vasárnap, június 16, 2024

Trending

Hasonlóak

Ajánló: Minden, minden (Everything, Everything – 2017)

Magyar cím: Minden, minden
Eredeti cím: Everything, Everything
Műfaj: romantikus, dráma
Gyártás éve: 2017
Szereplők: Amandla StenbergNick RobinsonAnika Noni RoseTaylor Hickson
Rendező: Stella Meghie
Forgatókönyvíró: J. Mills Goodloe, Nicola Yoon könyve alapján
Gyártó: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Játékidő: 96 perc
Magyarországi mozipremier: 2017. ‪augusztus 3.‬
Magyarországi moziforgalmazó: Fórum Hungary
Korhatár: 12
Szinkronos előzetes:

Ha valaki úgy dönt, hogy romantikus filmet szeretne készíteni, akkor íme egy tuti recept kezdőknek: végy egy gyönyörű haldokló lányt és egy érte rajongó fiút. Ízlés szerint adj hozzá egy aggódó rokont, majd keverj bele egy kis évődést és az egészet tedd ki a napra. Ha kezdenek összeérni az ízek, finoman adagolj hozzá titkos/tiltott viszonyt, fűszerezd meg sok-sok könnyel, és utána szolgáld fel úgy, mintha valami egyedit alkottál volna. Ha biztosra akarsz menni, akkor válassz egy tetszőleges, a fentiek szerint megírt sikerkönyvet és abból főzz. A vattacukorgyár újabb súlyosan romantikus produktumot termelt ki magából a jól bevált recept alapján, aminek ha az ízével nincs is gond, a nagy dózisú fogyasztás könnyen megfekszi az ember gyomrát. Love story, Séta a múltba, Szerelem erejével, Édes November, Csillagainkban a hiba, Mielőtt megismertelek … és még hosszan lehetne folytatni a sort. Gyakorlatilag nincs olyan év, hogy ne találkoznánk a műfaj újabb, jól/rosszul sikerült darabjaival. Stella Maghie sem kockáztat, második nagyjátékfilmje a Minden minden tökéletesen felmondja az álomgyári leckét.

Az alapsztori a Csillagainkban a hiba és A szoba szerelemgyereke: a ritka autoimmun betegségben szenvedő tinilány Maddy bezárva él a katalógusból berendezett designer otthonában (aranykalitka ugye), ahonnan csak a padlótól mennyezetig érő üvegablakokon át szemlélheti a külvilágot. Vele él még orvos édesanyja is, aki Maddy kis univerzumát szabályozza vasököllel. Az ingerszegény környezetben az kavarja fel az állóvizet, hogy a szomszédba beköltözik Olly, aki szakasztott olyan mint Vouge magazin júliusi címlapfiúja és hamarosan heves sms-flörtbe kezdenek. Innen pedig már nem nagy truváj kitalálni, hogy mi következik ebben a „rendhagyó” szerelmi történetben.

Az ilyen típusú filmek sikere általában a főszereplők karizmáján áll vagy bukik. Maghie erre fiatal, de nem teljesen kezdő színészeket választott. Itt meg kell jegyezni, hogy szó szerint üde színfolt a haldokló lányt játszó színésznő aki a porcelánbőrű, nagy szemű hollywoodi szépségek után ezúttal fekete bőrű. (Csak megjegyzem, hogy véletlenül a rendezőnő is afroamerikai.) Amandla Sternberg, akit 12 évesen ismerhettünk meg az Éhezők viadalában, kifejezetten bájos jelenség, jól mutat a vásznon, ezért a rasszok közötti szerelem is természetesnek hat. Ez hát romantikus menü idén nyáron. Úgyhogy zsebkendőket elő, mert lesz itt kérem minden, minden amin egy valamirevaló szentimentális mozibajáró minimum telesírja a popcornos vödröt: vágyakozó tekintetek, csók a naplementében, fürdés az óceánban. De nincs is ezzel semmi gond, nem kell minden filmnek megváltania a világot. Van, hogy az ember csak hátra akar dőlni és élvezni egy könnyű kis nyári románcot. Csak ne lenne minden, minden olyan ismeretlenül is ismerős…Minden, minden
Vélemény
A Minden, minden kötelező néznivaló lesz a romantikus filmek rajongóinak, de túl sok újdonságot ők se várjanak ettől az alkotástól.
Pozitívumok
Negatívumok
60
Ennyire ajánljuk