vasárnap, július 21, 2024

Trending

Hasonlóak

Egy kamupartner rendel! – Alkalmi randevú (Holidate – 2020) kritika

Bevallom, nekem hiányoznak a romantikus vígjátékok, nyugtassatok meg, ugye nem vagyok ezzel egyedül? Persze, láttam az elmúlt pár évben jó romkomokat, de mostanában valahogy egyik sem tetszett annyira, mint szerettem volna. Ám végre megérkezett a Netflixre John Whitesell (Gagyi mami 2. és 3.) a Holidate-tel és kijelenthetem, hogy megvan az idei év kedvenc karácsonyi filmje, ami úgy hiányzott már, mint fogyókúrázónak egy falat kenyér!

Holidate
Kép: Steve Dietl/NETFLIX

A történet szerint Sloane (Emma Roberts) és Jackson (Luke Bracey) egy véletlen folytán találkoznak, és hamar kiderül, hogy egyikőjüknek sem sikerült túl jól a karácsony. Míg Sloane-t a szingliséggel piszkálta a családja, Jackson-t már meg is eskették volna a harmadik randevún az aktuális barátnőnél. És itt jön az ötlet Sloane kattant nagynénije példáján, hogy legyenek „szabipárok” az ünnepeken, így nincs se nyomás, se kényszerrandevú, se piszkálódás… mi rossz történhet?

Persze senki nem lepődik meg, ha ez nem annyira egyszerű, mint ahogy ők gondolják? Mert természetesen nem az, és ez az a pont, ahol eltérnek a sorozatgyártásként működő karácsonyi filmek egymástól, vagyis hogy a film eleji bonyodalomtól hogy jutunk el a boldog végkifejletig. Emma Robert (Scream Queens, Családi üzelmek) és Luke Bracey (Holtpont) kifejezetten jó választás voltak a főszerepekre, jól mutatnak külön és együtt is, és végre egy páros, akik között működik a kémia a képernyőn!

Holidate
Kép: Steve Dietl/NETFLIX

Emmáról minden bizonnyal már mindenki tudja, hogy Julia Roberts unokahúga, de az évek során olyan filmekben és sorozatokban is láthattuk, mint a Sikoly 4. része, az American Horror Story című sorozat vagy épp A családi üzelmek. Luke Bracey kevésbé ismert itthon, nekem volt szerencsém látni 2011-ben, amikor itt forgatták a Csajok Monte Carlóban című Selena Gomez-filmet. Már akkor feltűnt, hogy nagyon megnyerő és helyes, és – bár a film felejthető volt – reméltem, hogy még láthatom valamiben. Utána jött is a Vissza hozzád című Nicholas Sparks-dráma és a Holtpont – ahol Keanu Reeves helyébe próbált lépni és túl sok jót emiatt szegény nem kapott –, de hölgyeim, örömmel jelentem, hogy 2020-ra teljesen megérett, és ahogy Emma Roberts, úgy én is csak mosolyogni tudok rá!

Holidate
Kép: Steve Dietl/NETFLIX

Megnyugtatásul mondom, hogy bár a film nem mutat semmi újat, ettől függetlenül mindenkinek szórakoztató lehet, pláne ha nyitottak is egy kis szórakozásra! Szóval uraim, ne aggódjatok, ez alatt a film alatt nem fogjátok a falat kaparni, hogy mikor lesz már vége! Én pedig, bár egy kicsit korai, de megtaláltam az új kedvenc karácsonyi filmemet, amit évről évre előveszek majd, mint az Igazából szerelmet és a Holiday-t.
Szóval, Netflix: köszönöm, köszönöm és köszönöm!

Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.