Nem kap „kitalált történet” címkét A korona

Nem is olyan rég, a Daily Mail egyik interjújában Oliver Dowden, az Egyesült Királyság kulturális államtitkára jelezte, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonló jelzéssel kellene ellátni a Netflix nagysikerű sorozatát, mert attól tart, hogy „a nézők azon generációja, amely nem élte át ezeket az eseményeket, összekeverheti a kitalációt a tényekkel”, arról nem is beszélve, hogy némelyik rész „romboló hatással van a királyi családra”.A Netflix ezzel nem ért egyet, állítja, hogy nézői tisztában vannak A korona fiktivizált természetével.

„Mindig is drámaként hivatkoztunk A koronára, és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy az előfizetőink megértik azt, hogy ez egy olyan kitalált alkotás, ami többnyire történelmi eseményeken alapszik” – mondta el a Variety-nek a Netflix szóvivője. „Ennek eredményeképp nem tervezzük, és nem is látjuk szükségesnek, hogy ellássuk a részeket ezzel a nyilatkozattal”.

Dowden egyeztetés céljából levélben (melynek tartalma nem került nyilvánosságra) kereste meg a Netflixet, amire a streamingóriás válaszolt is, szintén kizárva a nyilvánosságot.

A korona legutóbb debütált negyedik évadja a királyi család jelenkori történetéhez közeledve Dianát állítja egyik központi szereplőjévé, több részen keresztül is foglalkozva a hercegné bulimia elleni küzdelmével. Nem mellesleg ezek a részek egészségügyi figyelmeztetéssel kezdődnek.


Friss

A MűvészTerem pályázat lezárult

Nyáron írtunk a MűvészTerem nevű pályázatról. A kétfordulós verseny eredménye megvan, a második forduló...

Megérkezett az Outlander szakácskönyv

Történt már veled olyan, hogy néztél egy filmet/sorozatot, amiben jóízűen falatoztak és te nyál...

A vérszívó diktátor – A gróf (El Conde, 2023 – Netflix) kritika

Pablo Larraín világhírű chilei rendező konzervatív politikus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot és...

“Tehetsz méh többet!” a Magyar Természettudományi Múzeum rendezvénye kisgyermekeknek

A Magyar Természettudományi Múzeum, Tehetsz méh többet! című rendezvénye főként a kisgyermekeket célozza meg....
Majer Judit
Majer Judit
Műfajtól függetlenül képes vagyok rajongani filmekért és sorozatokért, igyekszem bennük meglátni a jót, és szeretem őket részletekbe menően is elemezni. Objektív kritika nem létezik, de törekedni kell rá.

Hasonlóak

Spy/Master – Nemzetközi – magyar koprodukcióban készült kém thriller érkezik májusban az HBO Maxra

Az Adina Sădeanu és Kirsten Peters kreátori közreműködésével készült Spy/Master a hidegháború tetőpontján játszódik, és egy kitalált karakter, az Alec Secăreanu (Isten...

A szolgálólány meséjének 5. évada szeptember 15-én érkezik az HBO Maxra

June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azzal küzd, hogy újra meghatározza...

Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

A Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis...