csütörtök, május 23, 2024

Trending

Hasonlóak

Anyuci pici fia avagy Csókol anyád! – online premierre készül a Bethlen Téri Színház és a Manna

Szeptember 27-én láthatja először a közönség a Bethlen Téri Színház és a Manna Találkozások ONLINE tehetségprogram pályázatának előadását, a Csókol anyád! című darabot. A szülő-gyermek kapcsolat néha viccesen komoly helyzeteiről szóló előadás főszereplői Vándor Éva és Szalai Ádám. A YouTube csatornán követhető stream előadás rendezője Ivanics Tamás.

A Találkozások tehetségprogram célja öt éve pályázati úton biztosít lehetőséget pályakezdő rendezőknek, hogy bemutatkozzanak a nagyközönség előtt olyan előadásokkal, melyek két generáció találkozását ösztönzik. A kiválasztott pályaműnek két olyan művész számára kell művészi feladatot adnia, akik között legalább két generáció a különbség. A Találkozások sorozatban már több nagyon sikeres előadás született, melyeket a bemutatásuk óta műsorán tart a Bethlen Téri Színház. A tehetségprogramot a színház területéről sokfelé bővítették az ötletgazdák, volt cirkuszi kezdeményezés is, és az előző évadban az online előadások készítésére vonatkozó kiírás.

A Talákozások ONLINE első előadását Ivanics Tamás színész-rendező pályázata alapján szeptember 27-én mutatják be a virtuális térben. A színészek, Vándor Éva és Szalai Ádám minden előadást élőben játszanak, tehát valódi stream produkcióról van szó, melyet a preimer után rendszeresen láthat majd a közönség. A Csókol anyád című komédiát egyrészes online levélfilmmé alakította Szász Hanna dramaturg és a rendező.

Az előadás egy anya-fiú kapcsolat örömeit és konfliktusait mutatja be. A főhős Varga Zsombor állandóan menekül. Vargáné Erika, az anyja, ugyanis hosszú évek óta kergeti. Zsombi az ország túlsó végébe költözik, a címét is titkosítja, de az anyai szeretet nem ismer sem határokat, sem lehetetlent. A mama bárhol ott terem, hogy segíteni tudjon a kicsi fiának. Vajon meddig lehet menekülni? És meddig lehet üldözni? Vajon képesek szembefordulni és találkozni egymással? 

Az online előadás megtekintése után a színészek – szerepeikből kibújva – a látottak alapján közös gondolkodásra invitálják a nézőket. A zoom felületen megtartott, várhatóan félórás beszélgetésen való részvétel fakultatív.

Az előadásra a jegyek elérhetőek: https://www.jegy.hu/program/sam-bobrick-julie-stein-csokol-anyad-126969/745270

A nézők emailen egy youtube linket fognak kapni az előadás napján, a kezdés előtt fél órával. 


A Találkozások tehetségprogram keretében a Manna és a Bethlen Téri Színház bemutatja:

Sam Bobrick – Julie Stein: Csókol anyád!

Zöldi Gergely fordítása alapján a szövegkönyvet készítette Szász Hanna és Ivanics Tamás

Szereplők:
Vargáné Erika: Vándor Éva 
Varga Zsombor: Szalai Ádám

Dramaturg: Szász Hanna
Drámapedagógiai konzulens: Szalai Ádám 
Technikus: Váradi András 
Rendezőasszisztens: Balázs Fanni 
Mentor rendező: Gáspár Ildikó  
Produkciós menedzser: Erdélyi Adrienn 
Produkciós vezető: Gáspár Anna

Rendező: Ivanics Tamás

Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.