csütörtök, május 23, 2024
KezdőlapKimaradt jelenetekKimaradt jelenetek: Venom (Venom - 2018)

Kimaradt jelenetek: Venom (Venom – 2018)

-

A artsomnia.hu egyik 2019-es újdonsága, a “Kimaradt jelentek” című cikksorozat lesz, melyben ahogy a neve is jelzi, bizonyos alkotások kimaradt jeleneteit mutatjuk meg és mutatjuk be nektek. Az egyes jelenetek leírása és kielemzése után pedig azt is eláruljuk, hogy szerintünk jól döntöttek-e a készítők akkor, amikor a vágószoba padlójára küldték azokat, vagy sem.

Kezdésnek a tavalyi év ötödik legtöbb bevételével rendelkező Venom című képregény adaptáció kivágott jeleneteit vettük górcső alá. Meglepő módon ezekből mindössze három darab van, annak ellenére, hogy a film rendezője Ruben Fleischer a megjelenés előtt még azt nyilatkozta, hogy nem kevesebb, mint 40 percet kellett kivágniuk az alkotásból különböző okok miatt.

Ride to Hospital

Ez az alig több, mint egyperces jelenet a film komikus vonalát erősítette volna, amiben Eddie taxival szeretne eljutni a kórházba, miután a szimbióta megszállta őt. Az utazás közben folyamatosan arról diskurál Venommal, hogy ő semmi szín alatt sem nevezhető szuperhősnek. Ezt pedig a taxisofőr nem igazán tudja hova tenni. Viccesnek vicces jelenet, de egyáltalán nem bánkódunk amiatt, hogy végül nem került bele a mozis változatba.

Hossz: 1:17

Car Alarm

Szintén egy viccesebbnek szánt jelenet, ahol Venom-nak egy BMW riasztójával gyűlik meg a baja, ezért úgy dönt, hogy inkább darabjaira szedi a kocsit, miközben az egészet végig nézi egy kisgyerek is. A szcéna elejéből arra lehet következtetni, hogyha megtartják, akkor itt láthattuk volna először Venom-ot teljes valójában, nem pedig az apartmanban lezajló bunyó után. Összességében nem lett volna baj, ha marad ez a jelenet, mert Venom-ot mindig jó látni, de az jó döntés volt, hogy végül nem ilyen humoros körülmények között találkoztunk első ízben a címszereplővel.

Hossz: 0:20

San Quentin [Extended]

Ez tulajdonképpen nem is teljesen új jelenet, sokkal inkább a stáblista alatt már látott kibővített változata. Ami pluszt jelenthet ahhoz képest, hogy Eddie és Venom között más párbeszéd hangzik el, mint a mozis változatban, és a Woody Harrelson által alakított Cletus Kasady is sokkal hosszabb ideig cukkolja főhősünket. Valószínűleg a készítők ezt a változatot szánták a film végére, de rájöttek, hogy stáblistás jelenetnek túl terjedelmes, ezért megkurtították.

Hossz: 3:00

Az összes kivágott jelenetet ITT tekinthetitek meg!

Kimaradt jelenetek: Venom
Összességében
A Venom kivágott jeleneteitől sokkal, de sokkal többet vártunk volna, már csak amiatt is, mert a készítők 40 percnyi anyagról beszéltek, amiből mindössze 5-öt kaptunk. Talán egy esetleges rendezői változatra tartogatják a többit?
Pozitívumok
Negatívumok
Hírdetés

KI NE HAGYD!

Mindent egy lapra kritika (Hustle, 2022 – Netflix): Saját magadat kell legyőznöd!

Nagy pozitív visszhangot kapott a gagyi és kevésbé gagyi vígjátékok királyának, Adam Sandlernek legújabb Netflix filmje, ami egyaránt kivívta a kritikusok és a nézők...