Családi bunyó (Fighting with My Family – 2019) [Kritika]

Tinédzser korom óta rajongok a pankrációért. Meg volt az összes videojáték a témában és amelyik meccset tudtam azt megnéztem. Kívülről tudtam az olyan legendás pankrátorok neveit, mint például Hulk Hogan, The Rock, Stone Cold, Undertaker, André The Giant. Ezért amikor hallottam, hogy életrajzi film készül a WWE Studios boszorkánykonyhájában, nem volt kérdés, hogy ott a helyem a Családi bunyó című mozin.

Rick (Nick Frost) és Julia (Lena Headey) exbűnözőkből avanzsált pankrátorok, akiknek van egy sportegyesületük, a WAW, ahol pankráció összecsapásokat szerveznek és fiatal gyerekeket edzenek. Gyermekeik Zak (Jack Lowden) és Saraya (Florence Pugh) is javarészt a ringben töltik az idejüket, hiszen minden álmuk, hogy bekerüljenek a WWE-be, ami egy pankrátor számára a csúcs. Az egyik nap aztán eljön a nagy lehetőség, ugyanis meghívást kapnak a WWE tehetségkutatójára az NXT-re. Ez az esemény pedig fenekestül felforgatja a két fiatal életét.

A történet Paige-ről szól ez Saraya művészneveés arról, hogyan lett ő a WWE történetében a legfiatalabb Díva bajnok. A film történetvezetése nagyon jól sikerült, hiszen folyamatosan fenntartja az érdeklődést. Jó érzékkel adagolja a humort és a drámát, ezért nem meglepő, hogy helyenként nagyon megható és grandiózus momentumok is vannak benne. Látszik, hogy a WWE Studios nem bízta a véletlenre dolgot és egy Hollywoodban igencsak befutott, veterán pankrátornak adta a produceri széket. Dwayne „The Rock” Johnson pedig nem hagyta középszerbe fulladni ezt a történetet, hiszen Ő maga személyesen is érintett a sztoriban. A rendezői székbe Stephen Merchant ült, valamint a forgatókönyvet is Ő jegyzi és még szerepel is az alkotásban csak úgy, mint a Szikla. Az alkotás nagyon profi módon mutatja be magát a pankrációt és annak a showbiznisz részét, minden előnyével és hátrányával. Az pedig csak tetőzi a teljes élményt, hogy archív felvételeket is használtak és úgy lett megvágva, hogy azt az érzést keltse mintha ténylegesen élőben néznénk a mérkőzéseket.


Ahogyan a technikai részére, úgy a színészi játékra sem lehet panasz, hiszen Nick Frost hozza a tőle már megszokott humor faktort. Lena Headey pedig nagyon jól alakítja a punk édesanyát. Mellettük a két főszereplőt, Florence Pugh-t és Jack Lowden-t is fontos kiemelni, hiszen az ő kettősük szintén nagyon jól működik a vásznon. Szinte minden rezdülésük átérezhető és ezért azonosulhatunk velük. A különböző pankrátorok cameói pedig csak hab a tortán. Itt van nekünk például a Szikla, aki több jelentben is feltűnik és azok mindegyike aranyat ér, valamint Vince Vaughn is látható egy kisebb, de ugyanakkor nagyon fontos szerepben. Vaughn, viszont már nem muzsikál olyan jól, mint a többiek. Nem kifejezetten rossz, de olyan semmilyen, mondhatni sótlan az egész, amit csinál, de ez nem feltétlenül probléma, hiszen a többiek játéka ellensúlyozza ezt.

Nagyon nagy lépés volt a Családi bunyó elkészítése WWE Studios részéről, hiszen eddig a Menekülj! című egész korrekhorroron kívül inkább középszerű, vagy inkább Zs kategóriás akciófilmekkel és vígjátékokkal szórakoztatták a népet. Ezzel a mozival, viszont sikerült fellépniük egy nagyobb ligába, ahol bízom benne, hogy megvetik majd a lábukat. Ez a film ugyanis nagyon egyben van: érdekes és megható történet, remek alakítások, jó humor és a pankráció reális ábrázolása. Mi kell még?

Neked mennyire tetszett a film?
Olvasói értékelés12 Votes
72
Családi bunyó
Összességében
Családi bunyó egy sokrétű, szórakoztató életrajzi film az újrakezdésről, a család fontosságáról és arról, hogy ha van egy álmunk azt sohasem szabad feladni. Paige története felemelő és megható. Pankráció rajongóknak kötelező, mindenki másnak pedig érdemes megnézni.
Pozitívumok
Florence Pugh és Jack Lowden kettőse
Nick Frost humora
Megható és felemelő történet
A pankráció reális bemutatása
Negatívumok
Vince Vaughn edző karaktere nem az igazi
Paige profi korszakából is mutathattak volna egy keveset
90
Értékelés

Friss

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...

Buborék kritika (Bubble, 2022 – Netflix): A kishableány és a parkour története

Sokan elfelejtik, hogy az anime nem csak azt jelenti, hogy 80 epizódot végig kell...