Így lett vírusvideó a gyilkos robot tánca

Elárvul egy kislány, Cady, ám nagynénje, Gemma szerencsére robotmérnök és feltaláló, ezért összeszerkeszt neki egy mesterséges intelligenciával megáldott óriásbabát, hogy a barátnője, egyben a testőre legyen. M3GAN önfejlesztő szoftvere azonban továbbértelmezi utóbbi funkciót, és hamarosan veszélybe kerül mindenki, aki akár csúnyán néz Cadyre.

M3GAN előzetese annyira megragadta a műfaj rajongóinak fantáziáját, hogy azonnal mémek árasztották el az internetet, amelyek jórészt a többi, kultikus rangra keveredett gyilkos babával, Chuckyval és Annabelle-lel hozták valamilyen összefüggésbe az új kedvencet. Nos, ezzel az internet népe meglepte a film stábját, ők ugyanis készültek saját mémekkel, hogy majd így népszerűsítik a produkciót. „Összehegesztettünk pár mémet M3GANről, de kiderült, hogy fölöslegesen, mert mindenki már rakta is föl a sajátját a netre – mondta Allison Williams, a film producere, egyben egyik főszereplője (Gemma) az Entertainment Weeklynek. – Csodás nap volt, amikor ez kiderült, mert azt bizonyította, hogy helyes a koncepciónk.”

A gyilkos robot hátborzongató táncából pedig természetesen vírusvideó lett, ennek meg a film rendezője, Gerard Johnstone örvendett szerfelett, a koreográfia ugyanis az ő megfáradt agyából pattant ki. „Hajnali három volt, álmatlanul forgolódtam, alig láttam ki a fejemből, és akkor megjelent előttem M3GAN, amint a félhomályos folyosón szaggatottan vonaglik, mint akinek zárlatos lett a motoros funkciókat vezérlő alprogramja – mesélte a rendező. – Ez a dermesztő koreográfia csak ilyen állapotban születhetett.”

Friss

Alice Határországban kritika (Alice in Borderland 2022, Netflix) – Meglehet-e menekülni a haláltól?

Életre halálra szóló játékok. Logika, kitartás, csapatmunka és erő. Ezek kellenek ahhoz, hogy valaki...

A titokzatos nő kritika (Decision to Leave/Heojil kyolshim, 2022) – A bűn, és a szerelem összefonódása

Ez az alkotás, annak a Park Chan-wooknak a legújabb műve, akinek az életművében már...

Babylon kritika (Babylon, 2022) – Betekintés Hollywood legmélyebb bugyraiba

Damien Chazelle korunk egyik legnagyobb tehetsége. Még csak 37 éves, de már olyan nagyszabású...

Az ember, akit Ottónak hívnak kritika (A Man Called Otto, 2022) – Egy svéd film nem „svédelt” változata

Ha valaki olvasta Fredrik Backman „Az ember, akit Ovenak hívnak” cím könyvét, az valószínűleg...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Díjeső hullhat a Babylonra

Öt Arany Glóbuszra jelölték a Babylon című gigantikus filmeposzt – több mint háromórás időtartamával, a nagyszabású...

A Vérapó kihagyhatatlan, mert a Mikulás drágán adja az életét

Bevallottan a Drágán add az életed! volt az egyik ihletforrás a Vérapó című vidám karácsonyi gyilkolászás alkotói számára:...

Dalra fakad az Átjáróház

Egyre inkább kirajzolódik a mozirajongók előtt, hogy miért lesz kihagyhatatlan film a decemberben a...