Profi teniszezőnek készült, mégis a színpadon kötött ki Marsalkó Dávid

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös. Mádai Vivien, Törőcsik Franciska, Marsalkó Dávid és Miki357 a Highlights of Hungary nagykövetei, és mindegyikük karrierkezdete kalandosnak mondható.

A Highlights of Hungary tíz főt számláló nagyköveti csapata a nonprofit kezdeményezés „Hass, alkoss, gyarapíts!” mottójának jegyében, kategóriák nélkül, az év legkiválóbb 55 magyar kreatív teljesítményét keresi és díjazza, ezzel is segítve a leginspirálóbb projektek, személyiségek és történetek széles körű megismertetését hazánkban és az egész Kárpát-medencére kiterjedően. A Highlights négy nagykövetéről, Mádai Vivienről, Törőcsik Franciskáról, Marsalkó Dávidról és Miki357 reklámfilmrendező és klipkészítőről is tudjuk, hogy sikeres a saját szakmájában, de vajon ki támogatta őket, vagy adott nekik olyan kezdőlökést, amelynek köszönhetően elkezdték a karrierjüket építeni?

Marsalkó Dávid
Marsalkó Dávid

Marsalkó Dávid művészetkedvelő családban nevelkedett, így már gyermekkorában megismerkedhetett a legnagyobbakkal. „Otthon, a nappali falát Frank Zappa fotója díszítette, és dübörgött a hangszóróból a Led Zeppelin. Anyukámmal együtt Nirvanát hallgattam, ami nagyon meghatározó élmény volt a számomra. A rockos, gitár alapú zenék szeretetéhez jött be a hip-hop iránti rajongás később az életembe” – mesélte a Halott Pénz frontembere, aki ugyan 19 éves koráig profi teniszezőnek készült, de mégis volt ideje az iskola és napi három edzés mellett vers- és szövegírással, illetve zeneszerzéssel foglalkozni.

Mádai Vivien már kislányként tudta, hogy a színház, valamint a televíziózás felé viszi majd az útja. „A szüleim számára már ekkoriban egyértelmű volt, hogy nem én leszek a matematikus a családban. Középiskolásként drámatagozatos voltam, aztán tettem egy kis kitérőt Dániába, ahol textiltervezést tanultam, de végül a Színház- és Filmművészeti Egyetemre is felvettek, úgyhogy amellett döntöttem” – mesélte a műsorvezető.

Vivivel ellentétben Törőcsik Franciska sokáig nem tudta, hogy felnőttként pontosan mivel is szeretne foglalkozni. „A Földessy Margit Drámastúdió foglalkozásait nagyon szerettem, de még akkor sem gondoltam, hogy felvesznek a Színművészetire, viszont megpróbáltam és sikerült. Az apukám jobban izgult, mint én, a harmadik rosta alatt mindig eljött értem esténként” – árulta el a Bujtor István-díjas színművész, aki a Highlights of Hungary zsűritagjaként fontosnak tartja, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően olyan emberek találkozhassanak, akik nem sajnálnak gondolatot, időt és energiát fektetni valamibe, ami hozzátesz a világhoz.

Messziről indult Miki357 reklámfilmrendező és klipkészítő is, aki kezdetben az Offline Magazin graffiti rovatát készítette, majd később fotós feladatokat is kapott. „Ha valaki őszintén és odaadással csinálja a munkáját, akkor bármit elérhet” – emelte ki a Magyar Klipszemle megalapítója.

Friss

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Koprodukcióban mutatja be Göncz Árpád drámáját a Csokonai és a Terminál Workhouse

Február 10-én, Göncz Árpád születésének 100 évfordulóján jelentette be együttműködését a XV. kerületi kulturális...

PhotoLab – egy hely, ami a fotográfiáról szól

A Ferenczy Múzeumi Centrum új kiállítóhelyet nyit 2022 elején a Vajda Múzeumban. A PhotoLab...

Szentendrei múzeummaraton a Magyar Kultúra Napján

A Magyar Kultúra Napján egész napos kurátori tárlatvezetéseket tartanak Szentendrén, öt helyszínen, a Ferenczy...