Velmára fókuszáló, felnőtteknek szóló animációs Scooby-Doo előzménysorozaton dolgozik az HBO Max

Az okát egyelőre mi sem nagyon értjük…

Tuti hogy erre kevesen fogadtak volna. Az HBO Max nemrég bejelentette, hogy bővíteni kívánja repertoárját a felnőtteknek szóló animációs sorozatok terén, mégpedig a Fired on Mars és a Clone High című projektek mellett egy egészen meglepő vállalással. A Velma címre hallgató sorozat, a Scooby-Doo franchise-ból már jól ismert, szemüveges, jól tájékozott, mindig narancssárga pulóvert viselő címszereplő, Velma Dinkley eredettörténetét meséli majd el. Bár hivatalosan nem erősítették meg, nem tűnik kizártnak, hogy valamilyen szinten a Scooby-Doo csapat más tagjai is megjelennek majd az alkotásban, legalábbis az HBO Max egészen pontosan így fogalmazott: [a Velma] „egy eredeti és humoros alkotás, amely felfedi majd Amerika egyik legkedveltebb rejtélymegoldóinak színes múltját.”

Ezen kívül annyit tudunk még biztosan, hogy az HBO Max egyelőre 10 részt rendelt a sorozatból, melynek produceri feladataiért az amerikai színésznő, író, komikus és rendező, Mindy Kaling felel majd, aki egyben Velma szinkronhangja is lesz.

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mégis miért gondolkodnak az HBO Maxnél egy felnőtteknek szánt sorozatban, miközben a Scooby-Doo franchise mindig is főleg az ifjúságnak szólt. Valószínű, hogy a Warner Bros. streaming platformjának fejesei leginkább a mai felnőttek kellemes emlékeire, nosztalgia iránti vágyaira apellálnak a széria korábbi alkotásaival kapcsolatban.

A Velma megjelenési dátumról, vagy további szinkronhangokról jelenleg még nincs információ, de remélhetőleg a közeljövőben ezekre is fény derül.

ForrásCollider

Friss

A MűvészTerem pályázat lezárult

Nyáron írtunk a MűvészTerem nevű pályázatról. A kétfordulós verseny eredménye megvan, a második forduló...

Megérkezett az Outlander szakácskönyv

Történt már veled olyan, hogy néztél egy filmet/sorozatot, amiben jóízűen falatoztak és te nyál...

A vérszívó diktátor – A gróf (El Conde, 2023 – Netflix) kritika

Pablo Larraín világhírű chilei rendező konzervatív politikus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot és...

“Tehetsz méh többet!” a Magyar Természettudományi Múzeum rendezvénye kisgyermekeknek

A Magyar Természettudományi Múzeum, Tehetsz méh többet! című rendezvénye főként a kisgyermekeket célozza meg....
Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.

Hasonlóak

Spy/Master – Nemzetközi – magyar koprodukcióban készült kém thriller érkezik májusban az HBO Maxra

Az Adina Sădeanu és Kirsten Peters kreátori közreműködésével készült Spy/Master a hidegháború tetőpontján játszódik, és egy kitalált karakter, az Alec Secăreanu (Isten...

A szolgálólány meséjének 5. évada szeptember 15-én érkezik az HBO Maxra

June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azzal küzd, hogy újra meghatározza...

Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

A Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis...