csütörtök, december 7, 2023

Megvédték Tom Cruise-t nagy covidos botránya miatt

Hatalmas feltűnést keltett világszerte 2020 karácsonya közeledtével az a hangfelvétel, amelyben Tom Cruise magából kikelve kiabál új filmje, a Mission: Impossible Leszámolás Első Rész stábjának tagjaival, amiért megszegik a világjárvány miatt hozott biztonsági előírásokat. Ez volt az első szuperprodukció, amelyet a Covid-19 alatt forgattak nagyon szigorú szabályok betartásával. Cruise azért borult ki teljesen, mert munkatársai veszélyeztették a produkció elkészültét. A meg nem válogatott szavak miatt a sztár megszólalását nem idézzük betűhíven, az a lényeg, hogy kilátásba helyezte: bárki azonnal repül, aki nem figyel oda a szabályokra.


(Az eredeti felvétel meghallgatható azóta is itt!)

Azóta vége a világjárványnak, a Mission: Impossible Leszámolás Első Rész hamarosan mozikba kerül, és a botrány elültével már Hollywood és a fél világ is elismeri, hogy Cruise-nak teljesen igaza volt. Ráadásul a Top Gun: Maverick volt az első szuperprodukció, amely hasonlóan hatalmas bevételt hozott, mint a Covid előtti társai, úgyhogy a sztár erkölcsi és szakmai árfolyama nagyot emelkedett.

A biztonság kedvéért a Mission: Impossible Leszámolás Első Rész rendezője, Christopher McQuarrie ismét hangsúlyozta az Entertainment Weeklynek adott interjújában, mennyire jogos volt Cruise kirohanása: „Mindez nagyon bonyolult és nagyon bizonytalan időszakban történt. Azért harcoltunk, hogy életben tartsuk a szakmát, hogy az embereknek legyen munkájuk, hogy működjön a stúdió meg a mozik, ahogyan most is tesszük. Örülünk, hogy szinte mindenki megértette, mi volt ezzel a cél.”

Forrás: UIP-Dunafilm

Friss

Diószegi Vilmos fotói a Néprajzi Múzeumban

Sokan tanulmányozták és tanulmányozzák ma is a régi magyarok hitvilágát. Ezek egyike Diószegi Vilmos...

Star Wars: Egy még újabb történet

Ahsoka Tano, Plo Koon, Darth Plagueis, Darth Bane, Kylo Ren, Cad Bane, Trilla Suduri,...

Harc a fronton és a hálószobában: Napóleon (Napoleon, 2023) kritika

Ridley Scott a korához képest igen termékeny rendezőnek számít Hollywoodban. A múltban több, ikonikus...

A legkeményebb pap – A pápa ördögűzője (The Pope’s Exorcist – HBO Max – 2023) kritika

A pápa ördögűzője, annak a Gabriel Amorth atyának az életútjából merített inspirációt, aki a...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Barbie, a diadalmas

Vajon ki 2023 legnagyobb, legerősebb, legvonzóbb mozilénye? Hát egy tágra nyílt szemű, vékony, szőke...

Ott ér véget, ahol elkezdődött – Insidious – A vörös ajtó holnaptól a mozikban!

Az immár legendás Insidious horrorfranchise záródarabjában a teljes eredeti stáb visszatér, hogy újabb hátborzongató, álomszerű vízióval...

A Transformers: A fenevadak kora az újrakezdést jegyében készült

Az új, hetedik Transformers-film minden bizonnyal figyelmen kívül hagyja azt az előző öt Transformers-produkciót, amelyet Michael...