szombat, július 20, 2024

Flash – A villám (The Flash, 2023) kritika

A DC mostanában – mint a Marvel – kritikai és bevételi szinten is elég rosszul szerepel. Persze mindig van egy-két kivétel, de a nagy egészet nézve ők is több sikerfilmet szeretnének. A jelenlegi alanyom a Flash – A villám, melyre úgy ültem be, hogy nem vártam tőle semmit. Azt meg is kaptam tőle, de szerencsére még egy kicsit többet is. A későbbiekben ki fogom fejteni, hogy mit gondolok a filmről.

Flash - A villám kritika

A történetről csak azért nem fogok írni mert azt gondolom, hogy egy kritikának az a dolga, hogy az olvasót tájékoztatja a filmről, de ehhez a történet ismerete elengedhető. Akit érdekel az adott alkotás úgyis meg fogja nézni, akit meg nem az elolvassa a kritikákat és mérlegel a megszerzett tudás alapján. Én nem akarom senkinek a kedvét elvenni a filmtől, mert nem volt vállalhatatlan. Erről szó sincs. Ha valaki szereti a szuperhős filmeket és szereti a moziélményt, akkor tessék megnézni és ahogyan én teszem értékelni. Ugyanis a vélemény kinyilvánítása szerintem fontos. Na, de térjünk rá a filmre.

Flash - A villám kritika

A Flash – A villám egy szórakoztató szuperhősfilm. A történet vállalható és a karakterek is érdekesek. A viccek egy kicsit bugyutára sikerültek, de rendben vannak és nem éreztem magam tőlük olyan kínosan, mint ahogyan a Shazam!-nál. A látvány 2023-hoz képest viszont egyszerűen gyenge. Sajnos olyan CGI trükkök vannak benne, amit egy ilyen film a mai világban nem engedhet meg magának. A szakembereknek 2 évük volt dolgozni az effekteken, de ez sajnos nem sikerült. És, ha 2 év alatt nem sikerült nekik, akkor nincs az az idő, ami alatt sikerült volna. De, az igazság az, hogy ennek ellenére is élvezetes volt.

Flash - A villám kritika

Számomra az az igazán érdekes, hogy általában elutasító módon ülök be ezekre a szuperhős filmekre, de a Flash, ahogy az elején említettem az átlag semminél egy kicsit többet nyújt. Van itt dráma. A karakterek ugyan gyengére sikerültek, de vannak érzelmeik és problémáik. Kitérhetnék a főszereplő Ezra Miller botrányira, mely a marketingesek dolgát igen megnehezítette, de, amikor a filmet néztem teljesen el tudtam vonatkoztatni a színész magánéleti problémáitól és azt javaslom a kedves olvasóknak, hogy tegyék ugyanezt mert szerintem attól függetlenül, hogy egy embernek milyen problémái vannak alakíthat jól és nézhetjük őt szívesen a vásznon. A film közben nem azon járt az agyam, hogy mit tett ez az ember a világban, hanem hogy hogy alakít. A néző és a kritikus számára ez a fontos nem az, hogy mit csinál az életével a színész.

Flash - A villám kritika pontozó thumbnail
Flash - A villám (The Flash, 2023)
Összességében
A Flash – A villám egy kicsit bugyuta szuperhősfilm mely látvány szempontjából gyenge lábakon áll és karakterei sem valami érdekesek, de van benne dráma, ami igen jól áll neki. A viccek is bugyuták, de nem a legvészesebb eset. Nem ez a film váltja majd meg a világot, de ajánlom mindenkinek, aki szereti a DC-t és a szuperhősfilmeket.
Rendezés
6
Színészi alakítás
6
Forgatókönyv
5
Fényképezés/Látvány
4
Filmzene/Hang/Effektek
6
5.5

Friss

Börtönből kormányzott állam?

Eléggé abszurdnak hat az a felvetés, hogy Trump úgyis vállalná az elnökséget, hogy ha...

Puzsér Róbert életműve közel hibátlan?

A Sávval szemben csapata a TopKult 2. részében kísérletet tesz arra, hogy Puzsér Róbert...

Sebestyén Balázs és Puzsér fúziója?

Mi történne, ha egy Sebestyén Balázsékra és Istenes Bencére jellemző műsor hangulata találkozna a...

A rosszfiúk ismét elemükben vannak: Bad Boys – Mindent vagy többet (Bad Boys – Ride or Die, 2024) kritika

Hollywood tevékenységét látva az elmúlt években egyre gyakrabban felmerül az a kérdés, hogy van-e...

Hasonlóak

A rosszfiúk ismét elemükben vannak: Bad Boys – Mindent vagy többet (Bad Boys – Ride or Die, 2024) kritika

Hollywood tevékenységét látva az elmúlt években egyre gyakrabban felmerül az a kérdés, hogy van-e...

Apa és fia (újra) egymásra találása – Lefkovicsék gyászolnak (2024) kritika

2024. április 3-án volt szerencsém látni a Toldy Art Moziban, a Breier Ádám által...

Gettómilliomosba oltott John Wick: A Majomember (Monkey Man – 2024) kritika

Dev Patel (Gettómilliomos, A zöld lovag, Oroszlán) impozáns színészi karriert tudhat magáénak: talán a...