péntek, július 19, 2024

Trending

Hasonlóak

15 dolog, amit lehet, hogy tudtál, de nem sejtettél a szülinapos Natalie Portmanről

Natalie Portman legismertebb szerepe kétségkívül Star Wars-beli karaktere, Padmé Amidala királynő, későbbi szenátor, Leia és Luke édesanyja, de a ma 40 éves, Oscar-díjas színésznőről több olyan ismert és kevésbé ismert dolgot hoztam, amit talán még nem tudtál róla.

1. A valódi neve nem is Natalie Portman, hanem Neta-Lee Hershlag. A Portman a nagymamája lánykori neve, és azért vette fel, hogy óvja a magánéletét.  

2. Jeruzsálemben született, szülei később költöztek csak az USA-ba, így Natalie izraeli és amerikai állampolgár is.

3. 10 évesen egy Revlon ügynök fedezte fel egy pizzázóban és felajánlotta neki, hogy legyen gyerekmodell. A többi gyerekkel ellentétben Natalie unalmasnak tartotta a modellkedést, ezért elutasították az ajánlatot. Viszont ennek a találkozásnak köszönhetően találtak rá későbbi ügynökére, aki színészi karrierjében segítette.

Forrás: hearstapps.com

4. Filmbéli debütálása a Leon, a profi (1994) volt Jean Reno és Gary Oldman oldalán. Mindössze 13 évesen alakította a női főszereplőt, Mathildát.

Forrás: highsnobiety.com

5. Nemcsak szép, hanem okos is! 140-es az IQ-ja és a Harvardon diplomázott pszichológiából, 2003-ban. Amikor megkérdezték, hogy mi lesz, ha hátráltatja a tanulás a filmes karrierjét, csak annyit válaszolt: „Nem érdekel, ha az iskola miatt tönkremegy a karrierem. Inkább vagyok okos, mint filmsztár.”

Forrás: harvardmagazine.com

6. Négyéves korától vett táncórákat. Ez segített neki abban, hogy hitelesebben tudja megformálni Nina karakterét a Fekete hattyúban.

Forrás: squarespace.com

7. Nyolcéves korától vegetáriánus volt, 2009-ben pedig áttért a vegán életmódra, vagyis nem fogyaszt semmilyen állati eredetű terméket. Vegán recepteket előszeretettel oszt meg Instagram-oldalán is.

Forrás: pinimg.com

8. Kedvenc étele a tofu és a fekete bab.

Forrás: factinate.com

9. Egy kém a rokona! Az üknagymamája a briteknek kémkedett a 2. világháború alatt.

10. Majdnem ő lett Júlia Baz Luhrmann Rómeó és Júlia adaptációjában, ám a producerek végül túl fiatalnak találták, és úgy ítélték meg, hogy túl nagy a korkülönbség közte és Leonardo DiCaprio közt. Így végül Claire Danes kapta meg a szerepet.

Forrás: cleveland.com

11. Nem Star Wars-rajongó. Bár az egyik leghíresebb szerepe Padmé Amidala, mikor George Lucas kiválasztotta a szerepre, nem is látta még az eredeti trilógiát, saját bevallása szerint nem tudta volna megkülönböztetni a Star Wars-t a Star Trektől.

Forrás: yournextshoes.com

12. Demi Moore után (J. I. Jane), de még Anne Hathaway előtt (Nyomorultak) a V, mint vérbosszú (2005) című film kedvéért leborotválta a haját. 

Forrás: gifer.com

13. Eddig 1 Oscar-díja (Fekete hattyú), 1 BAFTA-díja (Fekete hattyú), 2 Golden Globe- (Fekete hattyú, Közelebb), valamint 90 egyéb díja és 144 jelölése van.

Forrás: vanityfair.com

14. Az Oscar- és egyéb díjakon kívül a férjét is a Fekete hattyúnak köszönheti. A balettáncos–koreográfus Benjamin Millepieddel a forgatáson jöttek össze és Portman már terhesen vette át díjait. Azóta született még egy babájuk, így már négy fős a család.

Forrás: ocdn.eu

15. Szereti a rappet. Igen, a kedves arcú, törékeny nőről nem sokan gondolnák, hogy szereti a mocskosabb rap és hip-hop számokat. Egy 2006-os SNL epizódban „dalra is fakadt”.

Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.