A De Agostini Vasember sorozat

A social media összes platformján már szinte végletekig reklámozott Vasember páncél most eljutott hozzánk is. A De Agostini néven ismert cég leginkább azzal híresült el, hogy különböző összeszerelhető relikviákat árul előrendelői formába bújtatva. Ez leegyszerűsítve úgy áll össze, hogy megrendeled a lapszámokat, mert igen, ehhez bizony újság is dukál és minden egyes megrendelt szám mellé kapsz egy összeszerelhető elemet. Amennyiben sikeresen végig futtatod a megrendelést, úgy nagyjából 100 hét elteltével, az apró kicsi elemekből összeáll a remekmű. Jelenleg talán a két leghíresebb modelljük az Vasember Mark III-as páncélja és Dominic Toretto ikonikus Dodge Chargere. Míg a járgányról konkrétan nincs is benyomásunk, addig a Vasemberről már annál inkább.Azt előre leszögezhetjük, hogy nem viccelt a cég, mikor azt mondta, hogy ez egy relikvia. A Mark III-as páncélból ugyan eddig csak a sisak, bal lábfej, jobb kézfej, arc reaktor és könyök ízület jelent meg hivatalosan (tehát akik előrendeltek, azoknak már meg is érkeztek ezek a jóságok), de az biztos, hogy már most kijelenthetjük, hogy ez a páncél egy igazi monstrum lesz. A 60cm még csak a kezdet, de a súlya na, az a nem mindegy. Majdnem minden egyes elem fémből van, ami pedig nem, az maximum azért nem, mert óvják a többi fém részecskét. Ezzel pedig igenis minőségi alapanyagokat kapunk.
Továbbá amellett sem szabad elhaladnunk, hogy az összeszerelése nem egy pikk-pakk feladat. Az első 3 elem például egy röpke 20 perc nyugodt építést generál, amiben benne van az elektronika összeszerelése és a mágnesek helyére csavarása is. Kapunk is hozzá egy pöpec kis csavarhúzót. Na de mégis, hogyan illik valójában ide ez a cikk?

Mint említettem a lapszámok mellé járnak az elemek, tehát itt egy megfelelő újság sorozatnak is meg kell jelennie a következő másfél évben. Az újságok bár nem a legvastagabbak, viszont annál több érdekes információt szedtek nekünk össze Tony Starkról és páncéljairól. Minden újság közepe tartalmazza az összeszerelési útmutatót és a két másik harmadában pedig egy-egy 2-3 oldalas szösszenetet. Ezek lehetnek a filmekből momentumok, érdekességek, továbbá rengeteg képregényes megjelenés, történet, háttér sztori. Szó se róla, összeszedték, amit kell. Felmerül a kérdés, hogy mégis mennyibe fáj ez az egész nekünk, ha megrendeljük.Nos bár elsőre eléggé riasztóan hathat, de átszámolva a Vasember páncél nagyjából 246.000 Ft-ba fog kerülni a legvégén. Az első szám 490 Ft a második 1490 Ft a harmadik és az az után következő számok pedig 2490 Ft áron vásárolhatóak meg, természetesen limitált ideig. Hogy érdemes e lecsapni rá, azt döntsétek el ti, az tuti, hogy a végeredmény bombasztikus lesz! Amennyiben pedig kíváncsiak vagytok, hogy is néz ki egy ilyen páncél összeszerelése az elejétől a végéig, abban az esetben nézzétek a The Box Team youtube csatornáját, ugyanis ők hétről hétre építik ezt a karizmatikus fémhalmazt!

Friss

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...
Lengyel Tamás
Lengyel Tamás
Sziasztok, Tomi vagyok! Egy igazi geek! Filmek, sorozatok, képregények, minden jöhet! Gyerekkori vágyam volt kritikákat írni, így mára már több platformon is alkotok véleményeket. Saját csatornánkon pedig geek dobozokat bontogatunk barátommal, hogy még többet merítgessünk az alkotásokból!

Hasonlóak

Most jó Pókember rajongónak lenni: A 10 legjobb Pókember történet itthon

Előszedtük az idén hatvan éves Pókember legjobb -hazánkban megjelent- kalandjait az elmúlt húsz évből. Igencsak...

Villámkritikák 1 – Kingpin kiadó év eleji képregényszemle

Első Villámkritikák gyűjteményünkben az elmúlt időszak képregény terméséből szemezgetünk. Y: az utolsó férfi 17 (Kingpin...

„Ez most egy szép álom volt.”: Hihetetlen Pókember ksz. 2021/3 (Kingpin, 2021) kritika

A Hihetetlen Pókember idei harmadik különszáma talán még a Tökéletes Pókember történeténél is nagyobb...