vasárnap, április 21, 2024

Flash – A villám (The Flash, 2023) kritika

A DC mostanában – mint a Marvel – kritikai és bevételi szinten is elég rosszul szerepel. Persze mindig van egy-két kivétel, de a nagy egészet nézve ők is több sikerfilmet szeretnének. A jelenlegi alanyom a Flash – A villám, melyre úgy ültem be, hogy nem vártam tőle semmit. Azt meg is kaptam tőle, de szerencsére még egy kicsit többet is. A későbbiekben ki fogom fejteni, hogy mit gondolok a filmről.

Flash - A villám kritika

A történetről csak azért nem fogok írni mert azt gondolom, hogy egy kritikának az a dolga, hogy az olvasót tájékoztatja a filmről, de ehhez a történet ismerete elengedhető. Akit érdekel az adott alkotás úgyis meg fogja nézni, akit meg nem az elolvassa a kritikákat és mérlegel a megszerzett tudás alapján. Én nem akarom senkinek a kedvét elvenni a filmtől, mert nem volt vállalhatatlan. Erről szó sincs. Ha valaki szereti a szuperhős filmeket és szereti a moziélményt, akkor tessék megnézni és ahogyan én teszem értékelni. Ugyanis a vélemény kinyilvánítása szerintem fontos. Na, de térjünk rá a filmre.

Flash - A villám kritika

A Flash – A villám egy szórakoztató szuperhősfilm. A történet vállalható és a karakterek is érdekesek. A viccek egy kicsit bugyutára sikerültek, de rendben vannak és nem éreztem magam tőlük olyan kínosan, mint ahogyan a Shazam!-nál. A látvány 2023-hoz képest viszont egyszerűen gyenge. Sajnos olyan CGI trükkök vannak benne, amit egy ilyen film a mai világban nem engedhet meg magának. A szakembereknek 2 évük volt dolgozni az effekteken, de ez sajnos nem sikerült. És, ha 2 év alatt nem sikerült nekik, akkor nincs az az idő, ami alatt sikerült volna. De, az igazság az, hogy ennek ellenére is élvezetes volt.

Flash - A villám kritika

Számomra az az igazán érdekes, hogy általában elutasító módon ülök be ezekre a szuperhős filmekre, de a Flash, ahogy az elején említettem az átlag semminél egy kicsit többet nyújt. Van itt dráma. A karakterek ugyan gyengére sikerültek, de vannak érzelmeik és problémáik. Kitérhetnék a főszereplő Ezra Miller botrányira, mely a marketingesek dolgát igen megnehezítette, de, amikor a filmet néztem teljesen el tudtam vonatkoztatni a színész magánéleti problémáitól és azt javaslom a kedves olvasóknak, hogy tegyék ugyanezt mert szerintem attól függetlenül, hogy egy embernek milyen problémái vannak alakíthat jól és nézhetjük őt szívesen a vásznon. A film közben nem azon járt az agyam, hogy mit tett ez az ember a világban, hanem hogy hogy alakít. A néző és a kritikus számára ez a fontos nem az, hogy mit csinál az életével a színész.

Flash - A villám kritika pontozó thumbnail
Flash - A villám (The Flash, 2023)
Összességében
A Flash – A villám egy kicsit bugyuta szuperhősfilm mely látvány szempontjából gyenge lábakon áll és karakterei sem valami érdekesek, de van benne dráma, ami igen jól áll neki. A viccek is bugyuták, de nem a legvészesebb eset. Nem ez a film váltja majd meg a világot, de ajánlom mindenkinek, aki szereti a DC-t és a szuperhősfilmeket.
Rendezés
6
Színészi alakítás
6
Forgatókönyv
5
Fényképezés/Látvány
4
Filmzene/Hang/Effektek
6
5.5

Friss

City scape, avagy Budapest sokféle arca: Az Álmatlanság című kiállításon jártunk a Zikkurat galériában

Alvászavar, insomnia, alvásképtelenség. Sokan küzdenek ezzel a problémával. A Zikkurat galériában olyan képzőművészek alkotásait...

Horrortörténeti remekművek részhalmazait kombináló alkotás: Szeplőtlen (Immaculate – 2024) kritika

Sydney Sweeney az Eufória óta az egyik legnépszerűbb színésznővé vált egy olyan filmipari közegben,...

ARA San Juan: Az eltűnt tengeralattjáró minisorozat (ARA San Juan: The The Submarine that Disappeared limited series, 2024 – Netflix) kritika

Ha hirtelen össze kell foglalnom, mit gondolok összességében a Netflix ARA San Juan: Az...

A művész és a társadalom – Szurcsik József: A varázsló kertje című kiállításán jártunk

Szurcsik József képzőművész kiállítása a Műcsarnokban látható. Címe: A varázsló kertje. A címadó képet...

Hasonlóak

Horrortörténeti remekművek részhalmazait kombináló alkotás: Szeplőtlen (Immaculate – 2024) kritika

Sydney Sweeney az Eufória óta az egyik legnépszerűbb színésznővé vált egy olyan filmipari közegben,...

Egy magányos űrhajós története a naprendszer peremén: Az űrhajós (Spaceman – Netflix, 2024) kritika

Számomra sajnos a 2023-as év nem éppen a filmek aranyéve volt. Keveset is kaptunk...

Népirtás a szomszédban: Érdekvédelmi terület (The Zone of Interest, 2023) kritika

Jonathan Glazer legújabb filmjével bizonyítja, hogy képes arra, amire a legnagyobbak: bármilyen műfajú filmet...