15 dolog, amit lehet, hogy tudtál, de nem sejtettél a szülinapos Natalie Portmanről

Tudtad például, hogy a színésznő szereti a rappet, nem ismerte a Star Wars-t, és hogy egy balett-táncos a férje?

Natalie Portman legismertebb szerepe kétségkívül Star Wars-beli karaktere, Padmé Amidala királynő, későbbi szenátor, Leia és Luke édesanyja, de a ma 40 éves, Oscar-díjas színésznőről több olyan ismert és kevésbé ismert dolgot hoztam, amit talán még nem tudtál róla.

1. A valódi neve nem is Natalie Portman, hanem Neta-Lee Hershlag. A Portman a nagymamája lánykori neve, és azért vette fel, hogy óvja a magánéletét.  

2. Jeruzsálemben született, szülei később költöztek csak az USA-ba, így Natalie izraeli és amerikai állampolgár is.

3. 10 évesen egy Revlon ügynök fedezte fel egy pizzázóban és felajánlotta neki, hogy legyen gyerekmodell. A többi gyerekkel ellentétben Natalie unalmasnak tartotta a modellkedést, ezért elutasították az ajánlatot. Viszont ennek a találkozásnak köszönhetően találtak rá későbbi ügynökére, aki színészi karrierjében segítette.

Forrás: hearstapps.com

4. Filmbéli debütálása a Leon, a profi (1994) volt Jean Reno és Gary Oldman oldalán. Mindössze 13 évesen alakította a női főszereplőt, Mathildát.

Forrás: highsnobiety.com

5. Nemcsak szép, hanem okos is! 140-es az IQ-ja és a Harvardon diplomázott pszichológiából, 2003-ban. Amikor megkérdezték, hogy mi lesz, ha hátráltatja a tanulás a filmes karrierjét, csak annyit válaszolt: „Nem érdekel, ha az iskola miatt tönkremegy a karrierem. Inkább vagyok okos, mint filmsztár.”

Forrás: harvardmagazine.com

6. Négyéves korától vett táncórákat. Ez segített neki abban, hogy hitelesebben tudja megformálni Nina karakterét a Fekete hattyúban.

Forrás: squarespace.com

7. Nyolcéves korától vegetáriánus volt, 2009-ben pedig áttért a vegán életmódra, vagyis nem fogyaszt semmilyen állati eredetű terméket. Vegán recepteket előszeretettel oszt meg Instagram-oldalán is.

Forrás: pinimg.com

8. Kedvenc étele a tofu és a fekete bab.

Forrás: factinate.com

9. Egy kém a rokona! Az üknagymamája a briteknek kémkedett a 2. világháború alatt.

10. Majdnem ő lett Júlia Baz Luhrmann Rómeó és Júlia adaptációjában, ám a producerek végül túl fiatalnak találták, és úgy ítélték meg, hogy túl nagy a korkülönbség közte és Leonardo DiCaprio közt. Így végül Claire Danes kapta meg a szerepet.

Forrás: cleveland.com

11. Nem Star Wars-rajongó. Bár az egyik leghíresebb szerepe Padmé Amidala, mikor George Lucas kiválasztotta a szerepre, nem is látta még az eredeti trilógiát, saját bevallása szerint nem tudta volna megkülönböztetni a Star Wars-t a Star Trektől.

Forrás: yournextshoes.com

12. Demi Moore után (J. I. Jane), de még Anne Hathaway előtt (Nyomorultak) a V, mint vérbosszú (2005) című film kedvéért leborotválta a haját. 

Forrás: gifer.com

13. Eddig 1 Oscar-díja (Fekete hattyú), 1 BAFTA-díja (Fekete hattyú), 2 Golden Globe- (Fekete hattyú, Közelebb), valamint 90 egyéb díja és 144 jelölése van.

Forrás: vanityfair.com

14. Az Oscar- és egyéb díjakon kívül a férjét is a Fekete hattyúnak köszönheti. A balettáncos–koreográfus Benjamin Millepieddel a forgatáson jöttek össze és Portman már terhesen vette át díjait. Azóta született még egy babájuk, így már négy fős a család.

Forrás: ocdn.eu

15. Szereti a rappet. Igen, a kedves arcú, törékeny nőről nem sokan gondolnák, hogy szereti a mocskosabb rap és hip-hop számokat. Egy 2006-os SNL epizódban „dalra is fakadt”.

Friss

Dungeons and Dragons: Betyárbecsület kritika (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, 2023)

Hogy megfelelő ívvel indítsam ezt a kritikát (ugyanakkor elhelyezzem magamat a „mi köze van...

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...
Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Star Wars maratont tartanál? Íme a teljes idővonal, hogy biztosan a helyes sorrendben nézd a filmeket és sorozatokat!

Az Artsomnia szerkesztősége úgy döntött ad egy kis támpontot azoknak, akik szeretnék ledarálni a...

110 érdekesség a Harry Potter és a Legendás állatok filmekről

Már-már ijesztő bele gondolni abba, hogy az első Harry Potter film több, mint húsz...