szombat, május 18, 2024

Trending

Hasonlóak

Megmutatjuk, mik az első benyomások a március 12-én, az Apple Tv+-on debütáló Cherry-ről!

A Russo-fivérek a Marvel filmes univerzuma mellett, néha kikacsingatnak más műfajok felé is, ahogy azt tették legújabb alkotásuk, a Cherry esetében is.

A legfrissebb vállalásuk, egy komolyabb hangvételű dráma lett, melynek főszerepére, a szintén bizonyítani vágyó Marvel kedvencet, mindenki közkedvelt hálószövőjét, Tom Hollandot választották. A film alapötletét egyébként egy könyv szolgáltatta, melyet Nico Walker írt, ugyanezzel a címmel.

A Cherry egy fiatal srácról szól, aki háborús szolgálatából hazatérve, a katonák közt egyáltalán nem ritka, poszttraumás stressz szindrómával küzd. A múltbéli énjét teljesen elveszítve, az alkohol, drogok rabjává válik, miközben a bűn útjára is kénytelen rálépni.

A filmet február végén mutatták be az amerikai mozik, ám hamarosan, március 12-én, már online is elérhetővé válik. A kritikusok, akik már látták a mozit, igen vegyes véleménnyel vannak a Russo-fivérek alkotásáról.Többen kiemelték, hogy bár az alapötlet egy igazi, csontig hatoló drámának ágyazhatott volna meg, Russoék valahogy nem találtak rá arra az útra, amit ez a műfaj megkívánna. Míg egyes részek jól működnek, máshol nagyon nem találták meg a megfelelő hangvételt. Többen a film hosszát is kritizálták, ugyanis szerintük túl hosszú a 2 óra 20 perces játékidő, amit nem tudtak igazán jól kitölteni. Mások viszont épp azt dicsérték, hogy nem lett kapkodós a film, ugyanis bőven volt így idő kibontakoznia a cselekménynek. A kritikusok egy részének a drámával sem volt különösebb gondja, annak ellenére, hogy nem egy klasszikus dráma hatását kelti, igenis vannak mély, érzelmes pillanatai a mozinak.

A vélemények tehát eléggé vegyesek. Abban viszont valamennyien egyetértettek, hogy Tom Holland élete talán legjobb alakítását nyújtja.

A kritikusok szava azonban csak egy dolog, a végső ítéletet úgyis a közönség hozza majd meg, és erre nem is kell már olyan sokat várni, ugyanis március 12-én világszerte elérhető lesz a Cherry az Apple TV+-on.


Nagy Norbert
Nagy Norbert
Hello, Norbi vagyok! Kiskorom óta rajongok a filmekért, sorozatokért. Műfajtól függetlenül, bármit megnézek, és szeretem utána kifejteni a véleményem róluk. Kritikáim írásban és videó formájában is megjelennek általában.