péntek, június 21, 2024

Trending

Hasonlóak

A Sötét Főnix után az új Men In Black is durván földbe állt

Tovább folytatódik az idei nyári szezonban bemutatott alkotások bukás sorozata, miután a Godzilla II. – A szörnyek királya, az X-Men: Sötét Főnix és a Kis kedvencek titkos élete 2 után a frissen bemutatott Men In Black – Sötét zsaruk a Föld körül is a vártnál jóval gyengébben nyitott. Számokban kifejezve ez Amerikán belül 28.5 milliót, a világ többi részén pedig 73.7 milliót jelent. Összesen tehát mindössze 102.2 millió dollárnál jár a 110 és 130 millió közé tehető összegből (+marketing) készült spinoff/folytatás. Akárhogy is nézzük ez nem sok, főként a korábbi filmek Egyesült Államokbeli nyitóbevételével (51, 52 és 54 millió) összevetve. Mivel jövő héten érkezik a Toy Story 4 és a kritikusok is lehúzták, így a jövőben sem lesz esélye szépíteni.

23 millió dollárral a második helyre csúszott vissza a Kis kedvencek titkos élete 2., ami 49%-os visszaesés az előző héthez képest. Világszinten már 154.5 millió dollárnál tart, amivel veszteséges biztosan nem lesz a 80 millióból készült animációs film, de az első rész közel egymilliárd dolláros bevétele után mindenki jóval többet várt volna tőle. A bronzérmet ezen a héten is az Aladdin szerezte meg ezúttal 16.7 millió dollárral. Ezzel a Disney élőszereplős adaptációja összetettben átlépte a 724 millió dollárt, ami masszív siker, főleg a Dumbó bukdácsolása után. A Sötét Főnix pedig egyre nagyobb pácban van, miután bemutatójának második hetében mindössze 9 milliót tudott összegyűjteni, ami szégyentelenül nagy, 72%-os csökkenést jelent az amúgy sem túl fényes nyitóösszegéhez képest.

A Top 10-be az alábbi produkciók fértek még fel: Rocketman (8.8 millió), Shaft (8.3 millió), Godzilla II. – A szörnyek királya (8.1 millió), John Wick – 3. felvonás: Parabellum (6.1 millió), Late Night (5.1 millió) és a Mami (3.6 millió).


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/