szombat, május 18, 2024

Trending

Hasonlóak

Minden napra egy dal – 43. hét

Minden napnak megvan a maga baja. Hát még egy egész hétnek! A zene szerelmesei talán tudják, hogy egy-egy rosszul sikerült napot mennyire fel lehet dobni a megfelelő dallammal, vagy hogy az örömet is nagyszerűen ki lehet vele fejezni. Repertoárból nincs hiány, de a megfelelő zene kiválasztása elsőre nem mindig sikerül jól. Legújabb sorozatunkban ebben nyújtunk segítséget, melyben ezúttal a múltheti „porlepte” slágerek sorozatát folytatjuk, kiegészítve egy újdonsággal.

Hétfő

DMX – Lord Give Me a Sign

Ha azt mondom, hogy DMX, ennél a számnál biztosan hamarabb fog eszetekbe jutni a Where The Hood At vagy a Ruff Ryders’ Anthem, de bizony, ez a bibliai igéket egymás után felsorakoztató beat-rap szintén az ő keze munkája. A dal arról szól, hogy DMX hogyan vergődött át élete nehézségein (amiből, valljuk be, volt néhány…), miközben Istentől kért erőt és útmutatást.

 

Kedd

Static-X – The Only

A Need For Speed már-már legendássá vált zenei albumairól bőven lehet válogatni, az évek során kiadott játékokhoz egész pofás tracklisteket sikerült a kiadónak összegereblyézni. Többek között ezt a nu-metal gyöngyszemet is a 2003-as Undergroundhoz. A klip se rossz, de Wayne Static frizuráját talán sose fogom megérteni 🙂

 

Szerda

Red Hot Chili Peppers – Can’t Stop

Annyi kedvencet fel lehetne sorolni a RHCP-től, hogy csak azzal pikk-pakk megtelne néhány lista. Kortársaim talán ezt és a Californication-t említenék elsőre, akkoriban ezekkel volt tele minden zenei tévé(!!)csatorna. Mindemellett valószínűleg ettől a videokliptől lesz legkönnyebben wtf?!-érzése az embernek.

 

Csütörtök

Paolo Nutini – Candy

Szinte már csöpögős-andalgós-ábrándozós gyöngyszem Írországból. Nutini a saját párkapcsolatát énekelte meg ebben a dalban, melyhez egy szintén érzelmes videoklip is készült egy esküvőről – templomba vonulástól a nászéjszakáig.

 

Péntek

Two Door Cinema Club – What You Know

Beatles-es áthallással teli indie-pop dal, mely a 2010-es bemutatkozó album debütálása óta az észak-ír banda legismertebb száma. Alex Trimble, a zenekar vokalistája szerint „a dal a turnézásról szól, az életmódról és az emberekről, akiket hátra hagytunk azért, hogy ezt csinálhassuk. Ingatag az egész, és sosem tudhatjuk, hogy hol leszünk pár év múlva, mégis olyan sokat feláldozunk azért, hogy itt lehessünk. … Mivel a dal maga elég nehéz, ezért egy könnyedebb videoklip tűnt a megfelelő választásnak.” Hát, nem tudom. Megbocsátható egy ilyen zenei videó? 🙂

 

Szombat

Roger Sanchez – Free (Gregor Salto & Madskillz Remix)

Ha Sanchezről van szó, alacsony labda lenne a Free helyett a közismert (és köz-szeretett) Another Chance-t felemlegetni, ezért inkább ezt a 2006-os alkotását citálom elő erre a hétre. Az eredeti kiadás se rossz, de a Salto&Madskillz remix talán egy fokkal még jobb.

 

Vasárnap

Lenny Kravitz – Low

Kravitz egy jelenség. Annyi slágert pakolt már össze életműve során, hogy elég nehéz közülük választani. Legutóbbi, 2018-as Raise Vibration című albumáról azért a Low a legjobb, mert az elején megragadja az ember figyelmét, és akkor sem ereszti, amikor a szám véget ér. A (sorban a másodikként elkészült) videoklip pedig a maga minimalista stílusával is ugyanolyan, ha nem lehengerlőbb, mintha telerámolták volna effektekkel. Telitalálat!

Majer Judit
Majer Judit
Műfajtól függetlenül képes vagyok rajongani filmekért és sorozatokért, igyekszem bennük meglátni a jót, és szeretem őket részletekbe menően is elemezni. Objektív kritika nem létezik, de törekedni kell rá.