Nem kap „kitalált történet” címkét A korona

Nem is olyan rég, a Daily Mail egyik interjújában Oliver Dowden, az Egyesült Királyság kulturális államtitkára jelezte, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonló jelzéssel kellene ellátni a Netflix nagysikerű sorozatát, mert attól tart, hogy „a nézők azon generációja, amely nem élte át ezeket az eseményeket, összekeverheti a kitalációt a tényekkel”, arról nem is beszélve, hogy némelyik rész „romboló hatással van a királyi családra”.A Netflix ezzel nem ért egyet, állítja, hogy nézői tisztában vannak A korona fiktivizált természetével.

„Mindig is drámaként hivatkoztunk A koronára, és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy az előfizetőink megértik azt, hogy ez egy olyan kitalált alkotás, ami többnyire történelmi eseményeken alapszik” – mondta el a Variety-nek a Netflix szóvivője. „Ennek eredményeképp nem tervezzük, és nem is látjuk szükségesnek, hogy ellássuk a részeket ezzel a nyilatkozattal”.

Dowden egyeztetés céljából levélben (melynek tartalma nem került nyilvánosságra) kereste meg a Netflixet, amire a streamingóriás válaszolt is, szintén kizárva a nyilvánosságot.

A korona legutóbb debütált negyedik évadja a királyi család jelenkori történetéhez közeledve Dianát állítja egyik központi szereplőjévé, több részen keresztül is foglalkozva a hercegné bulimia elleni küzdelmével. Nem mellesleg ezek a részek egészségügyi figyelmeztetéssel kezdődnek.


Friss

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...
Majer Judit
Majer Judit
Műfajtól függetlenül képes vagyok rajongani filmekért és sorozatokért, igyekszem bennük meglátni a jót, és szeretem őket részletekbe menően is elemezni. Objektív kritika nem létezik, de törekedni kell rá.

Hasonlóak

A szolgálólány meséjének 5. évada szeptember 15-én érkezik az HBO Maxra

June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azzal küzd, hogy újra meghatározza...

Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

A Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis...

Megvan a Rick és Morty hatodik évadának premierdátuma

A felnőtteknek szóló animációk műfajában élenjáró Adult Swim csatorna bejelentette, hogy a kétszeres Emmy-nyertes Rick...