Csajos vígjáték a rosszabb napokra – Mint egy főnök (Like a Boss – 2020) kritika

Salma Hayek és gigászi mellei most a sötét oldalt képviseli(k).

Mel (Rose Byrne) és Mia (Tiffany Haddish) igazi BFF-ek (Best Friend Forever – Legjobb barátnők örökre) az iskola óta és valóra váltották legnagyobb álmukat, saját kozmetikai céget hoztak létre. Együtt is laknak, az életük csupa bulizás, szex, egy kis füvezés és persze a munka. Egy baj van csak, hogy bár az ötleteik szuperek és a termékeik is nagyon jók, mégis a csőd szélén állnak. Ezt akarja kihasználni Claire Luna (Salma Hayek), és közben mindent megtesz, hogy a lányok barátságát is tönkretegye.

Mint egy főnök
Forrás: HBO

Rose Byrne már többször bebizonyította, hogy nagyon jó komika (Koszorúslányok, A kém), így a kisujjából kirázta Mel karakterét, akit elcsábít a pénz és a könnyebb élet, amit Luna ajánl nekik. Szívesen megkérdezném, hogy az életben mennyire vicces, mert ránézésre előbb adnék neki angol lady szerepet, mint komikát, de a rendezők tudhattak valamit, mert illik hozzá ez a típusú karakter. Bár Tiffany Haddish még mindig nem lett a kedvencem, ez a szerep jobban áll neki, mint mikor legutóbb A bűn királynőiben láttam. Hozza a tipikus fekete „beszólogatós csaj” sztereotípiát, csettintget, nagyszájúskodik és tökéletesen megtalálják a hangot Rose Byre-rel. Én legalábbis elhiszem nekik, hogy egy nehéz forgatási nap után elmentek együtt lazulni kicsit…A jó dumák megvoltak, a hangulat kellően csajosra sikeredett és az egyéb sablonokat vagy hiányzó jeleneteket pedig a rendező, Miguel Arteta (Jóravaló feleség) számlájára írom. A szívtelen és pénzhajhász dögöt alakító Salma Hayek kellően idegesítő és utálatos, egy percig sem hiszi senki, hogy bármikor is megkedveli majd – hacsak nem kerül egy olyan hiper-szuper javító gépbe, mint Szörnyella a 102 kiskutyában. Valószínűleg élvezte, hogy ripacskodhat kicsit és egy kis utálatoskodással könnyű pénzt keres.

Mint egy főnök
Forrás: HBO

Alapvetően szeretem a csajos filmeket és erre egyértelmű volt, hogy a BFF-emmel ültem be, hogy mulassunk egy jót, és szerencsére nem hiába. Mert bár forgattuk egyes sablonos vagy unalmas jelenetnél a szemünket, ettől függetlenül jókat nevetgéltünk a filmen és jó érzéssel jöttünk ki a végén. Hogy adott-e pluszt? Nem. Hogy jól szórakoztunk? Igen! Kiemelkedő volt? Dehogyis. Volt valami mondanivalója? Mögöttes biztos, de a Mint egy főnöknél nem is ez a lényeg. Hanem hogy állj ki a barátaid mellett, viselkedj felnőttként, ha a helyzet úgy kívánja – vagyis ne füvezz egy babavárón például – és tegyél meg mindent azért, hogy a barátságotok egy életen át tartson. És persze, hogy szórakozz egy jót.


Friss

A MűvészTerem pályázat lezárult

Nyáron írtunk a MűvészTerem nevű pályázatról. A kétfordulós verseny eredménye megvan, a második forduló...

Megérkezett az Outlander szakácskönyv

Történt már veled olyan, hogy néztél egy filmet/sorozatot, amiben jóízűen falatoztak és te nyál...

A vérszívó diktátor – A gróf (El Conde, 2023 – Netflix) kritika

Pablo Larraín világhírű chilei rendező konzervatív politikus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot és...

“Tehetsz méh többet!” a Magyar Természettudományi Múzeum rendezvénye kisgyermekeknek

A Magyar Természettudományi Múzeum, Tehetsz méh többet! című rendezvénye főként a kisgyermekeket célozza meg....
Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.

Hasonlóak

A vérszívó diktátor – A gróf (El Conde, 2023 – Netflix) kritika

Pablo Larraín világhírű chilei rendező konzervatív politikus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot és...

Branagh, Poirot és a kisértetek – Szeánsz Velencében (A Haunting in Venice, 2023) kritika

Poirot, Kenneth Branagh jóvoltából most Velence csodálatos kulisszái között nyomoz miközben néha a nézők...

Rózsaszínbe borult a világ – Barbie (2023) kritika

A Barbie-t senkinek nem kell bemutatni. Több évtizede már, hogy kislányok ezekkel a babákkal...