Christopher Nolan nagyon kiakadt a Warner Bros. 2021-es tervein

Christopher Nolant valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Az amerikai rendezőnek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Memento, az Eredet vagy a Csillagok között, de ő hozta el nekünk legutóbb a Tenetet is. Nolan és a Warner Bros. együttműködése sok évre nyúlik vissza, hiszen az idén ötvenéves szakember legutóbbi kilenc nagyjátékfilmjét mind a stúdió kötelékében forgatta. Nos, nem lepődnénk meg azon, ha ez a jó kapcsolat erősen megromlana a történtek után.Néhány napja ugyanis a Warner Bros. bejelentette, hogy minden 2021-es filmjüket a mozis premierekkel párhuzamosan az HBO Max streamingplatformon is elérhetővé teszik majd, mégpedig a bemutató napján azonnal. Az talán várható volt, hogy a filmszakmában nem mindenki fogja kitörő lelkesedéssel fogadni ezt a döntést, de talán nem sokan számítottak olyan éles és maró nyilatkozatra, melyet Christopher Nolan a THR-nek tett.

Az amerikai rendezőóriás egészen pontosan így fogalmazott:

”A szakma néhány legnagyobb filmkészítője és mozisztárja annak tudatában hajtotta álomra a fejét, hogy a világ legnagyszerűbb filmstúdiójának dolgozik, másnap reggel viszont rá kellett döbbennie, hogy valójában csupán a legrosszabb streamingszolgáltató alkalmazottja. A Warner Bros.-nak hihetetlen rendszere volt arra, hogy a filmkészítők munkáit mindenhol elérhetővé tegyék, beleértve a mozikat és az emberek otthonait is, ezt pedig épp most zúzzák szét, amíg mi beszélgetünk. Fel sem fogják, mit veszítenek. A döntésük gazdaságilag értelmetlen, márpedig még a legegyszerűbb Wall Street-i befektető is észre tudja venni a különbséget terjesztés és diszfunkció között.”

Nolan a továbbiaknak még azt is hozzátette, külön bosszantja a tény, hogy a Warner Bors. még csak nem is egyeztetett az érintett filmek alkotóival, akik konkrétan a médiából értesültek a döntésről.

Persze nem elképzelhetetlen, hogy egyelőre Nolanből a sértődöttség és a düh beszél, ám kétségtelen, hogy nem ő az egyetlen aki nehezményezi a történéseket.


Friss

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....
Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.

Hasonlóak

Vérszemet kapott Nicolas Cage, saját Drakula-filmet akar

Hamarosan Drakula grófként láthatjuk Nicolas Cage-et a Renfield című vidám thrillerben, amelyben a címszereplő (Nicholas Hoult), aki a...

„Hollywood mára elmerült önmaga kényeztetésében” – mondja a sikerrendező

Miközben a nagy stúdiók igyekeznek biztosra menni, és sok esetben használt ötletekből építkező sorozatokban,...

Így lett vírusvideó a gyilkos robot tánca

Elárvul egy kislány, Cady, ám nagynénje, Gemma szerencsére robotmérnök és feltaláló, ezért összeszerkeszt neki...