Christopher Nolan nagyon kiakadt a Warner Bros. 2021-es tervein

Christopher Nolant valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Az amerikai rendezőnek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Memento, az Eredet vagy a Csillagok között, de ő hozta el nekünk legutóbb a Tenetet is. Nolan és a Warner Bros. együttműködése sok évre nyúlik vissza, hiszen az idén ötvenéves szakember legutóbbi kilenc nagyjátékfilmjét mind a stúdió kötelékében forgatta. Nos, nem lepődnénk meg azon, ha ez a jó kapcsolat erősen megromlana a történtek után.Néhány napja ugyanis a Warner Bros. bejelentette, hogy minden 2021-es filmjüket a mozis premierekkel párhuzamosan az HBO Max streamingplatformon is elérhetővé teszik majd, mégpedig a bemutató napján azonnal. Az talán várható volt, hogy a filmszakmában nem mindenki fogja kitörő lelkesedéssel fogadni ezt a döntést, de talán nem sokan számítottak olyan éles és maró nyilatkozatra, melyet Christopher Nolan a THR-nek tett.

Az amerikai rendezőóriás egészen pontosan így fogalmazott:

”A szakma néhány legnagyobb filmkészítője és mozisztárja annak tudatában hajtotta álomra a fejét, hogy a világ legnagyszerűbb filmstúdiójának dolgozik, másnap reggel viszont rá kellett döbbennie, hogy valójában csupán a legrosszabb streamingszolgáltató alkalmazottja. A Warner Bros.-nak hihetetlen rendszere volt arra, hogy a filmkészítők munkáit mindenhol elérhetővé tegyék, beleértve a mozikat és az emberek otthonait is, ezt pedig épp most zúzzák szét, amíg mi beszélgetünk. Fel sem fogják, mit veszítenek. A döntésük gazdaságilag értelmetlen, márpedig még a legegyszerűbb Wall Street-i befektető is észre tudja venni a különbséget terjesztés és diszfunkció között.”

Nolan a továbbiaknak még azt is hozzátette, külön bosszantja a tény, hogy a Warner Bors. még csak nem is egyeztetett az érintett filmek alkotóival, akik konkrétan a médiából értesültek a döntésről.

Persze nem elképzelhetetlen, hogy egyelőre Nolanből a sértődöttség és a düh beszél, ám kétségtelen, hogy nem ő az egyetlen aki nehezményezi a történéseket.


Friss

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...
Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Dühödt taxisok, robbanásveszélyes politikai krízis és 56-os golyózápor a Blokád új előzetesében

Alig több mint egy hónap múlva, október 20-án már a mozikban lesz látható az...

Tom Cruise mégsem távozik a Mission: Impossible-ből?

Eddig úgy volt, hogy a Mission: Impossible 7-8. része után Tom Cruise kiválik a szériából, Christopher McQuarrie rendezőnek...