péntek, április 19, 2024

Trending

Hasonlóak

Ezt az öt filmet ajánljuk idén áprilisban!

Tűzgyűrű: Lázadás

Tíz éve sikerült visszaküldeni a tenger mélyéről érkező óriás szörnyek hadát a saját dimenziójukba. Az átjárót lezárták és ezzel a Föld megmenekült. Csakhogy az átjárót most valaki újra megnyitotta és minden eddiginél nagyobb, veszélyesebb és okosabb rémségek jutottak át a mi világunkba. Az emberiség sorsa az egykori parancsnok Stacker Pentacost fiának, Jake-nek (John Boyega), valamint egy fiatalokból álló Jaeger egység kezében van.

Ezért várjuk: Mert a Guillermo del Toro által rendezett első rész nagy rajongói vagyunk és habár a mozifilmek terén kezdőnek számító Steven DeKnight-tól nem várhatunk olyan minőségi megoldásokat, mint az Oscar-díjas mexikói direktortól, de az előzetesek alapján a Lázadás garantáltan szállítani fogja azt, amit beígért: rengetek látványos és izgalmas összecsapást óriásrobotok és kaidzsuk között. Ennél több pedig néha nem is igazán kell egy tökéletes kikapcsolódáshoz.

Eredeti cím: Pacific Rim: Uprising
Korhatár: 12+
Műfaj: akció, kaland, sci-fi
Játékidő: 111 perc
Rendező: Steven S. DeKnight
Főszereplők: John Boyega, Scott Eastwood, Charlie Day, Rinko Kikuchi, Cailee Spaeny
Hazai bemutató: 2018. április 5.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Hurrikán meló

Egy maréknyi tolvaj elhatározza, hogy a közelgő hurrikán okozta káosz alatt kirabol egy pénzverdét, ahol 600 millió dollárnyi zsákmány várja őket. Tervükbe azonban hiba csúszik, ugyanis nem számoltak a pénzverde mindenre elszánt őrével, aki egy félelmet nem ismerő viharvadásszal karöltve a tolvajok nyomába ered.

Ezért várjuk: Mert tudjuk, hogy a film rendezője Rob Cohen nem tartozik a legnagyobbak táborához, de akció filmek terén megbízható iparosnak számít. Többek között neki köszönhetjük a Halálos iramban széria első részét és a Vin Diesel karrierjét beindító xXx-et is. A történet alapján pedig a Hurrikán melóban is rengeteg lehetőség rejlik és az előzetesek sem cáfoltak rá erre. A főszereplő, Toby Kebbell pedig a Spíler óta nagy kedvenc.

Eredeti cím: The Hurricane Heist
Korhatár: 16+
Műfaj: akció, thriller
Játékidő: 103 perc
Rendező: Rob Cohen
Főszereplők: Toby Kebbell, Meggie Grace, Ben Cross, Ryan Kwanten
Hazai bemutató: 2018. április 12.
Forgalmazó: Big Bang Media

Időcsavar

Meg Murry átlagos, általános iskolás diák látszatát kelti, de közel sem az. Meg szülei ugyanis híres és elismert fizikusok, akiktől nem mindennapi világnézetét és intelligenciáját örökölte. Épp ezért, Meg kilóg a vele egykorú gyerekek társaságából és nem tud beilleszkedni igazán sehová sem. A lány problémáit az is tetézi, hogy édesapja időközben nyomtalanul eltűnik. De ekkor három isteni lény (Mrs. Mejik, Mrs. Mijaz és Mrs. Ki) siet a segítségére.

Ezért várjuk: Mert első ránézésre egy nagyon látványos és szívvel teli tanmesének tűnik és ehhez a véleményünkhöz úgy is ragaszkodunk, hogy az amerikai nézők nem voltak teljesen elragadtatva a Disney legújabb adaptációjától.

Eredeti cím: A Wrinkle in Time
Korhatár: 12
Műfaj: családi, kaland, fantasy
Játékidő: 109 perc
Rendező: Ava DuVernay
Főszereplők: Storm Reid, Oprah Winfery, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Chris Pine, Zach Galafianakis, Michael Pena
Hazai bemutató: 2018. április 12.
Forgalmazó: Fórum Hungary

https://youtu.be/PJn811U86vg

Rampage: Tombolás

Davis (Dwayne Johnson) az állatok nagy barátja, aki mellesleg elismert tudós is. Legjobb barátja egy szuper intelligens óriásgorilla, aki egy félresikerült genetikai kísérlet következtében házméretűvé változik és neki vág a nagyvilágnak, ahol eddig nem látott mértékű pusztításba kezd. A bajt csak tetézi, hogy további két hatalmasra nőtt állat (egy krokodil és egy farkas) is csatlakozik az albínó majom pusztításához. Az egyetlen ember, aki képes megállítani őket, az nem más, mint Davis.

Ezért várjuk: Mert már az alapfelvetés is azért kiállt, hogy ezt látni kell! Dwayne Johnson egy tudós, aki óriás szörnyeket nyom le. Az előzetesek pedig csak megerősítettek benne minket, hogy valóban nem lesz érdemes kihagyni ezt a filmet. A látvány teljesen korrektnek tűnik és egyáltalán nem látszik akkora bénaságnak sem, mint amekkora a leíras alapján lehetett volna. A videojátek adaptációkat pedig amúgy is mindig tárt karokkal fogadjuk, még annak ellenére is, hogy a végeredmény általában felemás, de reméljük ez most kivételt erősítő szabály lesz.

Eredeti cím: Rampage
Korhatár: 12E
Műfaj: akció, kaland
Játékidő: ?
Rendező: Brad Peyton
Főszereplők: Dwayne Johnson, Jeffrey Dean Morgan, Will Yun Lee, Malin Akerman, Joe Maganiello, Naomie Harris
Hazai bemutató: 2018. április 12.
Forgalmazó: InterCom

https://youtu.be/Zwbb6Qvyym0

Bosszúállók: Végtelen háború

A Marvel 10 éve gondosan építgetett univerzuma ehhez a meghatározó pillanathoz vezetett. Thanos, a kegyelmet nem ismerő titán a Föld felé tart, hogy megszerezze a hat végtelen követ, melyek együttes erejével képes lenne elpusztítani a fél univerzumot. Ehhez azonban a Bosszúállóknak és a Galaxis őrzőinek is lesz egy-két szavuk, akik együttes erővel néznek szembe Thanossal és csatlósaival.

Ezért várjuk: Mert a Bosszúállók: Végtelen háború nem csak a Marvel-moziuniverzum megkoronázása lesz, hanem túlzás nélkül filmtörténelmi pillanat is. Hiszen soha nem készült még ekkora produkció a filmgyártás több, mint 100 éves történetében. A film egyes jelenetei nem kevesebb, mint 60 karaktert fognak tartalmazni, melynek legalább felét igazi A listás színészek (Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffallo és még sorolhatnám) fogják kitenni. És akkor az elképesztő látványról még nem is beszéltem. A Végtelen háború és a hozzá szorosan kapcsolódó negyedik Bosszúállók film együttesen majd 1 milliárd dollárból készült, ami rekordnak számít és ez valószínűleg nem csak a színészek fizetésén, de a vizuális effekteken is meg fog látszani. Ráadásul a Végtelen háború IMAX téren is úttörő lesz, hiszen ez lesz az első teljes egészében IMAX kamerákkal forgatott alkotás.

Eredeti cím: Avengers: Infinity War
Korhatár: 12E
Műfaj: akció, kaland, fantasy
Játékidő: 156 perc
Rendező: Anthony Russo, Joe Russo
Főszereplők: Robert Downey Jr., Chris Evans, Josh Brolin, Chris Hemsworth, Chris Pratt, Tom Holland, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Tom Hiddleston, Benedict Cumerbatch
Hazai bemutató: 2018. április 26.
Forgalmazó: Fórum Hungary


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/