Dzsúdló a legjobb magyar előadó – Átadták az MTV EMA 2020 díjakat

MTVLondonnal megosztva több magyarországi helyszínről futott élőben a november 8-ai MTV Europe Music Awards virtuális díjátadója. A brit fővárosból a Little Mix lánybanda tagjai műsorvezetősködtek, míg itthonról a világhírű DJ, David Guetta és Palvin Barbara szupermodell közvetített.

A fények és a körítés miatt tipikus gálahangulatot idéző show figuráját nagyon eurovíziósra vették. A virtuális közvetítésben egyebek mellett megjelentek hazánk turistavonzó kincsei, többek között a Budai vár, a Duna éjszakai panorámaképe, a Hősök tere és a veszprémi vár is egy-egy rövid pillanatra feltűnt a háttérben. David Guetta pedig a Széchenyi fürdőből keverte 80-as évek stílusú zenéjét. Na de nem kell aggódnunk, hiszen a hírek szerint a jövő évi gálát már teljes egészében Magyarország rendezheti.

A Legjobb magyar előadó díját idén a hazai hiphop- és rapvilág újonca, Dzsúdló (Juhász Márton) vehette át, aki a tavaly novemberben megjelenő Lej című dalával robbant be a köztudatba. A dal azóta több mint nyolcmillió megtekintésnél jár a YouTube-on.

A Legjobb dal a koreai fiúegyüttes, a BTS Dynamite című száma lett. A fiúk egyébként taroltak az este, hiszen ők lettek a Legjobb csapat és ők vitték a Legnagyobb rajongótáborért és a Legjobb live virtuális show-ért járó díjakat is.

A Legjobb klip DJ Khaled és Drake közreműködéséből született Popstar lett. A Legjobb kollabot Karol G és Nicki Minaj kettőse érdemelte ki Tusa című számukkal.

A Legjobb előadó Lady Gaga lett, aki igazán termékeny évet tudhat magáénak. Stupid Love című száma több mint 124 milliós, az Ariana Grande-val közös Rain on Me pedig több mint 245 milliós megtekintéssel fut a YouTube-on.

A Legjobb új előadó díjának Doja Cat örülhetett, akinek Say So című dala vírusként robbant be a köztudatba. A Legjobb pop előadó a Little Mix, a Legjobb hiphopénekes Cardi B, a Legjobb rockegyüttes pedig a Coldplay lett. A Legjobb alternatív előadónak Hayley Williamst választották.

A műsorvezetők közül nemcsak a Little Mix örülhetett, hiszen David Guetta a Legjobb elektronikus előadó díját zsebelhette be, amit hálásan meg is köszönt.

H.E.R és I Can’t Breathe című dala lett a Videó egy jó ügy érdekében kategória győztese

Friss

A MűvészTerem pályázat lezárult

Nyáron írtunk a MűvészTerem nevű pályázatról. A kétfordulós verseny eredménye megvan, a második forduló...

Megérkezett az Outlander szakácskönyv

Történt már veled olyan, hogy néztél egy filmet/sorozatot, amiben jóízűen falatoztak és te nyál...

A vérszívó diktátor – A gróf (El Conde, 2023 – Netflix) kritika

Pablo Larraín világhírű chilei rendező konzervatív politikus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot és...

“Tehetsz méh többet!” a Magyar Természettudományi Múzeum rendezvénye kisgyermekeknek

A Magyar Természettudományi Múzeum, Tehetsz méh többet! című rendezvénye főként a kisgyermekeket célozza meg....
Érsek Ádám
Érsek Ádám
Üdv a fedélzeten! A filmek világa már akkor elragadott, amikor még azt hittem, hogy a filmeket apró emberek csinálják élőben a televízióban. A film számomra egy lelki utazás, szenvedély és hivatás. Azért munkálkodom, hogy minél többekkel megosszam azokat a csodákat, amik a képernyőn nyújtózkodnak felém.

Hasonlóak

Zúzz a kiskutyákért: ilyen volt a Tetovált Állatmentők Fesztivál

A Tetovált Állatmentők Fesztivál két dologra emlékeztet. Az első, hogy minden évben rengeteg kisállat...

Jazz koncertek a Dunán hajózva – MAO Swings on the Danube

Saját szervezésű fesztivállal jelentkezik az ünnepi hétvégén a MAO – a Dunán hajózva hallgathatjuk...

Zenével még az Európa-bajnokságok is emlékezetesebbek: 30 év Eb-himnuszai

Az UEFA Európa-bajnokságoknak 1992 óta van hivatalos dala, melyek rendszerint – a világbajnokságokhoz hasonlóan...