vasárnap, július 14, 2024

Trending

Hasonlóak

Érdesnek tűnő sport anime lesz a Hey! Tonbo

Elindították Ken Kawasaki és Yuu Furusawa „Oi Tonbo!” című anime filmjéből készült televíziós animációs adaptáció hivatalos weboldalát. A Tonbohoz angolul, „Hey! Tonbo” most kedden jelentették be a főszereplőket, a produkciós stábot és a főcímdalokat is. Az anime a tervek szerint 2024 áprilisában kerül bemutatásra a TV Tokyo-n, a BS TV Tokyo-n és más csatornákon. Kawasaki Ken-ről sajnos sok mindent nem tudni hiszen a Tonbo még csak a második mangája amit írt. Yuu Furusawa picit már ismertebb névnek számít négy viszonylag sikeres mangájával. Reméljük az együtt működésükből valami igazán érdekes alkotás fog kisülni.

Forrás : https://www.anitrendz.com/news/2023/10/02/oi-tonbo-anime-reveals-teaser-trailer-and-visual

Az első hivatalos képről azonnal észrevehető, hogy ez egy sport anime lesz, amivel nincsen semmi baj és reméljük olyan jó lesz, mint a zseniális négy évadot megélt „Haikyuu!!”. Az már most tisztán látszik a kevéske információ morzsákból hogy két főszereplője lesz az animének az edző és a tanítvány vagy talán apa és lánya. Ezt még nem tudni sajnos, de ebből egy elég jó dinamika vagy egy elég erős ellentét is kisarjadhatna az animében. A szinkronhangokról is vannak információink. A lány szinkronjáért Rika Hayashi felel majd, aki az egy évadot megélt drámai, szikár és véres Summertime Render-ből lehet ismerős mindenki számára és Hiroki Touchi a Sakugan-ból fogja életre kelteni az edző/talán apa karakterét.

Az anime stábjáról viszonylag sok minden kiderült. A rendező Jin-Gu Oh, aki a Beyblade Burst Gachi-ből lehet ismerős, a Beyblade szériát nem kell bemutatnom senkinek sem gondolom. A sorozat összetételéért Mitsutaka Hirota felel majd a Shoot! Goal to the Future-ből, a karaktertervezésért Akira Takeuchi felel majd. A Inazuma Eleven GO: Galaxy-ből a színek dizánjolásáért Naoto Kondou (Try Knights) felel majd. A művészeti igazgató Kazuhiro Arai, akit a Breakers-ből ismerhettek, a 3D rendező pedig Keita Hattori lesz, úgyhogy lesz sajnos CGI az animében, de reméljük kevéske. Az operatőr Tomoyuki Ishiyama, aki az Otome Game Sekai wa Mob ni Kibishii Sekai desu-ból lehet ismerős. A hangrendező: Masafumi Mima lesz, a Tonbo zenéiért Nobuko Toda felel majd, aki RWBY: Hyousetsu Teikoku-ból lehet ismerős a nézők számára.

Az animációs stúdió az OLM lesz, akik eléggé nagy névnek számítanak az anime iparban. Nekik köszönhetjük többek között az imádnivaló Komi-san wa, Comyushou desu két évadát aminek sajnos a harmadik évadáról nem sokat tudni – vagy a zseniális Summertime Render első és sajnos egyben utolsó évadát, bár a történet olyan szép kerek véget kapott, hogy én már nem érzem úgy, hogy folytatni kellene vagy lehetne.

A Tonbo nyitótémájának, amit minden rész elején lejátszanak, hogy megadják az anime alaphangulatát a címe Habatake lesz és a Sacrae Sole zenekar fogja írni és eljátszani is persze. Az anime endingjét egy Jazz-funk zenekar a TOKYO GROOVE JYOSHI fogja írni és eljátszani, a címe pedig Let’s Swing lesz és Rika Hayashi fogja elénekelni.

A manga és az anime két írója Kawasaki és Furusawa 2014 augusztusában kezdték el kiadni a Tonbot a Weekly Golf Digestben. Ebben a magazinban sportdráma mangaként hivatkoznak a Tonbora, vagyis valami ilyesmi lesz az anime stílusa is. A Tonbo több éven keresztül egészen 2023. december 27-ig futott ebben a magazinban, aztán átköltözött egy másikba név szerint a Golf Digest Companyba, ahol december 27-én adták ki a 48. kötetet úgyhogy az animéhez lesz alapanyag.

Itt is van a fent emlegetett Tonbo első évad előzetes. Sajnos nagyon rövid és nagyon egyszerű az egész rajzolási stílusa is, viszont gyönyörű a zenéje és a lány lendítésénél nagyon szép a kamera szög. Reméljük egy viszonylag jó animét kapunk.

Egy One Piece oldalág

Bejelentésre került a Monsters: Ippyaku Sanjou Hiryuu Jigoku, ami One Piece több fontosabb karakterének előzmény történeteként is felfogható. Az anime Eiicihiro Oda, a One Piece alkotójának egy kisebb novelláját adaptálja, amely a Weekly Shonen Jump egy 1994-es őszi különszámában jelent meg. Itt is van hozzá az előzetes ami személy szerint nekem nagyon tetszett és összességében szebbnek tűnik, mint maga a One Piece, aminek már bejelentették a modernizálását is, az anime történetének megtartásával persze.

forrás : https://www.nautiljon.com/animes/monsters-+ippyaku+sanjou+hiryuu+jigoku.html

A megszemélyesített kardok animéje

forrás : https://www.crunchyroll.com/news/latest/2024/1/14/wanpaku-touken-ranbu-anime-announced

A Touken Ranbu Online kilencedik évfordulója alkalmából ezen a hétvégén, konkrétan szombaton történt eseményen jelentették be a meglepően népszerű Wanpaku avagy a Mischievous! Touken Ranbu címen készülő anime projektet. A Wanpaku! lényegében a Touken Ranbu projekt különböző árucikkekkel, pop-up üzletekkel és egyéb együttműködési cikkekkel rendelkezik, amelyek a Sanrio cég által újratervezett Touken Ranbu karaktereket tartalmazza. A Touken Ranbu összességében egy kard megszemélyesítő edzőjáték, ami japán történelem híres kardjait veszi alapul és bishonenként újraértelmezi őket és a Nitroplusz cég tervezte a karaktereket, valamint a forgatókönyvet is alapul veszi majd az anime. A játék 2015 januárjában indult Japánban. A Wanpaku ihlette a Katsugeki: Touken Ranbu televíziós anime sorozatot és egy közelgő anime filmet, valamint a Touken Ranbu: Hanamaru cimű spinoff két anime sorozatát, egy anime film trilogiát és egy válogatás anime filmet. A franchise két élőszereplős filmet, egy sor színpadi musicalt és sok színpadi darabot is megihletett, valamint különféle mangákat is inspirált.

forrás : https://www.amazon.co.uk/Touken-Ranbu-Hanamaru/dp/B07J1BLV82

Sándor Viktor
Sándor Viktor
Sziasztok Viktor vagyok! Gyerekkoromban talán 13 évesen egy éjszaka 8 óra után is fent maradtam és kapcsolgattam az adások között és egy olyan csatornára kapcsoltam ami megváltoztatta az életemet. Ennek a csatornának a neve Animax volt és teljesen elvarázsolt az a keleti animációs sorozat amit láttam rajta, ennek a címe pedig Kiddy Grade volt és azóta 11 év alatt anime szívem és manga lelkem lett. Írni mindig is szerettem volna mert úgy éreztem, hogy vannak olyan érzéseim, amiket papírra vagy billentyűzetre vagy egy írógépre szeretnék vetni. Ez mindig is bennem volt, de egészen mostanáig nem volt rá lehetőségem. Ez most megváltozott úgyhogy itt vagyok.
Elindították Ken Kawasaki és Yuu Furusawa „Oi Tonbo!” című anime filmjéből készült televíziós animációs adaptáció hivatalos weboldalát. A Tonbohoz angolul, "Hey! Tonbo" most kedden jelentették be a főszereplőket, a produkciós stábot és a főcímdalokat is. Az anime a tervek szerint 2024 áprilisában kerül bemutatásra...Érdesnek tűnő sport anime lesz a Hey! Tonbo