vasárnap, április 21, 2024

Trending

Hasonlóak

Rangsor: Az év legrosszabb filmjei! (2017)

Szinte hihetetlen, de ismét eltelt egy év, ami mozis szempontból kifejezetten erősre sikeredett véleményem szerint. Szerkesztőségünk tagjai idén körülbelül 100 filmről írtak, hol pozitív, hol pedig negatív kritikákat és most az év vége közeledtével úgy éreztük, hogy össze kell gyűjtenünk nektek 2017 legjobb, valamint legrosszabb filmjeit. De mivel ennyi film közül nehezen tudtunk volna választani, így a saját értékeléseink mellé segítségül hívtuk az IMDb, a Metacritic és a Rotten Tomatoes pontszámait is, melyek átlagából megszületettek a Filmsomnia 2017-es legjobb és legrosszabb filmjeit tartalmazó 10-es listái.

Kezdésnek következzenek 2017 legrosszabb alkotásai, holnap pedig az is kiderül, hogy melyik tíz film volt idén a legjobb!

10. A Setét Torony

Ezt írtuk róla: A Setét Torony egy korrekt fantasy film lett, ami másfél órás játékideje alatt remekül elszórakoztat, de után körülbelül ugyanennyi idő alatt el is felejtjük majd. (Németh Gergő Zsolt)

Érdekesség: A film első felében rengeteg Stephen King Easter Egg látható. Többek között az ikrek a Ragyogásból, a bernáthegyi a Cujoból és az autó a Christine című filmből.

IMDb: 5.7 / Rotten Tomatoes: 16% / Metacritic: 34 / Filmsomnia: 60% / Összesen: 42%

9. A kör

Ezt írtuk róla: A nagyvállalati miliő és a színészek miatt kedvelhető alkotás lett a Kör, ami könnyed kikapcsolódásnak egyszer tökéletesen megfelel. A történet következetlenségei miatt összességében azonban felejthető még úgy is, hogy a színes képi világ és az ehhez párosuló változatos zene némiképp javít a film hangulatán. (Debreczeni Attila)

Érdekesség: Ez volt Bill Paxton utolsó filmje. A színész sajnálatos módon már a film bemutatóját sem élhette meg. Paxton filmbéli felesége, Glenne Headley pedig a bemutató után nem sokkal hunyt el.

IMDb: 5.3 / Rotten Tomatoes: 16% / Metacritic: 43 / Filmsomnia: 55% / Összesen: 42%

8. Amerikai bérgyilkos

Ezt írtuk róla: Az Amerikai bérgyilkos egy átlagon aluli, papírmasé súlyú militarista-soviniszta méreg, amelyhez képest Tom Clancy regényei csak az enyhén hazafias kategóriába tartoznak. Az igazán látványos finálé, a remek, de alkalmi harcok és a jó színészek ellenére monokróm karakterek, valamint a stáblista után azonnal felejthető, önmaga logikájával birkózó forgatókönyv büntetéssé teszik ezt a 110 percet. (Georgiadisz Leonidas)

Érdekesség: A főszerepet eredetileg Chris Hemsworth-nek ajánlották fel, de a színész egyéb elfoglaltságai miatt visszautasította a felkérést.

IMDb: 6.2 / Rotten Tomatoes: 34% / Metacritic: 45 / Filmsomnia: 20% / Összesen: 40%

7. Transformers: Az utolsó lovag

Ezt írtuk róla: Az utolsó lovag semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint a Transformers széria eddigi részei. Két és fél órás látvány show, amiben egy percig sem szabad logikát vagy értelmet keresni, csak hátra dőlni, kikapcsolni az agyunkat és élvezni ahogy az óriás robotok lezúzzák egymást. (Németh Gergő Zsolt)

Érdekesség: 217 milliós költségvetésével, az Utolsó lovag a valaha volt legdrágább Transformers film.

IMDb: 5.2 / Rotten Tomatoes: 16% / Metacritic: 28 / Filmsomnia: 65% / Összesen: 40%

6. Megjött apuci 2.

Ezt írtuk róla: A Megjött apuci 2-ről elmondható, hogy nincsen türelme a finomabb poénok felépítéséhez, hanem úgy erőlködik az egymásra pakolt és viccesnek szánt jelenetekkel megnevettetni a nézőt, hogy az erősen izzadságszagú lesz és a színészek arra kényszerülnek, hogy feljavítsanak egy unalmas forgatókönyvet. (Rideg Anita)

Érdekesség: A filmben Mel Gibson alakítja Mark Wahlberg apukáját, a valóságban azonban csak 15 év van a két színész között.

IMDb: 6.2 / Rotten Tomatoes: 19 / Metacritic: 30 / Filmsomnia: 40%  / Összesen: 38%

5. A múmia

Ezt írtuk róla: A Múmia egy logikátlan és csapongó katyvasz lett, ami után meglepődnék, ha a Dark Universe nem esne át egy jókora újratervezésen. Az utóbbi évek egyik legrosszabb nagy költségvetésű, hollywoodi produkciója. (Németh Gergő)

Érdekesség: Dr. Henry Jekyll szerepét többek között Javier Bardem-nek, Joseph Gordon-Levitt-nek, Tom Hardy-nak, és Eddie Redmayne-nek is felajánlották.

IMDb: 5.5 / Rotten Tomatoes: 16% / Metacritic: 34 / Filmsomnia: 45% / Összesen: 37.5%

4. Anyák elszabadulva

Ezt írtuk róla: Az Anyák elszabadulva négy anyuka illuminált állapotú kalandja, erőltetett poénokkal, sekélyes és túljátszott karakterek. (Hajdu Ágnes)

Érdekesség: A két mellékszereplő Paul Rudd és a Maroon 5 frontembere, Adam Levine a való életben legjobb barátok.

IMDb: 4.8 / Rotten Tomatoes: 35% / Metacritic: 46 / Filmsomnia: 20 / Összesen: 37%

3. Egyenesen át

Ezt írtuk róla: Örülök, hogy elkészült az Egyenesen át című film remake/folytatása, mert egy igen fontos mondanivalóval bír, miszerint: “Fogadjuk el a múltat és éljünk a jelenben.”, de ettől függetlenül azt kell, hogy mondjam nem szeretnék még egy folytatást ehhez a történethez. (Kurdics Zoltán Gábor)

Érdekesség: A remake semmilyen módon sem kapcsolódik az eredeti 1990-es filmhez, annak ellenére sem, hogy Kiefer Sutherland mind a két verzióban szerepel.

IMDb: 5.0 / Rotten Tomatoes: 5% / Metacritic: 27 / Filmsomnia: 65% / Összesen: 37%

2. Tulipánláz

Ezt írtuk róla: Egy letisztultabb történettel, létszámban szegényebb, mélységben gazdagabb karakterekkel szép művészfilmként adaptálhatták volna a Tulipánláz című bestsellert. Ezt a jellegtelen szereplőkkel összemaszatolt, ócska vásznat azonban nem fogják tudni sokért elpasszolni. (Bartalos Attila)

Érdekesség: A forgatás már 2014-ben befejeződött, a film mégis csak idén került a mozikba. Ennek legfőbb oka az volt, hogy a 2014 novemberében tartott tesztvetítések után annyira rossz véleménnyel voltak a filmről, hogy a stúdió mindent elkövetett, hogy rendbe szedje a filmet. A 2016-ra kitűzött bemutató dátumot először 2017 februárjára, majd 2017 augusztusára csúsztatták. Végül 2017 Szeptember 1-én került bemutatásra a film.

IMDb: 6.2 / Rotten Tomatoes: 9% / Metacritic: 38 / Filmsomnia: 30% / Összesen: 35%

1. Hóember

Ezt írtuk róla: Hogy mi történt a Hóemberrel, az számomra is rejtély, főleg ilyen alkotókkal a háttérben. Papíron minden megvolt ahhoz, hogy egy új krimi-klasszikussal gazdagodjunk, de ehelyett csak egy újabb csalódást könyvelhettünk el ismét. Fagyos hóember helyett csak latyakosan csöpögő, olvadt hólé lett a végeredmény… (Gál István)

Érdekesség: Eredetileg Martin Scorsese rendezte volna a filmet, de végül csak producerként bábáskodott a produkció felett.

IMDb: 5.1 / Rotten Tomatoes: 8% / Metacritic: 23 / Filmsomnia: 40% / Összesen: 30.5%Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/