Óz birodalmában: Loki (2021 – Disney+) 4. rész kritika (Spoilermentes)

Az évad második fele végre pörgősebbnek ígérkezik és rengeteg meglepetést tartogat a nézők számára.

DorothyLoki újra a TVA birodalmában találja magát Mobius felfedezésének köszönhetően, megmentője azonban korántsem boldog, hogy viszontláthatják egymást. Egy okos, időhurkos vallatási módszert követően az epizód visszatér az intim párbeszédes szerkezethez, hogy aztán több, okosan elhelyezett bombát is élesítsen a félidőn túl.

Loki
Loki: Owen Wilson, mint Mobius és Gugu Mbatha-Raw, mint Ravonna Renslayer. Kredit: Chuck Zlotnik/ ©Marvel Studios 2021

Az előző részből kihagyott Mobius egyszerre csalódott és kételkedik, hiszen hiába zárult sikeresen az ügye, Lokinak sikerült túljárni az eszén, és a tőle megszerzett információk megrendítették a TVA-ba vetett hitét. Owen Wilson valószínűleg ha akarna, sem tudna anélkül játszani, hogy a karakteréből ezek ellenére ne sugározzon a remény és az optimizmus, és Mobiust ezek a jegyek teszik igazán szerethetővé. Ugyan nem kapott sok játékidőt, de két fordulat is kapcsolódik hozzá, amikből az első valamelyest kiszámítható és már az évadnyitó óta finoman benne van a levegőben, a második kapcsán pedig csak reménykedhetünk, hogy blöff.

Loki és Sylvie dinamikája továbbra is bámutalos, de ahogyan azt Mobius is megjegyzi, a kapcsolatuk egyre bizarabb, ugyanakkor tökéletesen reprezentálja Loki nárcizmusát. Az epizód végén mindkét karaktertől meglehetősen érdekes szituációban búcsúzunk, hogy tovább izgulhassunk egy héten keresztül.

Loki
Loki: Wunmi Mosaku, mint Hunter B-15. Kredit: ©Marvel Studios 2021

A Loki negyedik részének legnagyobb erénye, hogy végre legalább megpróbált kezdeni valamit a mellékszereplőivel. Gugu Mbatha-Raw Ravonna-ját és Wunmi Mosaku Hunter B-15-jét is próbálták kicsit előtérbe helyezni, de mivel a karakterük legjobb esetben is csak felskiccelt, és Ravonna motivációi teljesen homályosak, ezek a motívumok sajnos elég gyenge lábakon állnak, a maradék két rész pedig kevés lesz bepótolni ezt a hiányosságot.

Loki
Loki: Gugu Mbatha-Raw, mint Ravonna Renslayer. Kredit: Chuck Zlotnik/ ©Marvel Studios 2021

Ez alkalommal két meglepetéssel is készült a Marvel. Az egyik egy régen látott szereplő visszatérése, aminek leginkább a hardcore fanok fognak örülni, a második pedig, hogy már ez alkalommal kapunk egy stáblistás jelenetet, ami még inkább fokozza a várakozást a következő részhez.

A Loki továbbra is az intim karakterpillanatokban erős, de szerencsére jól kezelte a dinamikusabb részeket is, viszont változatlanul gyenge a mellékszereplők prezentálásában.

Friss

Gerlóczy Sári: Társas mező című kiállításán jártunk a Fugában

Gerlóczy Sári ecsettel a kezében mutatja meg mindennapi gondjait és problémáit. Az emberek társas...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...

Olescher Tamás: Az igazságnak és a szeretetnek című kiállításán jártunk

Olescher Tamás festő, népművelő emlék kiállítását a Műcsarnokban láthatjuk. A tárlat körülbelül harminc éves...

Repülj vissza az ókori Rómába – Thermae Romae Novae 1. évad kritika (2022 – Netflix)

A Netflix manapság elég híres arról, hogy szinte ontja magából az animéket, a lehető...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak

Repülj vissza az ókori Rómába – Thermae Romae Novae 1. évad kritika (2022 – Netflix)

A Netflix manapság elég híres arról, hogy szinte ontja magából az animéket, a lehető...

A vízi hobbit kalandjai a legmelegebb égövön: A zászlónk halált jelent 1. évad (Our Flag Means Death, 2022 – HBO Max) kritika

Sok érdekes foglalkozás akad ezen a világon, vannak pl. teherautó-sofőrök, meg HR-esek, meg eladók...

„Do ya really wanna, do ya really wanna taste it?”: Peacemaker – Békeharcos 1. évad (Peacemaker, 2022 – HBO Max) kritika

Peacemaker karaktere a tavalyi James Gunn által vezényelt, a The Suicide Squad - Az...