vasárnap, április 21, 2024

Trending

Hasonlóak

Nem kap „kitalált történet” címkét A korona

Nem is olyan rég, a Daily Mail egyik interjújában Oliver Dowden, az Egyesült Királyság kulturális államtitkára jelezte, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonló jelzéssel kellene ellátni a Netflix nagysikerű sorozatát, mert attól tart, hogy „a nézők azon generációja, amely nem élte át ezeket az eseményeket, összekeverheti a kitalációt a tényekkel”, arról nem is beszélve, hogy némelyik rész „romboló hatással van a királyi családra”.A Netflix ezzel nem ért egyet, állítja, hogy nézői tisztában vannak A korona fiktivizált természetével.

„Mindig is drámaként hivatkoztunk A koronára, és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy az előfizetőink megértik azt, hogy ez egy olyan kitalált alkotás, ami többnyire történelmi eseményeken alapszik” – mondta el a Variety-nek a Netflix szóvivője. „Ennek eredményeképp nem tervezzük, és nem is látjuk szükségesnek, hogy ellássuk a részeket ezzel a nyilatkozattal”.

Dowden egyeztetés céljából levélben (melynek tartalma nem került nyilvánosságra) kereste meg a Netflixet, amire a streamingóriás válaszolt is, szintén kizárva a nyilvánosságot.

A korona legutóbb debütált negyedik évadja a királyi család jelenkori történetéhez közeledve Dianát állítja egyik központi szereplőjévé, több részen keresztül is foglalkozva a hercegné bulimia elleni küzdelmével. Nem mellesleg ezek a részek egészségügyi figyelmeztetéssel kezdődnek.


Majer Judit
Majer Judit
Műfajtól függetlenül képes vagyok rajongani filmekért és sorozatokért, igyekszem bennük meglátni a jót, és szeretem őket részletekbe menően is elemezni. Objektív kritika nem létezik, de törekedni kell rá.