hétfő, május 20, 2024

Trending

Hasonlóak

George Lucas visszatér a Star Wars-hoz!

George Lucas 44 éve készítette el a Csillagok háborúja első, vagyis azóta tudjuk, hogy IV. részét, az Új reményt, és nem túlzás azt állítani, hogy generációk kedvencévé vált. Ezt még öt film követte, több számítógépes játék és animációs sorozat, majd 2012-ben jött a hideg zuhany: Lucas négymilliárd dollárért eladta birodalmát, a Lucasfilmet a Disney-nek. Bár kezdetben igyekezett kreatív tanácsaival ellátni az új tulajokat, ők ezt szép csendben elutasították, és nem titok, hogy útjaik ekkor elváltak és Lucas kivonta magát a Star Wars világából. Azóta készült több film és sorozat is, amik igen vegyes fogadtatásban részesültek rajongói és kritikai oldalról egyaránt.

Úgy tűnik, hogy a béke azóta helyreállt, ugyanis megerősítést nyert, hogy a készülő Cassian Andor-sorozatban maga a mester fog írni 2 epizódot!

Hip, hip, hurrá, vagy nem hurrá? Tudható, hogy a 2000-es évek elején, amikor az előzménytrilógia debütált, Lucas nem kevés negatív kritikát kapott értük. Az úgynevezett Disney-éra óta azonban a korábbi részek sokkal jobban felértékelődtek és a rajongók többsége azóta visszasírja a Star Wars-filmek atyját.

Annyi mindesetre bizonyos, hogy a 12 részesre tervezett Andor-sorozat a nagysikerű 2016-os Zsivány egyes-film történései előtt játszódik öt évvel, a főbb szerepekben pedig visszatér Diego Luna (Cassian Andor) és Alan Tudyk (K-2SO), valamint csatlakozik hozzájuk Stellan Skarsgård (Mamma mia), Adria Arjona (6 Underground) és Fiona Shaw (Harry Potter) is. A két résznél pedig, amit Lucas rendez, teljesen szabad kezet kap majd.

A sorozat 2022-ben érkezik a Disney+-ra, és ha a hírek igazak, addigra már kis hazánkban is elérhető lesz a streamingszolgáltató magyar platformja!


Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.