szerda, december 6, 2023

Így lett vírusvideó a gyilkos robot tánca

Elárvul egy kislány, Cady, ám nagynénje, Gemma szerencsére robotmérnök és feltaláló, ezért összeszerkeszt neki egy mesterséges intelligenciával megáldott óriásbabát, hogy a barátnője, egyben a testőre legyen. M3GAN önfejlesztő szoftvere azonban továbbértelmezi utóbbi funkciót, és hamarosan veszélybe kerül mindenki, aki akár csúnyán néz Cadyre.

M3GAN előzetese annyira megragadta a műfaj rajongóinak fantáziáját, hogy azonnal mémek árasztották el az internetet, amelyek jórészt a többi, kultikus rangra keveredett gyilkos babával, Chuckyval és Annabelle-lel hozták valamilyen összefüggésbe az új kedvencet. Nos, ezzel az internet népe meglepte a film stábját, ők ugyanis készültek saját mémekkel, hogy majd így népszerűsítik a produkciót. „Összehegesztettünk pár mémet M3GANről, de kiderült, hogy fölöslegesen, mert mindenki már rakta is föl a sajátját a netre – mondta Allison Williams, a film producere, egyben egyik főszereplője (Gemma) az Entertainment Weeklynek. – Csodás nap volt, amikor ez kiderült, mert azt bizonyította, hogy helyes a koncepciónk.”

A gyilkos robot hátborzongató táncából pedig természetesen vírusvideó lett, ennek meg a film rendezője, Gerard Johnstone örvendett szerfelett, a koreográfia ugyanis az ő megfáradt agyából pattant ki. „Hajnali három volt, álmatlanul forgolódtam, alig láttam ki a fejemből, és akkor megjelent előttem M3GAN, amint a félhomályos folyosón szaggatottan vonaglik, mint akinek zárlatos lett a motoros funkciókat vezérlő alprogramja – mesélte a rendező. – Ez a dermesztő koreográfia csak ilyen állapotban születhetett.”

Friss

Diószegi Vilmos fotói a Néprajzi Múzeumban

Sokan tanulmányozták és tanulmányozzák ma is a régi magyarok hitvilágát. Ezek egyike Diószegi Vilmos...

Star Wars: Egy még újabb történet

Ahsoka Tano, Plo Koon, Darth Plagueis, Darth Bane, Kylo Ren, Cad Bane, Trilla Suduri,...

Harc a fronton és a hálószobában: Napóleon (Napoleon, 2023) kritika

Ridley Scott a korához képest igen termékeny rendezőnek számít Hollywoodban. A múltban több, ikonikus...

A legkeményebb pap – A pápa ördögűzője (The Pope’s Exorcist – HBO Max – 2023) kritika

A pápa ördögűzője, annak a Gabriel Amorth atyának az életútjából merített inspirációt, aki a...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Barbie, a diadalmas

Vajon ki 2023 legnagyobb, legerősebb, legvonzóbb mozilénye? Hát egy tágra nyílt szemű, vékony, szőke...

Ott ér véget, ahol elkezdődött – Insidious – A vörös ajtó holnaptól a mozikban!

Az immár legendás Insidious horrorfranchise záródarabjában a teljes eredeti stáb visszatér, hogy újabb hátborzongató, álomszerű vízióval...

Megvédték Tom Cruise-t nagy covidos botránya miatt

Hatalmas feltűnést keltett világszerte 2020 karácsonya közeledtével az a hangfelvétel, amelyben Tom Cruise magából kikelve...