Egy kamupartner rendel! – Alkalmi randevú (Holidate – 2020) kritika

Egy Luke Bracey-t elvitelre, köszönöm!

Bevallom, nekem hiányoznak a romantikus vígjátékok, nyugtassatok meg, ugye nem vagyok ezzel egyedül? Persze, láttam az elmúlt pár évben jó romkomokat, de mostanában valahogy egyik sem tetszett annyira, mint szerettem volna. Ám végre megérkezett a Netflixre John Whitesell (Gagyi mami 2. és 3.) a Holidate-tel és kijelenthetem, hogy megvan az idei év kedvenc karácsonyi filmje, ami úgy hiányzott már, mint fogyókúrázónak egy falat kenyér!

Holidate
Kép: Steve Dietl/NETFLIX

A történet szerint Sloane (Emma Roberts) és Jackson (Luke Bracey) egy véletlen folytán találkoznak, és hamar kiderül, hogy egyikőjüknek sem sikerült túl jól a karácsony. Míg Sloane-t a szingliséggel piszkálta a családja, Jackson-t már meg is eskették volna a harmadik randevún az aktuális barátnőnél. És itt jön az ötlet Sloane kattant nagynénije példáján, hogy legyenek „szabipárok” az ünnepeken, így nincs se nyomás, se kényszerrandevú, se piszkálódás… mi rossz történhet?

Persze senki nem lepődik meg, ha ez nem annyira egyszerű, mint ahogy ők gondolják? Mert természetesen nem az, és ez az a pont, ahol eltérnek a sorozatgyártásként működő karácsonyi filmek egymástól, vagyis hogy a film eleji bonyodalomtól hogy jutunk el a boldog végkifejletig. Emma Robert (Scream Queens, Családi üzelmek) és Luke Bracey (Holtpont) kifejezetten jó választás voltak a főszerepekre, jól mutatnak külön és együtt is, és végre egy páros, akik között működik a kémia a képernyőn!

Holidate
Kép: Steve Dietl/NETFLIX

Emmáról minden bizonnyal már mindenki tudja, hogy Julia Roberts unokahúga, de az évek során olyan filmekben és sorozatokban is láthattuk, mint a Sikoly 4. része, az American Horror Story című sorozat vagy épp A családi üzelmek. Luke Bracey kevésbé ismert itthon, nekem volt szerencsém látni 2011-ben, amikor itt forgatták a Csajok Monte Carlóban című Selena Gomez-filmet. Már akkor feltűnt, hogy nagyon megnyerő és helyes, és – bár a film felejthető volt – reméltem, hogy még láthatom valamiben. Utána jött is a Vissza hozzád című Nicholas Sparks-dráma és a Holtpont – ahol Keanu Reeves helyébe próbált lépni és túl sok jót emiatt szegény nem kapott –, de hölgyeim, örömmel jelentem, hogy 2020-ra teljesen megérett, és ahogy Emma Roberts, úgy én is csak mosolyogni tudok rá!

Holidate
Kép: Steve Dietl/NETFLIX

Megnyugtatásul mondom, hogy bár a film nem mutat semmi újat, ettől függetlenül mindenkinek szórakoztató lehet, pláne ha nyitottak is egy kis szórakozásra! Szóval uraim, ne aggódjatok, ez alatt a film alatt nem fogjátok a falat kaparni, hogy mikor lesz már vége! Én pedig, bár egy kicsit korai, de megtaláltam az új kedvenc karácsonyi filmemet, amit évről évre előveszek majd, mint az Igazából szerelmet és a Holiday-t.
Szóval, Netflix: köszönöm, köszönöm és köszönöm!

Friss

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...
Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.

Hasonlóak

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...

Buborék kritika (Bubble, 2022 – Netflix): A kishableány és a parkour története

Sokan elfelejtik, hogy az anime nem csak azt jelenti, hogy 80 epizódot végig kell...