Megmutatjuk, mik az első benyomások a március 12-én, az Apple Tv+-on debütáló Cherry-ről!

A Russo-fivérek a Marvel filmes univerzuma mellett, néha kikacsingatnak más műfajok felé is, ahogy azt tették legújabb alkotásuk, a Cherry esetében is.

A legfrissebb vállalásuk, egy komolyabb hangvételű dráma lett, melynek főszerepére, a szintén bizonyítani vágyó Marvel kedvencet, mindenki közkedvelt hálószövőjét, Tom Hollandot választották. A film alapötletét egyébként egy könyv szolgáltatta, melyet Nico Walker írt, ugyanezzel a címmel.

A Cherry egy fiatal srácról szól, aki háborús szolgálatából hazatérve, a katonák közt egyáltalán nem ritka, poszttraumás stressz szindrómával küzd. A múltbéli énjét teljesen elveszítve, az alkohol, drogok rabjává válik, miközben a bűn útjára is kénytelen rálépni.

A filmet február végén mutatták be az amerikai mozik, ám hamarosan, március 12-én, már online is elérhetővé válik. A kritikusok, akik már látták a mozit, igen vegyes véleménnyel vannak a Russo-fivérek alkotásáról.Többen kiemelték, hogy bár az alapötlet egy igazi, csontig hatoló drámának ágyazhatott volna meg, Russoék valahogy nem találtak rá arra az útra, amit ez a műfaj megkívánna. Míg egyes részek jól működnek, máshol nagyon nem találták meg a megfelelő hangvételt. Többen a film hosszát is kritizálták, ugyanis szerintük túl hosszú a 2 óra 20 perces játékidő, amit nem tudtak igazán jól kitölteni. Mások viszont épp azt dicsérték, hogy nem lett kapkodós a film, ugyanis bőven volt így idő kibontakoznia a cselekménynek. A kritikusok egy részének a drámával sem volt különösebb gondja, annak ellenére, hogy nem egy klasszikus dráma hatását kelti, igenis vannak mély, érzelmes pillanatai a mozinak.

A vélemények tehát eléggé vegyesek. Abban viszont valamennyien egyetértettek, hogy Tom Holland élete talán legjobb alakítását nyújtja.

A kritikusok szava azonban csak egy dolog, a végső ítéletet úgyis a közönség hozza majd meg, és erre nem is kell már olyan sokat várni, ugyanis március 12-én világszerte elérhető lesz a Cherry az Apple TV+-on.


Friss

Közös nevező: Farkas Attila és Farkas Éva kiállításán jártunk

2021-ben nyitotta meg kapuit a Bura Károly Galéria. Itt élt a híres prímás, Bura...

Alice Határországban kritika (Alice in Borderland 2022, Netflix) – Meglehet-e menekülni a haláltól?

Életre halálra szóló játékok. Logika, kitartás, csapatmunka és erő. Ezek kellenek ahhoz, hogy valaki...

A titokzatos nő kritika (Decision to Leave/Heojil kyolshim, 2022) – A bűn, és a szerelem összefonódása

Ez az alkotás, annak a Park Chan-wooknak a legújabb műve, akinek az életművében már...

Babylon kritika (Babylon, 2022) – Betekintés Hollywood legmélyebb bugyraiba

Damien Chazelle korunk egyik legnagyobb tehetsége. Még csak 37 éves, de már olyan nagyszabású...
Nagy Norbert
Nagy Norbert
Hello, Norbi vagyok! Kiskorom óta rajongok a filmekért, sorozatokért. Műfajtól függetlenül, bármit megnézek, és szeretem utána kifejteni a véleményem róluk. Kritikáim írásban és videó formájában is megjelennek általában.

Hasonlóak

Így lett vírusvideó a gyilkos robot tánca

Elárvul egy kislány, Cady, ám nagynénje, Gemma szerencsére robotmérnök és feltaláló, ezért összeszerkeszt neki...

Díjeső hullhat a Babylonra

Öt Arany Glóbuszra jelölték a Babylon című gigantikus filmeposzt – több mint háromórás időtartamával, a nagyszabású...

A Vérapó kihagyhatatlan, mert a Mikulás drágán adja az életét

Bevallottan a Drágán add az életed! volt az egyik ihletforrás a Vérapó című vidám karácsonyi gyilkolászás alkotói számára:...