Díjnyertes rövidfilmmel hangolódunk a The One című Netflix-sorozatra

Amit várok, az egy erőteljes karakterdráma, váratlan fordulatokkal és filozófiai mélységgel.

A mai napon rajtol a Netflix új limitált szériája, a The One – A tökéletes pár, amely a nem túl távoli jövőbe kalauzol el minket, ahol a tökéletes párválasztást egy, a genetikai kódunkat felhasználó technológia segíti. Avagy gátolja, ugye, hiszen az emberek irracionalitása néha bizony bele tud kavarni a tudományos szabályszerűségekbe. A témában nemrég láttam egy nagyon patent kis rövidfilmet, amit lejjebb be is mutatok, és ami segíthet beindítani a hype-ot kicsit, de előbb lássuk, miről is szól a brit sorozat.

A MatchDNA nevű cég alapítója szerint a DNS alapján bárki könnyen megtalálhatja azt a személyt, akivel majd szenvedélyes szerelembe eshet, ezzel kizárva a bizonytalanságot afelől, hogy aki éppen mellettünk van, az vajon a tökéletes partner-e, vagy vár ránk még valaki odakint.

A nyolcrészes sorozat nagyon izgalmasnak hangzik, eleve, hogy egy regényadaptációról beszélünk. John Marrs azonos című regényét „a letehetetlen pszichológiai thriller” címszavakkal reklámozták, így jogosan várjuk el, hogy a képernyő elé is oda fogunk ragadni. Igaz, a sztori science fiction, mégis könnyen elhihető, hogy máról holnapra a Tinder bevezeti ezt a módszert és nincs többé jobbra-balra szörfözés.

A széria sok érdekes kérdést feszeget, amikre az előzetes szintén fényt vet. Vajon mi lesz azokkal a kapcsolatokkal, amikben az egyik felet megkísérti a MatchDNA szolgáltatásának a szele és elkezdi megkérdőjelezni az összetartozásukat?

A technológiai fejlődés lehetősége sok, nem várt kérdést is felvet, amelyek össze tudják kavarni az arra készen nem álló fejeket. Miután egy rejtélyes öngyilkosság történik, amihez a MatchDNA-nek is köze lehet, nyomozás indul a cég CEO-ja, Rebecca (Hannah Ware – Hitman: A 47-es ügynök) ellen. A sokat sejtető előzetes végén pedig elhangzik a széria és a könyv talán legfontosabb mondata: „Talán senki sem tudja, mi a fontosabb, csak ha dönteni kell.” A MatchDNA pedig, úgy néz ki, helyettünk akar dönteni.

Most pedig a kisjátékfilm, amit ígértem. A neves Tribeca Filmfesztiválon bemutatkozó STORM című alkotás szintén a holnap világában játszódik, ahol egy algoritmus határozza meg, hogy a potenciális partner alkalmas-e számunkra. Van az emberek kezében egy high-tech tablet, azon „tindereznek”, a program meg minden személy mellé ír egy százalékot. A veszélye az állami kézben levő és kötelező párválasztási metódusnak, hogy ha az ember nem költözik össze egy éven belül a párjával, akkor költözik a szinglik táborába. Szó szerint „fel a cókmók és kapaszkodj” egyedülálló élet.

A főhősünk, Blake (John Bubniak) a kádban ülve vadássza tabletén a párokat, többnyire sikertelenül, míg egy véletlen baleset árán egy folyamatos körforgásban nem találja magát, aminek a végén ott várhat rá a Nagy Ő.

Igaz, hogy angolul van, de alig van benne dialógus, így Will Kindrick filmjét nyugodt szívvel ajánlom bárkinek!


Friss

A fehér ember igenis tud ugrani, avagy ilyen egy szórakoztató remake! – Zsákolj, ha tudsz! (White Men Can’t Jump, 2023 – Disney+) kritika

Kifejezetten rossz előérzetem volt, amikor megláttam, hogy az 1992-es Zsákolj, ha tudsz-ból, ami nem...

A kis hableány (The Little Mermaid, 2023) kritika

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hír az, hogy A kis...

Megvédték Tom Cruise-t nagy covidos botránya miatt

Hatalmas feltűnést keltett világszerte 2020 karácsonya közeledtével az a hangfelvétel, amelyben Tom Cruise magából kikelve...

A Transformers: A fenevadak kora az újrakezdést jegyében készült

Az új, hetedik Transformers-film minden bizonnyal figyelmen kívül hagyja azt az előző öt Transformers-produkciót, amelyet Michael...
Érsek Ádám
Érsek Ádám
Üdv a fedélzeten! A filmek világa már akkor elragadott, amikor még azt hittem, hogy a filmeket apró emberek csinálják élőben a televízióban. A film számomra egy lelki utazás, szenvedély és hivatás. Azért munkálkodom, hogy minél többekkel megosszam azokat a csodákat, amik a képernyőn nyújtózkodnak felém.

Hasonlóak

Spy/Master – Nemzetközi – magyar koprodukcióban készült kém thriller érkezik májusban az HBO Maxra

Az Adina Sădeanu és Kirsten Peters kreátori közreműködésével készült Spy/Master a hidegháború tetőpontján játszódik, és egy kitalált karakter, az Alec Secăreanu (Isten...

A szolgálólány meséjének 5. évada szeptember 15-én érkezik az HBO Maxra

June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azzal küzd, hogy újra meghatározza...

Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

A Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis...