Nem kap „kitalált történet” címkét A korona

Nem is olyan rég, a Daily Mail egyik interjújában Oliver Dowden, az Egyesült Királyság kulturális államtitkára jelezte, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonló jelzéssel kellene ellátni a Netflix nagysikerű sorozatát, mert attól tart, hogy „a nézők azon generációja, amely nem élte át ezeket az eseményeket, összekeverheti a kitalációt a tényekkel”, arról nem is beszélve, hogy némelyik rész „romboló hatással van a királyi családra”.A Netflix ezzel nem ért egyet, állítja, hogy nézői tisztában vannak A korona fiktivizált természetével.

„Mindig is drámaként hivatkoztunk A koronára, és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy az előfizetőink megértik azt, hogy ez egy olyan kitalált alkotás, ami többnyire történelmi eseményeken alapszik” – mondta el a Variety-nek a Netflix szóvivője. „Ennek eredményeképp nem tervezzük, és nem is látjuk szükségesnek, hogy ellássuk a részeket ezzel a nyilatkozattal”.

Dowden egyeztetés céljából levélben (melynek tartalma nem került nyilvánosságra) kereste meg a Netflixet, amire a streamingóriás válaszolt is, szintén kizárva a nyilvánosságot.

A korona legutóbb debütált negyedik évadja a királyi család jelenkori történetéhez közeledve Dianát állítja egyik központi szereplőjévé, több részen keresztül is foglalkozva a hercegné bulimia elleni küzdelmével. Nem mellesleg ezek a részek egészségügyi figyelmeztetéssel kezdődnek.


Friss

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....
Majer Judit
Majer Judit
Műfajtól függetlenül képes vagyok rajongani filmekért és sorozatokért, igyekszem bennük meglátni a jót, és szeretem őket részletekbe menően is elemezni. Objektív kritika nem létezik, de törekedni kell rá.

Hasonlóak

A szolgálólány meséjének 5. évada szeptember 15-én érkezik az HBO Maxra

June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azzal küzd, hogy újra meghatározza...

Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

A Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis...

Megvan a Rick és Morty hatodik évadának premierdátuma

A felnőtteknek szóló animációk műfajában élenjáró Adult Swim csatorna bejelentette, hogy a kétszeres Emmy-nyertes Rick...