Díjnyertes rövidfilmmel hangolódunk a The One című Netflix-sorozatra

Amit várok, az egy erőteljes karakterdráma, váratlan fordulatokkal és filozófiai mélységgel.

A mai napon rajtol a Netflix új limitált szériája, a The One – A tökéletes pár, amely a nem túl távoli jövőbe kalauzol el minket, ahol a tökéletes párválasztást egy, a genetikai kódunkat felhasználó technológia segíti. Avagy gátolja, ugye, hiszen az emberek irracionalitása néha bizony bele tud kavarni a tudományos szabályszerűségekbe. A témában nemrég láttam egy nagyon patent kis rövidfilmet, amit lejjebb be is mutatok, és ami segíthet beindítani a hype-ot kicsit, de előbb lássuk, miről is szól a brit sorozat.

A MatchDNA nevű cég alapítója szerint a DNS alapján bárki könnyen megtalálhatja azt a személyt, akivel majd szenvedélyes szerelembe eshet, ezzel kizárva a bizonytalanságot afelől, hogy aki éppen mellettünk van, az vajon a tökéletes partner-e, vagy vár ránk még valaki odakint.

A nyolcrészes sorozat nagyon izgalmasnak hangzik, eleve, hogy egy regényadaptációról beszélünk. John Marrs azonos című regényét „a letehetetlen pszichológiai thriller” címszavakkal reklámozták, így jogosan várjuk el, hogy a képernyő elé is oda fogunk ragadni. Igaz, a sztori science fiction, mégis könnyen elhihető, hogy máról holnapra a Tinder bevezeti ezt a módszert és nincs többé jobbra-balra szörfözés.

A széria sok érdekes kérdést feszeget, amikre az előzetes szintén fényt vet. Vajon mi lesz azokkal a kapcsolatokkal, amikben az egyik felet megkísérti a MatchDNA szolgáltatásának a szele és elkezdi megkérdőjelezni az összetartozásukat?

A technológiai fejlődés lehetősége sok, nem várt kérdést is felvet, amelyek össze tudják kavarni az arra készen nem álló fejeket. Miután egy rejtélyes öngyilkosság történik, amihez a MatchDNA-nek is köze lehet, nyomozás indul a cég CEO-ja, Rebecca (Hannah Ware – Hitman: A 47-es ügynök) ellen. A sokat sejtető előzetes végén pedig elhangzik a széria és a könyv talán legfontosabb mondata: „Talán senki sem tudja, mi a fontosabb, csak ha dönteni kell.” A MatchDNA pedig, úgy néz ki, helyettünk akar dönteni.

Most pedig a kisjátékfilm, amit ígértem. A neves Tribeca Filmfesztiválon bemutatkozó STORM című alkotás szintén a holnap világában játszódik, ahol egy algoritmus határozza meg, hogy a potenciális partner alkalmas-e számunkra. Van az emberek kezében egy high-tech tablet, azon „tindereznek”, a program meg minden személy mellé ír egy százalékot. A veszélye az állami kézben levő és kötelező párválasztási metódusnak, hogy ha az ember nem költözik össze egy éven belül a párjával, akkor költözik a szinglik táborába. Szó szerint „fel a cókmók és kapaszkodj” egyedülálló élet.

A főhősünk, Blake (John Bubniak) a kádban ülve vadássza tabletén a párokat, többnyire sikertelenül, míg egy véletlen baleset árán egy folyamatos körforgásban nem találja magát, aminek a végén ott várhat rá a Nagy Ő.

Igaz, hogy angolul van, de alig van benne dialógus, így Will Kindrick filmjét nyugodt szívvel ajánlom bárkinek!


Friss

Az utolsó Halloween-filmen, lehet, csodálkozni fognak a rajongók

Lehet, hogy Stephen King is bele fog kavarni az utolsó Halloween-filmbe, ezzel még kegyetlenebb véget...

Gerlóczy Sári: Társas mező című kiállításán jártunk a Fugában

Gerlóczy Sári ecsettel a kezében mutatja meg mindennapi gondjait és problémáit. Az emberek társas...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...

Olescher Tamás: Az igazságnak és a szeretetnek című kiállításán jártunk

Olescher Tamás festő, népművelő emlék kiállítását a Műcsarnokban láthatjuk. A tárlat körülbelül harminc éves...
Érsek Ádám
Érsek Ádám
Üdv a fedélzeten! A filmek világa már akkor elragadott, amikor még azt hittem, hogy a filmeket apró emberek csinálják élőben a televízióban. A film számomra egy lelki utazás, szenvedély és hivatás. Azért munkálkodom, hogy minél többekkel megosszam azokat a csodákat, amik a képernyőn nyújtózkodnak felém.

Hasonlóak

Magyarország nevezetes helyszíneit látogatta meg a Family Guy

Magyar nagyvárosok főterein szúrták ki a Family Guy szereplőit. A huszadik évadjára készülő animációs...

Befutott a Westworld 4. évadának baljós hangulatú előzetese

A Westworld 4. évada nyolc részes lesz és június 27-én tér vissza az HBO...

Ez a bőr rendesen le lett nyúzva: A texasi láncfűrészes mészárlás (Texas Chainsaw Massacre, 2022 – Netflix)

Bőrpofa egy igazi horrorikonja a slasher műfajának, de vajon megérte -e visszahozni a nyugdíjból? Az...