fbpx
3.5 C
Budapest
vasárnap, május 9, 2021

Profi teniszezőnek készült, mégis a színpadon kötött ki Marsalkó Dávid

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös. Mádai Vivien, Törőcsik Franciska, Marsalkó Dávid és Miki357 a Highlights of Hungary nagykövetei, és mindegyikük karrierkezdete kalandosnak mondható.

A Highlights of Hungary tíz főt számláló nagyköveti csapata a nonprofit kezdeményezés „Hass, alkoss, gyarapíts!” mottójának jegyében, kategóriák nélkül, az év legkiválóbb 55 magyar kreatív teljesítményét keresi és díjazza, ezzel is segítve a leginspirálóbb projektek, személyiségek és történetek széles körű megismertetését hazánkban és az egész Kárpát-medencére kiterjedően. A Highlights négy nagykövetéről, Mádai Vivienről, Törőcsik Franciskáról, Marsalkó Dávidról és Miki357 reklámfilmrendező és klipkészítőről is tudjuk, hogy sikeres a saját szakmájában, de vajon ki támogatta őket, vagy adott nekik olyan kezdőlökést, amelynek köszönhetően elkezdték a karrierjüket építeni?

Marsalkó Dávid
Marsalkó Dávid

Marsalkó Dávid művészetkedvelő családban nevelkedett, így már gyermekkorában megismerkedhetett a legnagyobbakkal. „Otthon, a nappali falát Frank Zappa fotója díszítette, és dübörgött a hangszóróból a Led Zeppelin. Anyukámmal együtt Nirvanát hallgattam, ami nagyon meghatározó élmény volt a számomra. A rockos, gitár alapú zenék szeretetéhez jött be a hip-hop iránti rajongás később az életembe” – mesélte a Halott Pénz frontembere, aki ugyan 19 éves koráig profi teniszezőnek készült, de mégis volt ideje az iskola és napi három edzés mellett vers- és szövegírással, illetve zeneszerzéssel foglalkozni.

Mádai Vivien már kislányként tudta, hogy a színház, valamint a televíziózás felé viszi majd az útja. „A szüleim számára már ekkoriban egyértelmű volt, hogy nem én leszek a matematikus a családban. Középiskolásként drámatagozatos voltam, aztán tettem egy kis kitérőt Dániába, ahol textiltervezést tanultam, de végül a Színház- és Filmművészeti Egyetemre is felvettek, úgyhogy amellett döntöttem” – mesélte a műsorvezető.

Vivivel ellentétben Törőcsik Franciska sokáig nem tudta, hogy felnőttként pontosan mivel is szeretne foglalkozni. „A Földessy Margit Drámastúdió foglalkozásait nagyon szerettem, de még akkor sem gondoltam, hogy felvesznek a Színművészetire, viszont megpróbáltam és sikerült. Az apukám jobban izgult, mint én, a harmadik rosta alatt mindig eljött értem esténként” – árulta el a Bujtor István-díjas színművész, aki a Highlights of Hungary zsűritagjaként fontosnak tartja, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően olyan emberek találkozhassanak, akik nem sajnálnak gondolatot, időt és energiát fektetni valamibe, ami hozzátesz a világhoz.

Messziről indult Miki357 reklámfilmrendező és klipkészítő is, aki kezdetben az Offline Magazin graffiti rovatát készítette, majd később fotós feladatokat is kapott. „Ha valaki őszintén és odaadással csinálja a munkáját, akkor bármit elérhet” – emelte ki a Magyar Klipszemle megalapítója.

Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.
Hírdetés

LEGFRISSEBB