hétfő, május 20, 2024
KezdőlapKimaradt jelenetekKimaradt jelenetek: Halloween (Halloween - 2018)

Kimaradt jelenetek: Halloween (Halloween – 2018)

-

A tavalyi év egyik legkellemesebb meglepetése volt számomra az 1978-as klasszikus horror film, a Halloween negyven évvel későbbi folytatása. Éppen ezért tűkön ülve várom a hazai Blu-ray megjelenést, ami valószínűleg márciusban lesz esedékes. Amerikában azonban már megjelent, ezzel együtt pedig az alkotás kimaradt jeleneteire is fény derült, amiket összegyűjtve, nálunk láthattok elsőként.

Extended Shooting Range

Ez a jelenet nem teljes egészében új, inkább egy, a filmben és az előzeteseiben is már látott, kibővített változata. Laurie (Jamie Lee Curtis) különböző kinézetű próbababára lövöldöz, hogy formában tartsa magát, arra az esetre, ha Michael visszatérne. Amivel viszont többet ad ez a jelenet az az, hogy miután bemegy a házba maga ellen fordítja az egyik fegyverét. Öngyilkossági kísérletét pedig a két oknyomozó újságíró akadályozza meg jövetelével. Szerintem jó ötlet lett volna benne hagyni ezt a jelenetet a kész filmben is, mert még jobban árnyalta volna Laurie karakterét.

Hossz: 2:25

Shower Mask Visit

Ebben a jelenetben egy éppen zuhanyzó nőt láthatunk. A zuhanyfüggöny mögött egy alak rajzolódik ki, és amikor a nő elhúzza a függönyt, kiderül, hogy Michael Myers áll ott. Legalábbis ezt hisszük elsőre. Később azonban kiderül, hogy csak a nő barátja “viccelődött” a sorozatgyilkos maszkjával.

Hossz: 1:29

Jog to a Hanging Dog

Az alábbi jelenet, az eredeti Halloween filmre tett volna utalást, de a készítők végül túl felkavarónak találták, ezért kivágták. Allyson a szokásos reggeli kocogására indul, de kisvártatva egy fán lógó kutyatetemre lesz figyelmes. A lányt láthatóan nagyon felkavarja az eset. A jelenet végén pedig egyértelművé válik, hogy ez lett volna Michael első gyilkossága a városban, ugyanis egy pillanatra még a maszkja nélkül láthatjuk.

Hossz: 1:04

Allyson and Friends at School

Allyson és barátai a Halloween estét tárgyalják éppen, hogy ki mivel tölti majd azt. Később a lány odamegy a fiújához, Cameronhoz, akitől egy halloweeni tökre emlékeztető naracsot kap ajánándékba. Ezután a lány elmeséli, hogy nehéz időszakon megy ketesztül és aggódik a nagymamája, Laurie miatt. Ez a jelenet akár maradhatott is volna, de összességében túl hosszú és eseménytelen, ezért megakasztotta volna a cselekményt. Ráadásul olyan dolgokról beszélgetnek benne, amit pár jelenet múlva úgyis látunk.

Hossz: 2:13

Cameron and Cops Don’t Mix

Talán a film egyik legnagyobb rejtélye az maradt, hogy mi lett a sorsa Allyson barátjának. Nos, miután a lány rajta kapta egy másik lánnyal és a bálon jól összevesztek, a suli előtt tovább folytatódott a civakodás. A lány már majdnem megenyhül, amikor két rendőr letartóztatja Cameron-t. Ezzel együtt pedig az is kiderült, hogy Cameron teljes neve, Cameron Elam. A Halloween rajongók ebből kikövetkeztethették, hogy ő nem más, mint az eredeti filmben szereplő karakter, Lonnie Elam fia. Talán ez az egyik legfontosabb kivágott jelenet, ezért mindenképpen maradnia kellett volna. Nem csak azért, mert így lyukas maradt a cselekmény, de azért is, mert remek utalás lett volna az eredeti filmre.

Hossz: 2:07

Deluxe Banh Mi Cops

Ez a jelenet is egy, már a filmben is látott kibővített változata. A két rendőr ebben még hosszabban viccelődik és vitatja meg, hogy ki milyen vacsorát hozott magával. Már a kész moziban benne hagyott verzióval sem voltam kibékülve, mert megtörte az izgalmat ez a felesleges poénkodás, így örülök, hogy végül nem ez a hosszabb változat került a végleges változatba.

Hossz: 1:50

Sartain and Hawkins Ride Along

Szintén egy szinte teljesen felesleges jelenet, ami utólag nem is baj, hogy kimaradt. Sartain doktor és Hawkins seriff a városban autókáznak. Mivel mindketten életben vannak ez azelőtt a BIZONYOS jelenet előtt kapott volna szerepet valahol. A két férfi beszélget, de láthatóan kényelmetlenül érzik magukat egymás társaságában, a doki pedig idegesen turkálni kezd az orrában. Ez is a film viccesebb oldalát erősítette volna, de a nem sokkal ezután történtek ismeretében jobb, hogy végül kivágták.

Hossz: 0:53

Az összes kimaradt jelenetet itt nézhetitek meg:

https://youtu.be/lv-vMUOkktE


Halloween (2018) [Kimaradt jelenetek]
Összességében
A Halloween 12 percnyi kimaradt jelenete tulajdonképpen maradhatott volna a végleges változatban is, igaz némelyikőjük csak megakasztotta volna a cselekmény. Így összességében azt kell mondanunk, hogy a készítők jól döntöttek, de érdekesség képpen érdemes megtekinteni ezeket a plusz képsorokat.
Pozitívumok
Negatívumok
0
Értékelés
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

KI NE HAGYD!

Mindent egy lapra kritika (Hustle, 2022 – Netflix): Saját magadat kell legyőznöd!

Nagy pozitív visszhangot kapott a gagyi és kevésbé gagyi vígjátékok királyának, Adam Sandlernek legújabb Netflix filmje, ami egyaránt kivívta a kritikusok és a nézők...