A bevételi listák élére tört a Hobbs és Shaw, ezzel véget vetve az Oroszlánkirály uralkodásának

A Halálos iramban franchise első spinoff filmje, a Hobbs és Shaw 60.8 millió dollárral kezdte meg pályafutásat, ami a Tokiói hajsza című felvonás óta a franchise leggyengébben nyitó felvonásának számít, igaz a stúdión kívül senki sem várt akkora kasszarobbantást, mint a főfilmek esetében. De még ez is bőven elég volt ahhoz, hogy két hét után letaszítsa a trónról az Oroszlánkirály élőszereplős változatát. A világ többi részéről az első hétvégén további 120 milliónyi összeg folyt be, amivel összesen már 180 milliónál tart a Jason Statham és Dwayne Johnson főszereplesével készült spinoff. Ez majdnem megközelíti a 200 milliós büdzsét, tehát bukás szinte biztos, hogy nem lesz belőle, de a korábbi részektől jócskán elmarad majd, az 1 milliárdos határ pedig csak álom lesz számára.

38.2 millió dollárral a második helyre csúszott vissza az 1994-es Oroszlánkirály “élőszereplős” változata, de Szimbáéknak és a Disney-nek nem lehet oka panaszra, mivel hazai terepen átlépték a 431 milliót, világszinten pedig 1.2 milliárdot. És ehhez mindössze csak két hétre volt szükségük, ami elképesztő eredmény! Ezek után pedig nem elhamarkodott kijelenteni, hogy pár hét múlva ez lesz a legsikeresebb Disney adaptáció, megelőzve ezzel a Szépség és a Szörnyteg-et. A dobogó legalsó fokára Quentin Tarantino legújabb filmje, a Volt egyszer egy…Hollywood állhatott fel 20 millió dollárral. Amerikában így 78.8 millió dollár gyűlt össze, ezzel az összeggel pedig a gyártási költségek nagyjából meg is térültek. Mivel a legtöbb országban a következő hetekben fog csak nyitni a film, így az, hogy mekkora siker lesz, az csak néhány hét múlva derül ki, de a visszajelzések alapján minden esély meg van rá, hogy Tarantino legsikeresebb mozija legyen.

A Top 10-be ezen a héten a további alkotások fértek még be: Pókember – Idegenben (7.7 millió dollár), Toy Story 4. (7.1 millió dollár), Yesterday (2.4 millió dollár), The Farewell (2.4 millió dollár), Préda (2.1 millió dollár), Aladdin (2 millió dollár), Annabelle 3. (875 ezer dollár).

Friss

Nagy sztárokkal támad a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület

Ötéves előkészület után tavasszal kerül mozikba a Dungeons and Dragons új moziváltozata (az elsőt 2000-ben mutatták...

Új filmjével szeretné fejreállítani a nézőket a hollywoodi fenegyerek

Nem csupán a műfajokkal zsonglőrködik az Oscar-díjas Jordan Peele (Tűnj el!, Mi), hanem a...

Kiderült, ki rejlik a Fekete telefon gyilkosának álarca alatt

Álarcos gyilkos rabol gyerekeket a Fekete telefonban, amelyet az év thrillerének neveznek, és igen meggyőző...

A csend nyomai: Orosz Helga és Nagy Veronika Csend-szövetek című kiállításán jártunk

Mindenki hagy valamilyen nyomot, aki él. Csak az egyikünk kisebbet, a másikunk pedig  nagyobbat....
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A Pókember – Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...

Nagyon úgy néz ki, hogy kifizetődő volt a Mulan-t streamingre küldeni

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy vajon jó ötlet -e a Disneytől az, hogy...