vasárnap, június 16, 2024

Trending

Hasonlóak

A Hét kis véletlen a Sevillai Filmfesztiválra is meghívást kapott

Újabb meghívást kapott a Hét kis véletlen című magyar film. Ezúttal a november 6-14. között tartandó, csak európai filmekből válogató Sevillai Filmfesztivál Új hullámok elnevezésű versenyprogramjában vetítik majd. A fesztivál célja, hogy a legértékesebb, legizgalmasabb, legfrissebb szemléletű európai filmeket tárja a közönség elé. Emellett minden évben ott jelentik be az Európai Filmdíjakra nevezett filmek listáját. Az esemény az elmúlt 16 éve alatt többek között olyan neves alkotókat tudhatott vendégei között, mint Agnès Varda, Stephen Frears, Carlos Saura, Milos Forman, Leos Carax, Andrzej Wajda, Nikita Mikhalkov, Peter Greenaway és Tarr Béla.

2018 nyarán forgatta legújabb filmjét Gothár Péter, érdemes művész, Balázs Béla-díjas, Kossuth-díjas rendező, akinek a nevéhez olyan ikonikus alkotások fűződnek, mint az Ajándék ez a nap, Megáll az idő, A részleg, a Haggyállógva Vászka vagy a Paszport. A Hét kis véletlen pesti emberek napi életét követi néha visszatérve a közelmúlt és a régmúlt emlékeihez. Mesedoboz, ami minden nyitáskor zenél és családi történeteket mesél.

Hét kis véletlen

A film olyan emberekről szól, akikben él a szeretés vágya, megvan az új élet reménye, akik iróniával szemlélik a világot. Nem a konvencionális módon reagálnak az élet dolgaira. A filmben nagy szerepe van Bartók műveinek. A történet fókuszában a társkeresés szükségszerűsége és hiábavalósága áll, ahol a valódi identitás megtalálása program, szabad megélése küzdelem. Vagyis azokban a tárgykörökben keresik az utat, ahol vélhetően mindannyian tapasztaltak és érintettek vagyunk.

A Hét kis véletlen rendezője elmondta:

„Alkotói feladat felismerni és használni, bánni tudni a véletlennel – ebben rejlik a film újszerű formai lehetősége. A történet fordulópontjai villámcsapás-szerűen mennek végbe, mint amikor egyszerre megértünk valamit, és nyilvánvalóvá válik egy rejtett összefüggés.”

A fim főszereplői Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér. További szerepekben olyan neves színészeket láthatunk, mint Bagossy László, Bajomi Nagy György, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István.

A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik. A film operatőre Táborosi András, vágója Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina.  A film november 26-ától látható a hazai mozikban, a gyártó Filmpartners forgalmazásában.Majer Judit
Majer Judit
Műfajtól függetlenül képes vagyok rajongani filmekért és sorozatokért, igyekszem bennük meglátni a jót, és szeretem őket részletekbe menően is elemezni. Objektív kritika nem létezik, de törekedni kell rá.