szombat, július 13, 2024

Trending

Hasonlóak

Barbie, a diadalmas

Vajon ki 2023 legnagyobb, legerősebb, legvonzóbb mozilénye? Hát egy tágra nyílt szemű, vékony, szőke csaj talpig rózsaszínben: Barbie jött és elképesztő sikert aratott – Magyarországot és az egész világot is meghódította. Több mint 111 ezer nézőjével Barbie nemcsak a hétvége legnézettebb filmje lett itthon, hanem magáénak tudhatja 2023 legerősebb bemutatójának címét is!

A Margot Robbie főszereplésével készült csupa rózsaszín, de a felnőtt közönséget is szórakoztató film az egész világon sorra döntögette a rekordokat, és valószínűleg nem áll meg itt – tovább tipeg kedvenc magassarkújában az újabb sikerek felé.

Annyi máris bizonyos, hogy a Barbie (már a mozikban) a bemutatóját követő egyetlen hétvégén világszerte 337 millió dollár bevételt gyűjtött: az Egyesült Államok 4200 mozijában 155 millió dollárért vettek rá jegyet, a világ többi részén pedig 180 milliót költöttek rá.

Barbie rekord hír
Forrás: InterCom

A filmet imádja a közönség, és nem győzik dicsérni a kritikusok: a kivételes egyetértés pedig a nézőszámban is visszatükröződik: 2023-ban nem volt még film, amelyet az első napján vagy az első hétvégéjén ilyen sokan láttak volna. És ami egy Barbie-filmnél talán szintén nagyon fontos: a mozi történetében ez minden idők legsikeresebb filmje, amit női rendező (a korábban is nagyszerű filmeket tető alá hozó Greta Gerwig) készített: itt az ideje egy rendező-Barbie piacra dobásának!

A Barbie 55 országban került fel a toplista első helyére, és 18 országban lett 2023 legeredményesebbje. De a film sztárjai, Margot Robbie és az ő hűséges Kenje, Ryan Gosling számára is ez volt a pályájuk legeredményesebb premierje.

Ezek után nem meglepő, hogy a filmet hazánkban is imádják a nézők: csütörtöktől vasárnapig több mint 111 ezren vettek rá jegyet, ami azt jelenti, hogy legerősebb versenytársait is maga mögött hagyva itthon is az év legnagyobb sikere lett. Azonban nem csak 2023-as rekordokat döntött meg Barbie: az első hétvége bevétele megdöntötte a Warner Bros. stúdió hazai bevételi rekordját és ha ez nem lenne elég, Gerwig rendezése felküzdötte magát a top 20 legsikeresebb első hétvégét magáénak tudó filmek közé is. 

Hajrá, Barbie!

Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.