Anyuci pici fia avagy Csókol anyád! – online premierre készül a Bethlen Téri Színház és a Manna

Szeptember 27-én láthatja először a közönség a Bethlen Téri Színház és a Manna Találkozások ONLINE tehetségprogram pályázatának előadását, a Csókol anyád! című darabot. A szülő-gyermek kapcsolat néha viccesen komoly helyzeteiről szóló előadás főszereplői Vándor Éva és Szalai Ádám. A YouTube csatornán követhető stream előadás rendezője Ivanics Tamás.

A Találkozások tehetségprogram célja öt éve pályázati úton biztosít lehetőséget pályakezdő rendezőknek, hogy bemutatkozzanak a nagyközönség előtt olyan előadásokkal, melyek két generáció találkozását ösztönzik. A kiválasztott pályaműnek két olyan művész számára kell művészi feladatot adnia, akik között legalább két generáció a különbség. A Találkozások sorozatban már több nagyon sikeres előadás született, melyeket a bemutatásuk óta műsorán tart a Bethlen Téri Színház. A tehetségprogramot a színház területéről sokfelé bővítették az ötletgazdák, volt cirkuszi kezdeményezés is, és az előző évadban az online előadások készítésére vonatkozó kiírás.

A Talákozások ONLINE első előadását Ivanics Tamás színész-rendező pályázata alapján szeptember 27-én mutatják be a virtuális térben. A színészek, Vándor Éva és Szalai Ádám minden előadást élőben játszanak, tehát valódi stream produkcióról van szó, melyet a preimer után rendszeresen láthat majd a közönség. A Csókol anyád című komédiát egyrészes online levélfilmmé alakította Szász Hanna dramaturg és a rendező.

Az előadás egy anya-fiú kapcsolat örömeit és konfliktusait mutatja be. A főhős Varga Zsombor állandóan menekül. Vargáné Erika, az anyja, ugyanis hosszú évek óta kergeti. Zsombi az ország túlsó végébe költözik, a címét is titkosítja, de az anyai szeretet nem ismer sem határokat, sem lehetetlent. A mama bárhol ott terem, hogy segíteni tudjon a kicsi fiának. Vajon meddig lehet menekülni? És meddig lehet üldözni? Vajon képesek szembefordulni és találkozni egymással? 

Az online előadás megtekintése után a színészek – szerepeikből kibújva – a látottak alapján közös gondolkodásra invitálják a nézőket. A zoom felületen megtartott, várhatóan félórás beszélgetésen való részvétel fakultatív.

Az előadásra a jegyek elérhetőek: https://www.jegy.hu/program/sam-bobrick-julie-stein-csokol-anyad-126969/745270

A nézők emailen egy youtube linket fognak kapni az előadás napján, a kezdés előtt fél órával. 


A Találkozások tehetségprogram keretében a Manna és a Bethlen Téri Színház bemutatja:

Sam Bobrick – Julie Stein: Csókol anyád!

Zöldi Gergely fordítása alapján a szövegkönyvet készítette Szász Hanna és Ivanics Tamás

Szereplők:
Vargáné Erika: Vándor Éva 
Varga Zsombor: Szalai Ádám

Dramaturg: Szász Hanna
Drámapedagógiai konzulens: Szalai Ádám 
Technikus: Váradi András 
Rendezőasszisztens: Balázs Fanni 
Mentor rendező: Gáspár Ildikó  
Produkciós menedzser: Erdélyi Adrienn 
Produkciós vezető: Gáspár Anna

Rendező: Ivanics Tamás

Friss

Kurosawa és társai: A 20 legjobb szamurájfilm, amit muszáj megnézni legalább egyszer

A japán történelem mindig is lenyűgözött. Mondhatni abba a korosztályba tartozom, akiknek gyerekként a...

A fehér ember igenis tud ugrani, avagy ilyen egy szórakoztató remake! – Zsákolj, ha tudsz! (White Men Can’t Jump, 2023 – Disney+) kritika

Kifejezetten rossz előérzetem volt, amikor megláttam, hogy az 1992-es Zsákolj, ha tudsz-ból, ami nem...

A kis hableány (The Little Mermaid, 2023) kritika

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hír az, hogy A kis...

Megvédték Tom Cruise-t nagy covidos botránya miatt

Hatalmas feltűnést keltett világszerte 2020 karácsonya közeledtével az a hangfelvétel, amelyben Tom Cruise magából kikelve...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Koprodukcióban mutatja be Göncz Árpád drámáját a Csokonai és a Terminál Workhouse

Február 10-én, Göncz Árpád születésének 100 évfordulóján jelentette be együttműködését a XV. kerületi kulturális...

PhotoLab – egy hely, ami a fotográfiáról szól

A Ferenczy Múzeumi Centrum új kiállítóhelyet nyit 2022 elején a Vajda Múzeumban. A PhotoLab...

Szentendrei múzeummaraton a Magyar Kultúra Napján

A Magyar Kultúra Napján egész napos kurátori tárlatvezetéseket tartanak Szentendrén, öt helyszínen, a Ferenczy...