péntek, május 24, 2024

Trending

Hasonlóak

Ocean’s 8: Az évszázad átverése (Ocean’s Eight – 2018) [Kritika]

Az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése a négysikerű és már-már kultikus Ocean’s filmszéria ötödik darabja. Elődeihez hasonlóan természetesen ebben is egy nagy svindli végrehajtása a cél. Tehát, a nagy változás nem a történetben, hanem a parádés szereplőgárdában keresendő. Ugyanis a korábban már megismert férfi karakterek helyett most nők kapták a főszerepet. A direktori széket Steven Soderbergh (Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi, Logan Lucky – A tuti balhé) helyett ezúttal Gary Ross (Az éhezők viadala, Harc a szabadságért) foglalta el. És habár az új részben George Clooney nem kapott szerepet, mint producer végig jelen volt a készítés során.

A sztori szerint Debbie Ocean (Sandra BullockBeépített szépség, Gravitáció) bátyja, vagyis Danny Ocean (George Clooney) nyomdokaiba szeretne lépni. Börtönben töltött évei alatt kifundálja egy tökéletes balhé tervét, amit szabadlábra helyezése után kész is megvalósítani. Ehhez pedig már csak egy megfelelő csapatra lenne szüksége. Itt jön a képbe Lou (Cate Blanchett – Thor: Ragnarök, Elizabeth: Az aranykor) azaz Debbie, legjobb barátnője. Számomra, Cate Blanchett színésznő alakítása volt az egyik legemlékezetesebb. Tényleg elhittem, hogy karaktere egy nagy bajkeverő lehet. kis csapatot alkotnak Debbivel, de ehhez a nagyszabású akcióhoz kettőnél több emberre lesz szükség. Így aztán elkezdenek további csapattagok után kutatni… Először Rose (Helena Bonhaam Carter A nyomorultak, A király beszéde) a kicsit kiégett divattervező kerül a csapatba. Őt, Amita (Mindy KalingIdőcsavar) egy profi drágakő kereskedő követi, aztán Tammy (Sarah Paulson – A Pentagon titkai) is belépést nyer, aki kétes eredetű árukkal üzletel. Végül pedig a rafinált hacker Nine Ball (Rihanna) és a villámgyors zsebtolvaj Constance (Awkwafina – Rossz szomszédság 2) csatlakoznak.

Be kell vallanom a történet kicsit döcögősen indult be véleményem szerint. A cselekmény eleje nem egy akció, hanem inkább egy szép ruhákkal és drága üzletekkel telepakolt romantikus filmre emlékeztetett. Aztán megismerjük kicsit a szereplőket. Vagyis csak ismernénk…mivel sajnos nincs sok lehetőségük kibontakozni. Így aztán nem is igazán tudunk velük azonosulni. Én a rendező helyében több hangsúlyt adtam volna Lou (Cate Blanchett) és Tammy (Sarah Paulson) karaktereinek. Illetve, a cselekményben nagy üresség tátong, nevezetesen nincs egy valamire való fő gonosz (lásd: az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi című filmben Andy Garcia) sem. Ezen kívül hiányoltam az igazán jó poénokat is. Igaz, a vége felé voltak vicces pillanatok, viszont ezek túl későn érkeztek ahhoz, hogy megmentsék a filmet. A készítők fontos részleteket hagynak ki vagy felejtenek el megmagyarázni, inkább csak ködösítenek és ezzel összezavarják a nézőt. Ennek köszönhetően pedig a befejezés is kicsit összecsapottnak tűnik. Emellett, tény, hogy a filmben elbűvölő színésznők játszanak, ezért is nem értem, hogy némelyikükre, miért került annyi smink. Sajnos, közelről igazán szembetűnő a vastag púder réteg.


Neked mennyire tetszett a film?
Olvasói értékelés8 Votes
40
Ocean's 8: Az évszázad átverése
Összességében
Az Ocean’s 8 nem egy rossz film. Ugyanakkor, az alapötletből többet is ki lehetett volna hozni és egy ilyen parádés és ígéretes szereposztással sokkal nagyobbat kellett volna ütnie. Sajnos, ez most nem így történt…Egyszer meglehet nézni, sőt élvezni is lehet, viszont nem érdemes sokat elemezgetni.
Pozitívumok
A színésznők önmagukban remekül játsznak
A befejezésre humor fronton is magára talál a produkció
Negatívumok
A karakterek többsége nem kap elég teret, hogy kiteljesedhessen
Nem elég pörgős
Nincs egy valamire való fő gonosz.
60
Értékelés