szombat, május 18, 2024

Dalra fakad az Átjáróház

Megérkezett Miller Dávid klipje a film slágerével

Egyre inkább kirajzolódik a mozirajongók előtt, hogy miért lesz kihagyhatatlan film a decemberben a hazai mozikban bemutatkozó Átjáróház. A múlt héten érkezett hosszú trailer tanúsága szerint a romantikus filmek között ritka az olyan látványos és fantáziadús, mint ez, most pedig az is kiderült, hogy a zenéje is kivételes.

Az Átjáróház alkotói ma bemutatták a nagyközönségnek a film végefőcíme alatt hallható slágert, amelyet Miller Dávid énekel. A filmhez és előadójához illően romantikus szám címe Álmatlan, és Gerendás Dániel szerzeménye, a szövegét Mórocz Tamás írta, az énekfelvételt Horváth Barnabás irányította. A dal születésében Madarász Istinek, a film rendezőjének is nagy része volt, amire így emlékezett vissza:

– Amikor először hallottam az Álmatlan demóját, akkor még “csak” Gerendás Dani dünnyögte, dudorászta a dal nyers változatát, megjegyzem, nagyon is jól. Szövege még nem nagyon volt, csak valami halandzsa nyelv néhány értelmes szóösszetétellel, de az “érints meg még” sor már akkor is ott volt benne. Onnan tudtam, hogy megtaláltuk a dalunkat, hogy már így félkészen is megdobogtatta a szívemet, hirtelen minden passzolt, egyszerűen Átjáróházas volt a hangulata. Miután Miller Dávid felénekelte a dalt és meghallgathattam a készre kevert változatot, majd kiugrottam a bőrömből, alig bírtam ki, hogy ne küldözgessen szét az összes ismerősömnek. Volt egy saját főcímdalom!

Átjáróház főcímdal hír
Forrás: Intercom

Mivel a dal egy filmhez készült, természetesen klipet is forgattak hozzá, mely a FocusFox gyártásában készült el, operatőre Garai Gábor, producere Bartók Anna volt, felvételei irányítását pedig nem más, mint az Átjáróház rendezője, Madarász Isti vállalta, aki egyben az egyik legsikeresebb fiatal magyar filmes.

– A klipforgatás marha jó hangulatban telt, Dávid az egyik legszimpatikusabb srác az egész szakmában ráadásul olyan hihetetlenül jó munkamorállal dolgozik, hogy tényleg öröm volt vele a közös munka. És ahogy az a jó hangulatú projektekkel lenni szokott, egyik dologból következett a másik és egy spontán ötlettől vezérelve előkerült egy símaszk, amivel még a filmbe is sikerült beleforgatnunk Dávidot. Kíváncsi vagyok, ki fogja megtalálni! – mesélte a klip forgatásáról a rendező.

A klip főszereplője Miller Dávid, de a film két főszereplője is majdnem annyit látszik benne, mint az énekes: a két szerelmest, akit a halál sem tud elválasztani egymástól, Rujder Vivien és Bárnai Péter alakítja az Átjáróházban, és ezért a klipben is megmutatják, milyen erős köztük a kémia – ez a klipben és a filmben is egyértelmű. 

Átjáróház főcímdal hír
Forrás: Intercom

– Játszottam már külföldi és magyar mozifilmekben, tévéfilmekben, sorozatokban, volt sok énekes szinkronszerepem is, de ez az első alkalom, hogy egy film főcímdalát énekelhettem. Sőt, nem csak énekeltem, hanem Gerendás Dani és Mórocz Tomi barátaimmal, szerzőtársaimmal együtt készítettük az Álmatlant az Átjáróház számára. Izgalmas projekt volt, bízom benne, hogy nem ez az első és egyben utolsó alkalom, hogy részem lehet ilyesmiben. Ahogy, remélem, az is megtörténhet legalább még egyszer a jövőben, hogy mozifilmrendező forgat klipet egy saját dalomhoz – nyilatkozta a dal előadója, Miller Dávid.

Az Átjáróház a Nemzeti Filmintézet támogatásával a FocusFox gyártásában, Muhi András és Ferenczy Gábor producerségével készült. A forgatókönyvet Veres Attila írta, az operatőr Garai Gábor volt, a látványért Horgas Péter, a jelmezekért Bárdosi Ibolya, a zenéért Pacsay Attila felelt. Casting directorként Muhi Zsófia működött közre, a végefőcímben hallható dalt Miller Dávid énekli. A főszerepeket Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kulka János és Kútvölgyi Erzsébet alakítja, de fontos feladatot kapott Mészáros Máté, Galla Miklós, Székely B. Miklós, Bocsárszky Attila, Nagy Mari, Quitt László, Danis Lídia, és a két Pamkutya is.

A film december 8-tól látható a hazai mozikban.

Friss

A böllérek uralmát előbb vagy utóbb vérbe fojtják – A rezsim minisorozat (The Regime, 2024 – HBO Max) kritika

A filmesek mindig is szerették kiparodizálni és pengeélre állítani a diktátorokat és rendszereiket. Az...

Egy egyáltalán nem átlagos életrajzi film a reggea királyáról – Bob Marley: One Love (2024) kritika

Hogyan lehet egy alkotás egyszerre hiánypótló és egydimenziós? Erre a kérdésre ad választ a...

City scape, avagy Budapest sokféle arca: Az Álmatlanság című kiállításon jártunk a Zikkurat galériában

Alvászavar, insomnia, alvásképtelenség. Sokan küzdenek ezzel a problémával. A Zikkurat galériában olyan képzőművészek alkotásait...

Horrortörténeti remekművek részhalmazait kombináló alkotás: Szeplőtlen (Immaculate – 2024) kritika

Sydney Sweeney az Eufória óta az egyik legnépszerűbb színésznővé vált egy olyan filmipari közegben,...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Barbie, a diadalmas

Vajon ki 2023 legnagyobb, legerősebb, legvonzóbb mozilénye? Hát egy tágra nyílt szemű, vékony, szőke...

Ott ér véget, ahol elkezdődött – Insidious – A vörös ajtó holnaptól a mozikban!

Az immár legendás Insidious horrorfranchise záródarabjában a teljes eredeti stáb visszatér, hogy újabb hátborzongató, álomszerű vízióval...

Megvédték Tom Cruise-t nagy covidos botránya miatt

Hatalmas feltűnést keltett világszerte 2020 karácsonya közeledtével az a hangfelvétel, amelyben Tom Cruise magából kikelve...