vasárnap, április 14, 2024

Trending

Hasonlóak

Az amerikai hadsereg erősen felfigyelt Michael Bay új akciófilmjére

Michael Bay legújabb filmje a Rohammentő érzékeny témákat boncolgat és ezt az amerikai hadsereg sem hagyhatta már figyelmen kívül.

Rohammentő című film hőse kénytelen bankot rabolni, hogy ki tudja fizetni felesége majdnem negyedmillió dolláros műtéti költségeit. A bankrablás persze balul üt ki, és hősünknek muszáj végigmenekülni egy rohammentővel az egész városon, nyomában egy seregnyi autós-helikopteres rendőrrel, a jármű fedélzetén egy sebesült rendőrrel, bűntársával (Jake Gyllenhaal) és egy ápolónővel. 

Michael Bay új munkája rendes akciófilmnek tűnik, az amerikai hadsereg portálja, a Military.com szerzője, James Barber mégis indulatos cikket szentel neki, és nem azért, mert az előzetes alapján kételyei lennének a minőséggel kapcsolatban. Will, a szimpatikus bankrabló ugyanis háborús veterán, a legbátrabb katonáknak járó Bíbor Szív kitüntetettje, akinek az érdemei miatt átlagon felüli egészségügyi támogatás jár ugyan, mégsem tudja kifizetni felesége orvosi költségeit. Ezért látogatja meg a bankot egy gépkarabéllyal.    

Barber felteszi a kérdést, hogy a politikusok miért nem szavaztak meg már évtizedekkel ezelőtt olyan törvényt, amely biztosítja, hogy a katonacsaládok megfelelő társadalombiztosítási támogatásban részesüljenek. A szerző lelki szemei előtt felrémlik egy vízió, amelyben unokáink megnézik Bay filmjét, és nem értik a kiindulópontot: az orvosi költségek miatt miért kell bankot rabolni?    

Az Ambulance – hazai bemutatója: 2022. február 17. 

Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.