vasárnap, április 21, 2024

Trending

Hasonlóak

Hoppá! Kiderült Baby Yoda valódi neve és múltjának számos részlete

Igazán izgalmasra sikeredett a Disney nagy sikerű Star Wars-sorozatának legutóbbi, „The Jedi” című epizódja. Nem elég, hogy a címszereplő a Star Wars: A klónok háborúja animációs film és a Star Wars: Lázadók sorozat ikonikus karakterével, a jól ismert Ahsoka Tano-val került szembe, de még a közönségkedvenc Baby Yoda múltjáról is sok mindent megtudhattunk.Kiderült például, hogy Baby Yoda egy korábbi jedinövendék, akit számos jedimester tanított hosszú éveken át, mielőtt az Uralkodó hatalomra kerülését követően valaki elvitte őt a jedik templomából. Ezután a kis csöppséget sokáig elveszettnek hitték, egészen addig, míg a Mandalóriaihoz nem került. És hogy mi is a neve? Nos, Grogu.

Egyelőre nem tűnik túlságosan érdekesnek vagy fantáziadúsnak ez a névválasztás, de nem kizárt, hogy a továbbiakban még számos érdekességet és fordulatot megtudhatunk Grogu múltjáról és jövőjéről, amiknek hála minden részlet további értelmet nyerhet. Tekintve, hogy Grogu és Yoda faja híresen ritka, talán még valamilyen rokoni szál sem elképzelhetetlen a két karakter között, bár természetesen ez már csak spekuláció.

Mindenesetre a sorozat rajongóinak egyértelműen tetszett az irány, melyet a The Mandalorian készítői kijelöltek Groguval kapcsolatban, hiszen a most tárgyalt The Jedi című epizód több mint tízezer értékelés alapján 9,7 ponton áll az IMDb-n.


Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.