Christopher Nolan nagyon kiakadt a Warner Bros. 2021-es tervein

Christopher Nolant valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Az amerikai rendezőnek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Memento, az Eredet vagy a Csillagok között, de ő hozta el nekünk legutóbb a Tenetet is. Nolan és a Warner Bros. együttműködése sok évre nyúlik vissza, hiszen az idén ötvenéves szakember legutóbbi kilenc nagyjátékfilmjét mind a stúdió kötelékében forgatta. Nos, nem lepődnénk meg azon, ha ez a jó kapcsolat erősen megromlana a történtek után.Néhány napja ugyanis a Warner Bros. bejelentette, hogy minden 2021-es filmjüket a mozis premierekkel párhuzamosan az HBO Max streamingplatformon is elérhetővé teszik majd, mégpedig a bemutató napján azonnal. Az talán várható volt, hogy a filmszakmában nem mindenki fogja kitörő lelkesedéssel fogadni ezt a döntést, de talán nem sokan számítottak olyan éles és maró nyilatkozatra, melyet Christopher Nolan a THR-nek tett.

Az amerikai rendezőóriás egészen pontosan így fogalmazott:

”A szakma néhány legnagyobb filmkészítője és mozisztárja annak tudatában hajtotta álomra a fejét, hogy a világ legnagyszerűbb filmstúdiójának dolgozik, másnap reggel viszont rá kellett döbbennie, hogy valójában csupán a legrosszabb streamingszolgáltató alkalmazottja. A Warner Bros.-nak hihetetlen rendszere volt arra, hogy a filmkészítők munkáit mindenhol elérhetővé tegyék, beleértve a mozikat és az emberek otthonait is, ezt pedig épp most zúzzák szét, amíg mi beszélgetünk. Fel sem fogják, mit veszítenek. A döntésük gazdaságilag értelmetlen, márpedig még a legegyszerűbb Wall Street-i befektető is észre tudja venni a különbséget terjesztés és diszfunkció között.”

Nolan a továbbiaknak még azt is hozzátette, külön bosszantja a tény, hogy a Warner Bors. még csak nem is egyeztetett az érintett filmek alkotóival, akik konkrétan a médiából értesültek a döntésről.

Persze nem elképzelhetetlen, hogy egyelőre Nolanből a sértődöttség és a düh beszél, ám kétségtelen, hogy nem ő az egyetlen aki nehezményezi a történéseket.


Friss

Outer Range és Night Sky 1. évad kritika (Amazon Prime Video – 2022): Hasadékok az amerikai álom szövetén

A címben mindjárt két sorozatcím is szerepel, örömmel zavarom össze tehát az olvasót egy...

Tokyo Vice 1. évad kritika (2022): Bűnözés neonfényben

Ki lehet mondani, hogy a maffiáról közel mindent elmeséltek már. Mégis lehet újat mutatni,...

Szabó János emlék fragmentumai

Szabó János 1967-ben fejezte be tanulmányait a Képzőművészeti Főiskolán, ahol Barcsay Jenőtől, Konecsni Györgytől,...

Mindenki odavan a Top Gun: Maverickért

A cannes-i fesztiválon ötperces álló ovációval ünnepelték Tom Cruise új szuperprodukcióját, a Top Gun: Mavericket, a sztár pedig...
Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.

Hasonlóak

Mindenki odavan a Top Gun: Maverickért

A cannes-i fesztiválon ötperces álló ovációval ünnepelték Tom Cruise új szuperprodukcióját, a Top Gun: Mavericket, a sztár pedig...

Az utolsó Halloween-filmen, lehet, csodálkozni fognak a rajongók

Lehet, hogy Stephen King is bele fog kavarni az utolsó Halloween-filmbe, ezzel még kegyetlenebb véget...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...