Franchise kicsiben! Tűzgyűrű: Senki földje (Pacific Rim: The Black, Netflix, 2021) évadnyitó kritika

Amennyiben az ember ki szeretné sütni egy kicsit az agyát, bármikor jó móka lehet ahogy óriásrobotok szörnyeket gyepálnak, a Pacific Rim anime első része viszont messze több történetet tud felmutatni, mint a filmes nagytesója.

A Pacific Rim (Tűzgyűrű) cím leginkább a 2013-as, Guillermo del Toro által rendezett mozifilmből lehet ismerős a nagyközönség számára. A filmtől nem kell sokat várni, a tenger mélyén nyílt misztikus hasadékon keresztül érkező szörnyeket hatalmas mecha robotokkal verik péppé a Földet védő hősök. Akinek ennél több nem dereng a filmből ne is vegye magára, többet nem is tud fölmutatni, egy hétvégi agykisütéshez mégis jó szórakozás lehet, mikor az embernek semmi ereje a mélyfilozófiához.

A Netflix Pacific Rim: The Black címre keresztelt sorozata már egyetlen epizód alatt képes felülemelkedni a mozis-élőszereplős testvérei hiányosságain, a pilot magában több történetet tartalmaz, mint a két rész együttvéve. A felvezető alapján a széria nem is kötődik szoros szálakkal az eddig látottakhoz, mindössze ugyanabban az univerzumban (vagy legalábbis egy nagyon hasonlóban) játszódik.

Pacific Rim: The Black
Tűzgyűrű: Senki földje (Pacific Rim: the Black) / Kredit: Netflix

Főhőseink Taylor és Hayley Travis testvérpár, akiknek a szülei mecha pilóták. A nagy kataklizma során igyekeznek kimenekíteni őket és egy busznyi gyermeket az öt óvóhely egyikébe. A saját városukból kijutnak, a szülők azonban kénytelenek a menekülteket egy hegyoldal által védett oázisban hagyni, hogy segítséget szerezzenek. Hayley-ék szülei természetesen nem térnek vissza, magára hagyva a csoportot. Egy öt éves ugrást követően az epizód újabb lendületet vesz és gyorsan bele is vág a Travis testvérpár történetébe.

Pacific Rim: The Black
Tűzgyűrű: Senki földje (Pacific Rim: the Black) / Kredit: Netflix

A látvány és a stilisztika nem tér el nagyban az animék megszokott világától, hozza a kötelezőket, helyenként kifejezetten látványos, a színezés pedig nagyon szép és kifejezetten ízléses. A szinkronhangok remekül mennek a karakterekhez, minden lényegesebb szereplőhöz illik a casting és ez jó pont.

Pacific Rim
Tűzgyűrű: Senki földje (Pacific Rim: the Black) / Kredit: Netflix

A Pacific Rim: The Black abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem túl magas a léc, amit meg kell ugrania, ezért az évadnyitó nagyon alapvető sablonokból építkezik, de azt jól csinálja, könnyen behúzza a nézőt a folytatásra.


Friss

The Last of Us 1-3. rész kritika (The Last of Us, 2023 – HBO Max)

Kevés olyan film, pláne sorozat van, amit az ún. mozaikcsalád képes együtt nézni. A...

Kopogás a kunyhóban kritika (Knock at the Cabin, 2023): Kipp-Kopp

M. Night Shyamalan az egyik legnagyobb kérdőjel Hollywoodban. Tehetsége kétségtelen, hiszen olyan klasszikusok fűződnek...

„Hollywood mára elmerült önmaga kényeztetésében” – mondja a sikerrendező

Miközben a nagy stúdiók igyekeznek biztosra menni, és sok esetben használt ötletekből építkező sorozatokban,...

Közös nevező: Farkas Attila és Farkas Éva kiállításán jártunk

2021-ben nyitotta meg kapuit a Bura Károly Galéria. Itt élt a híres prímás, Bura...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak

The Last of Us 1-3. rész kritika (The Last of Us, 2023 – HBO Max)

Kevés olyan film, pláne sorozat van, amit az ún. mozaikcsalád képes együtt nézni. A...

Alice Határországban kritika (Alice in Borderland 2022, Netflix) – Meglehet-e menekülni a haláltól?

Életre halálra szóló játékok. Logika, kitartás, csapatmunka és erő. Ezek kellenek ahhoz, hogy valaki...

1899 kritika (1899 – 2022, Netflix)

Nehéz spoilerezés nélkül elmagyarázni, hogy a Netflix 1899 című sorozata nálam hol ment egy...