Az Aladdin már az első hétvégéjén szép kis vagyonra tett szert

Mindössze egy hétig tartott John Wick uralkodás az amerikai mozikban, miután – ahogy az várható volt – a Disney új élőszereplős adaptációja, az Aladdin letaszította őt a trónról. Számokkal kifejezve az Aladdin nem kevesebb, mint 90.4 millió dollárt zsebelt be a tengerentúli mozinézőktől. Ez egyébként jócskán túltett az előzetesen várt 60-70 milliós nyitányon. A világ többi részéről pedig további 121 millió dollár folyt be, így összetettben már 211.4 millió dollárnál jár Guy Ritchie feldolgozása, amivel némiképp máris feledtetni tudta a Dumbó nem oly régi buktáját.

FRISSÍTÉS! Mivel Amerikában hosszú hétvége volt, így az Aladdin, tengeren túli, négy napos bevétele elérte a 112 millió dollárt. Ez egyébként minden idők ötödik legjobb Memorial Day nyitánya a Karib-tenger kalóza: A világ végén (140 millió), az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (127 millió), az X-Men: Az ellenállás vége (123 millió) és a Halálos iramban 6. (117 millió) után.

24.4 millió dollárral a második helyre csúszott vissza a John Wick 3. felvonása, ami továbbra is nagyszerű eredmény. Ezzel világszinten már 175 millió dollárnál tart a Keanu Reeves nevével fémjelzett akció franchise legújabb része, amivel a széria legsikeresebb darabja lett, ehhez pedig mindössze két hétre volt szüksége. A dobogó legalsó fokára a Bosszúállók: Végjáték léphetett fel, 16.8 millióval. De még így sem sikerült lehagynia az Avatar, 2.8 milliárdos rekord bevételét. Ehhez egyébként még körülbelül 110 millió dollár hiányzik, ami nagy valószínűséggel már nem is fog összejönni a Marvel szuperprodukciójának.

A TOP 10-be az alábbi filmek fértek még fel: Pokémon: Pikachu, a detektív (13.3 millió), Brightburn (7.5 millió), Éretlenségi (6.5 millió), Egy kutya négy útja (4 millió), Csaló csajok (3.8 millió), The Intruder (2.2 millió) és Csekély esély (1.5 millió).

Mivel Amerikában


Friss

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A Pókember – Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...

Nagyon úgy néz ki, hogy kifizetődő volt a Mulan-t streamingre küldeni

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy vajon jó ötlet -e a Disneytől az, hogy...