szombat, július 20, 2024

Trending

Hasonlóak

Az Aladdin már az első hétvégéjén szép kis vagyonra tett szert

Mindössze egy hétig tartott John Wick uralkodás az amerikai mozikban, miután – ahogy az várható volt – a Disney új élőszereplős adaptációja, az Aladdin letaszította őt a trónról. Számokkal kifejezve az Aladdin nem kevesebb, mint 90.4 millió dollárt zsebelt be a tengerentúli mozinézőktől. Ez egyébként jócskán túltett az előzetesen várt 60-70 milliós nyitányon. A világ többi részéről pedig további 121 millió dollár folyt be, így összetettben már 211.4 millió dollárnál jár Guy Ritchie feldolgozása, amivel némiképp máris feledtetni tudta a Dumbó nem oly régi buktáját.

FRISSÍTÉS! Mivel Amerikában hosszú hétvége volt, így az Aladdin, tengeren túli, négy napos bevétele elérte a 112 millió dollárt. Ez egyébként minden idők ötödik legjobb Memorial Day nyitánya a Karib-tenger kalóza: A világ végén (140 millió), az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (127 millió), az X-Men: Az ellenállás vége (123 millió) és a Halálos iramban 6. (117 millió) után.

24.4 millió dollárral a második helyre csúszott vissza a John Wick 3. felvonása, ami továbbra is nagyszerű eredmény. Ezzel világszinten már 175 millió dollárnál tart a Keanu Reeves nevével fémjelzett akció franchise legújabb része, amivel a széria legsikeresebb darabja lett, ehhez pedig mindössze két hétre volt szüksége. A dobogó legalsó fokára a Bosszúállók: Végjáték léphetett fel, 16.8 millióval. De még így sem sikerült lehagynia az Avatar, 2.8 milliárdos rekord bevételét. Ehhez egyébként még körülbelül 110 millió dollár hiányzik, ami nagy valószínűséggel már nem is fog összejönni a Marvel szuperprodukciójának.

A TOP 10-be az alábbi filmek fértek még fel: Pokémon: Pikachu, a detektív (13.3 millió), Brightburn (7.5 millió), Éretlenségi (6.5 millió), Egy kutya négy útja (4 millió), Csaló csajok (3.8 millió), The Intruder (2.2 millió) és Csekély esély (1.5 millió).

Mivel Amerikában


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/