narancssárga pulóvert viselő címszereplő, Velma Dinkley eredettörténetét meséli majd el. Bár hivatalosan nem erősítették meg, nem tűnik kizártnak, hogy valamilyen szinten a Scooby-Doo csapat más tagjai is megjelennek majd az alkotásban, legalábbis az HBO Max egészen pontosan így fogalmazott: [a Velma] „egy eredeti és humoros alkotás, amely felfedi majd Amerika egyik legkedveltebb rejtélymegoldóinak színes múltját.”

Ezen kívül annyit tudunk még biztosan, hogy az HBO Max egyelőre 10 részt rendelt a sorozatból, melynek produceri feladataiért az amerikai színésznő, író, komikus és rendező, Mindy Kaling felel majd, aki egyben Velma szinkronhangja is lesz.

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mégis miért gondolkodnak az HBO Maxnél egy felnőtteknek szánt sorozatban, miközben a Scooby-Doo franchise mindig is főleg az ifjúságnak szólt. Valószínű, hogy a Warner Bros. streaming platformjának fejesei leginkább a mai felnőttek kellemes emlékeire, nosztalgia iránti vágyaira apellálnak a széria korábbi alkotásaival kapcsolatban.

A Velma megjelenési dátumról, vagy további szinkronhangokról jelenleg még nincs információ, de remélhetőleg a közeljövőben ezekre is fény derül.

Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.