péntek, április 19, 2024

Trending

Hasonlóak

Ezt nézd meg, ha neked is bejött a The One

A nemrég debütált, The One című Netflix-sorozat arról szólt, hogy egy különleges program hogyan segíthet megtalálni az embereknek az igaz szerelmet, csupán a DNS-ük alapján.

A széria érdekes filozófiai kérdéseket vetett fel és nem mellesleg egy egész érdekes karakterdrámát is felépített a krimi műfajába ágyazva. Ha izgat a téma és tetszenek a hasonló stílusú alkotások, akkor bátran válogass az alábbi darabokból!

1. Fekete tükör (Black Mirror, 2011 -, Netflix)
The One
Fekete tükör (Black Mirror) Kép: NME

A méltán híres brit antológia-sorozatot talán nagyon keveseknek kell bemutatni, hiszen az elmúlt évek és a Netflix egyik legnagyobb húzása lett a felkarolása. Charlie Brooker független epizódokból álló szériája a nem túl távoli jövőbe repíti el nézőit, ahol különböző világokat és helyzeteket bemutatva igyekszik felhívni a figyelmet a fejlődő technológia emberre gyakorolt lehetséges hatásaira, egy kicsit szürkébb és szatirikusabb tónusban. A kreátor maga úgy fogalmazott, hogy “az összes epizód a mai életünket mutatja be és azt az életet, amit 10 percen belül élhetünk, ha ügyetlenek vagyunk.” Sokan az új Alkonyzónának is nevezték. Aki nyitott a mélyebb témákra és a görbe, vagy netán fekete tükörre jelenlegi társadalmunk számára, annak mindenképp ajánlott!

2. Ne higgy a szemének! (Behind Her Eyes, 2021 – Netflix)
The One
Ne higgy a szemének! (Behind her eyes) Kép: Deen of Geek

Az idei év egyik nagy durranása volt a Sarah Pinborough könyve alapján készült minisorozat, mely bámulatosan keveri a pszichológiai-thriller műfaját a szerelmi drámával. A főhőse az egyedülálló anya, Louise (Simona Brown – Férfi kell!, Éjszakai szolgálat), aki egy véletlen randin éppen következő főnökével bonyolódik viszonyba. A pszichiáterként dolgozó David (Tom Bateman – Dermesztő hajsza, Ó, anyám!) azonban elfelejtette megemlíteni, hogy házas életet él. Az események bizarr fordulatot vesznek, amikor Louise és a feleség, Adele (Eve Hewson – Robin Hood, Kémek hídja), barátságot köt. A helyzet egy furcsa szerelmi háromszög helyett, egy folyamatos titkokkal és felismerésekkel teli pszicho-thrillerre vált, amelyben semmi sem az, aminek elsőnek tűnik.

3. Az idegen (The Stranger, 2020 – Netflix)
The One
Az idegen (The Stranger) Kép: Netflix

Harlan Coben megegyező című regényéből adaptált minisorozat egy valódi misztikumba hajló thriller-krimi, amely Anglia ködös tájaira és szürke utcáira repíti el a nézőit. A nyolc részes minisorozat főhőse a tökéletes családi életet élő Adam (Richard Armitage – A hobbit, Az űrsepregetők), aki egy nap összefut egy rejtélyes, baseball-sapkás idegennel (Hannah John-Kamen – A Hangy és a Darázs), aki azt állítja felesége nem az, akinek mondja magát. A környéken azután több titokzatos bűneset is történik, amivel kapcsolatban az idegenre terelődik a gyanú. A rendőrség elkezd nyomozni, és az esetek kezdenek egyre furcsábbak lenni. Az Idegen egy izgalmas és igencsak fordulatos, amolyan vérbeli thriller, amely nemcsak a csavarokban, hanem a karakterekben is ugyanúgy elmerül.

Érsek Ádám
Érsek Ádám
Üdv a fedélzeten! A filmek világa már akkor elragadott, amikor még azt hittem, hogy a filmeket apró emberek csinálják élőben a televízióban. A film számomra egy lelki utazás, szenvedély és hivatás. Azért munkálkodom, hogy minél többekkel megosszam azokat a csodákat, amik a képernyőn nyújtózkodnak felém.