Hoppá! Kiderült Baby Yoda valódi neve és múltjának számos részlete

Vigyázat, The Mandalorian-spoilerek következnek!

Igazán izgalmasra sikeredett a Disney nagy sikerű Star Wars-sorozatának legutóbbi, „The Jedi” című epizódja. Nem elég, hogy a címszereplő a Star Wars: A klónok háborúja animációs film és a Star Wars: Lázadók sorozat ikonikus karakterével, a jól ismert Ahsoka Tano-val került szembe, de még a közönségkedvenc Baby Yoda múltjáról is sok mindent megtudhattunk.Kiderült például, hogy Baby Yoda egy korábbi jedinövendék, akit számos jedimester tanított hosszú éveken át, mielőtt az Uralkodó hatalomra kerülését követően valaki elvitte őt a jedik templomából. Ezután a kis csöppséget sokáig elveszettnek hitték, egészen addig, míg a Mandalóriaihoz nem került. És hogy mi is a neve? Nos, Grogu.

Egyelőre nem tűnik túlságosan érdekesnek vagy fantáziadúsnak ez a névválasztás, de nem kizárt, hogy a továbbiakban még számos érdekességet és fordulatot megtudhatunk Grogu múltjáról és jövőjéről, amiknek hála minden részlet további értelmet nyerhet. Tekintve, hogy Grogu és Yoda faja híresen ritka, talán még valamilyen rokoni szál sem elképzelhetetlen a két karakter között, bár természetesen ez már csak spekuláció.

Mindenesetre a sorozat rajongóinak egyértelműen tetszett az irány, melyet a The Mandalorian készítői kijelöltek Groguval kapcsolatban, hiszen a most tárgyalt The Jedi című epizód több mint tízezer értékelés alapján 9,7 ponton áll az IMDb-n.


Friss

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....

Sikoly VI. kritika (Scream VI, 2023) – Ghostface New Yorkban

2022-ben több, mint egy évtizedes álmából keltették fel a Sikoly franchise-t. A Wes Craven...
Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.

Hasonlóak

A szolgálólány meséjének 5. évada szeptember 15-én érkezik az HBO Maxra

June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azzal küzd, hogy újra meghatározza...

Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

A Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis...

Megvan a Rick és Morty hatodik évadának premierdátuma

A felnőtteknek szóló animációk műfajában élenjáró Adult Swim csatorna bejelentette, hogy a kétszeres Emmy-nyertes Rick...