szombat, május 18, 2024

Trending

Hasonlóak

Antifeminizmus a filmiparban

Egy kutatás szerint, amelyet minden évben a San Diego-i egyetemnek a nők televíziós és filmes munkáit és helyzetét elemző központjában végeznek el, arra jutottak, hogy tavaly a száz legnagyobb bevételű film rendezőinek 16 százaléka volt nő. Ez akármennyire is kis számnak tűnik, valójában biztató tendenciát mutat a filmiparban dolgozó nők számára, hiszen ez az eddigi legnagyobb arány.

Az antifeminizmus azonban sokkal inkább jelen van, ha a háttérmunkák világába tekintünk. Míg néhány helyen nőtt a női pozíciók száma, mint a vágók vagy forgatókönyvírók esetében, sok más filmes pozícióban csökkentek a számok, sőt a legtöbb fontos pozíció nagy részében férfiakkal találkozhatunk.

Az előrelépés megkezdődött és a cél, hogy minél több nő elérhesse az álmát és el tudjon helyezkedni a filmiparban, ezzel eltörölve a szakmában jelen lévő antifeminizmust.


Zai Vivien
Zai Vivien
Sziasztok, Vivi vagyok! Igazi sorozat és filmfüggő vagyok. Leginkább az elgondolkodtató tartalmakat szeretem, vagy az akciódús jeleneteket. Nem véletlenül, mivel óriási képregényrajongó vagyok. Kiskoromtól kezdve a mindennapjaim része volt Pókember, Batman, Catwoman, Buffy stb. A filmek terén örök rajongója leszek a klasszikus, régi romantikus filmeknek. Másfél óra tömör gyönyör a legtöbb és néha igazi kincseket lehet találni. Az életem másik meghatározó része bölcsészként az irodalom, minden mennyiségben. A klasszikusoktól az abszurd posztmodernig mindent elolvasok.