hétfő, április 15, 2024

Trending

Hasonlóak

Ezt az öt filmet ajánljuk idén májusban!

Hang nélkül

A Földet ragadozó szörnyek lepik el, akik csak hangok által képesek tájékozódni. Így az addig zajban és hangzavarban élt emberiség legnagyobb ellensége a lények mellett maguk a hangok lesznek. A film egy család életén keresztül mutatja be, hogy közel sem egyszerű így élni. A család női tagja ráadásul várandós, ezért fel kell készülniük arra is, hogy a gyermek születése a lehető legkisebb zajjal járjon.

Ezért várjuk: A film kritikája már olvasható az oldalunkon, melyben ezt írtuk róla: “A Hang nélkül egy nagyon jó film a szülő-gyerek viszonyról és arról, hogy mi mindenre vagyunk képesek a gyermekeink érdekében. Egy nagyonu eredeti ötlet, igazán egyedi módon tálalva. Nem bánom hogy a stúdió már be is jelentette a folytatást.

Eredeti cím: A Quiet Place
Korhatár: 16+
Műfaj: dráma, horror, sci-fi
Játékidő: 90 perc
Rendező: John Krasinski
Főszereplők: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds
Hazai bemutató: 2018. május 3.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Kutyák szigete

Egy rendelet értelmében Megaszaki minden kutyát egy hulladéklerakó szigetre száműzik. Egy Atari Kobajasi nevű kisfiú saját építésű repülőjével indul útnak, hogy megtalálja és kimenekítse házi kedvencét a Szemét-sziget-nek is becézett helyről. Útja során összebarátkozik egy csapat kóbor kutyával, akik a fiú segítségére lesznek. Közös kalandjaiknak köszönhetően nem csak a kisfiú, de az egész város élete megváltozik.

Ezért várjuk: A film kritikája már olvasható az oldalunkon, melyben ezt írtuk róla: “Wes Anderson mesterien tér vissza az animációs filmek világába, ahol újból kibontakozhatnak sajátos elképzelései. Kutyák szigetét – narratív kibontatlansága ellenére – az ötletes témák, kiváló megvalósítások és nagyon érdekes elemzései a fordítás és átültetés témájának teszik egy igazán fantasztikus élménnyé.

Eredeti cím: Isle of Dogs
Korhatár: 12+
Műfaj: animációs, kaland, dráma
Játékidő: 101 perc
Rendező: Wes Anderson
Főszereplők: Bryan Cranston, Edward Norton, Jeff Goldblum, Bill Murray, Francis McDorman
Hazai bemutató: 2018. május 3.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Taxi 5.

Sylvain Marot, párizsi szuper zsarut áthelyezik Marseille-be, ahol Gibert ex-felügyelő orra alá egy olasz, Ferrarival száguldozó rablóbanda tör borsot. Hogy lépést tudjanak tartani a bűnözőkkel, segítséget kérnek a legendás sofőr Daniel, legendásan rosszul vezető unokaöccsétől, aki a TAXI hivatalos örököse.

Ezért várjuk: Mert imádjuk a Taxi szériát, még annak ellenére is, hogy a részek minősége filmről filmre romlott. Az ötök rész pedig hiába készült az eredeti szereplőpáros nélkül mégis érdekesnek tűnik. Elsősorban a felcserélt szerepek miatt. A taxi sofőrként dolgozó Eddy Maklouf rémesen vezet, míg a rendőrként tevékenykedő Sylvain Marot egy igazi Schumacher. Az eredeti filmekben ugye ez a felállás pont fordítva volt és szerintem kellett ez a kis frissítés. Továbbá az is örvendetes, hogy a Taxi filmek két emlékezetes szereplője Bernard Farcy (Gibert felügyelő) és Edouard Montoute (Alain) ismételten tiszteletüket teszik.

Eredeti cím: Taxi 5
Korhatár: 12+
Műfaj: akció, vígjáték
Játékidő: 102 perc
Rendező: Franck Gastambine
Főszereplők: Franck Gastambine, Bernard Farcy, Malik Bentalha
Hazai bemutató: 2018. május 3.
Forgalmazó: Big Bang Media

Deadpool 2.

Deadpool második kalandja egy kisfiú körül bonyolódik majd, akinek a fejére a végzetes és kegyelmet nem ismerő Kábel is pályázik. Mr. Pool pedig kötelességének érzi, hogy ezt megakadályozza, ezért egy csapat toborzásaba kezd, melynek során több különleges képességgel rendelkező egyén csatlakozik hozzá.

Ezért várjuk: Mert a Deadpool két éve új színt vitt a szuperhősfilmek kissé ellaposodó világába. Igazán vicces, mocskos, brutális és teljesen elszállt volt. A folytatásra pedig az előzetesei alapján pontosan ugyanezek a jelzők illenek. Annyi különbséggel, hogy az első rész szűkös költségvetését most megemelte a stúdió, így még látványosabb akció jeleneteket láthatunk majd a vásznon és valószínűleg kikacsintásokból, valamint politikailag inkorrent poénokból sem lesz hiány.

Eredeti cím: Deadpool 2
Korhatár: 16E
Műfaj: akció, vígjáték
Játékidő: 111 perc
Rendező: David Leitch
Főszereplők: Ryan Reynolds, Josh Brolin, T.J. Miller, Zazie Beetz
Hazai bemutató: 2018. május 17.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Solo: Egy Star Wars-történet

A második Star Wars-történet betekintést enged majd a galaktikus bűnszervezetek működésébe és ezáltal megismerhetjük az univerzum leghírhedtebb gengszterének, Han Solo-nak felemelkedés történetét is.

Ezért várjuk: Mert Han Solo kétségkívül a Star Wars-univerzum legkedveltebb és egyben legtitokzatosabb karaktere. Ez pedig remek táptalaj lehet egy izgalmas eredet filmhez. Továbbá arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a folyamatos forgatási nehézségek (rendező váltás, utóforgatások) mellett a Disney mit tudott kihozni ebből a történetből. Minden esetre az eddigi előzetesek meggyőzőek voltak és azok alapján koránt sem néz ki olyan rossznak a film, mint ahogy azt előre beállították páran.

Eredeti cím: Solo: A Star Wars Story
Korhatár: 12E
Műfaj: sci-fi, kaland
Játékidő: 135 perc
Rendező: Ron Howard
Főszereplők: Alden Echrenreich, Donald Glover, Emilia Clarke, Paul Bettany, Woody Harrelson
Hazai bemutató: 2018. május 24.
Forgalmazó: Fórum Hungary


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/