George Lucas visszatér a Star Wars-hoz!

Nem csalás és nem ámítás, a Skywalkerek atyja újra színre lép!

George Lucas 44 éve készítette el a Csillagok háborúja első, vagyis azóta tudjuk, hogy IV. részét, az Új reményt, és nem túlzás azt állítani, hogy generációk kedvencévé vált. Ezt még öt film követte, több számítógépes játék és animációs sorozat, majd 2012-ben jött a hideg zuhany: Lucas négymilliárd dollárért eladta birodalmát, a Lucasfilmet a Disney-nek. Bár kezdetben igyekezett kreatív tanácsaival ellátni az új tulajokat, ők ezt szép csendben elutasították, és nem titok, hogy útjaik ekkor elváltak és Lucas kivonta magát a Star Wars világából. Azóta készült több film és sorozat is, amik igen vegyes fogadtatásban részesültek rajongói és kritikai oldalról egyaránt.

Úgy tűnik, hogy a béke azóta helyreállt, ugyanis megerősítést nyert, hogy a készülő Cassian Andor-sorozatban maga a mester fog írni 2 epizódot!

Hip, hip, hurrá, vagy nem hurrá? Tudható, hogy a 2000-es évek elején, amikor az előzménytrilógia debütált, Lucas nem kevés negatív kritikát kapott értük. Az úgynevezett Disney-éra óta azonban a korábbi részek sokkal jobban felértékelődtek és a rajongók többsége azóta visszasírja a Star Wars-filmek atyját.

Annyi mindesetre bizonyos, hogy a 12 részesre tervezett Andor-sorozat a nagysikerű 2016-os Zsivány egyes-film történései előtt játszódik öt évvel, a főbb szerepekben pedig visszatér Diego Luna (Cassian Andor) és Alan Tudyk (K-2SO), valamint csatlakozik hozzájuk Stellan Skarsgård (Mamma mia), Adria Arjona (6 Underground) és Fiona Shaw (Harry Potter) is. A két résznél pedig, amit Lucas rendez, teljesen szabad kezet kap majd.

A sorozat 2022-ben érkezik a Disney+-ra, és ha a hírek igazak, addigra már kis hazánkban is elérhető lesz a streamingszolgáltató magyar platformja!


Friss

The Last of Us 1-3. rész kritika (The Last of Us, 2023 – HBO Max)

Kevés olyan film, pláne sorozat van, amit az ún. mozaikcsalád képes együtt nézni. A...

Kopogás a kunyhóban kritika (Knock at the Cabin, 2023): Kipp-Kopp

M. Night Shyamalan az egyik legnagyobb kérdőjel Hollywoodban. Tehetsége kétségtelen, hiszen olyan klasszikusok fűződnek...

„Hollywood mára elmerült önmaga kényeztetésében” – mondja a sikerrendező

Miközben a nagy stúdiók igyekeznek biztosra menni, és sok esetben használt ötletekből építkező sorozatokban,...

Közös nevező: Farkas Attila és Farkas Éva kiállításán jártunk

2021-ben nyitotta meg kapuit a Bura Károly Galéria. Itt élt a híres prímás, Bura...
Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.

Hasonlóak

A szolgálólány meséjének 5. évada szeptember 15-én érkezik az HBO Maxra

June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azzal küzd, hogy újra meghatározza...

Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

A Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis...

Megvan a Rick és Morty hatodik évadának premierdátuma

A felnőtteknek szóló animációk műfajában élenjáró Adult Swim csatorna bejelentette, hogy a kétszeres Emmy-nyertes Rick...