péntek, április 19, 2024

15 érdekesség a 15 éves Pókember 2 című filmről

1. Tobey Maguire majdnem visszamondta a második részben való szereplést, mert komoly hátfájdalmakkal küzdött, Jake Gyllenhaal már el is kezdett készülni a szerepre, de Maguire végül mégis vállalta a szerepet, habár a forgatás alatt is voltak nehézségei a háta miatt.

2. Willem Dafoe az eredeti forgatóköny szerint nem is szerepelt volna a filmben, de egy este amikor hazafelé sétált, pont arrafelé forgattak és beköszönt, ekkor jött a rendezőknek az ötlet, hogy kapjon egy cameo szerepet.

3.  Az a sikátor, ahol Peter kidobta a jelmezét, és ahol megcsókolta Mary jane-t egy és ugyanaz.

4. Alfred Molina csápjai több, mint tíz kilósok voltak és egy teljes stáb kellett a mozgatásukhoz.

5. A két kisfiú, aki a metrón odamegy Peter-höz, a valóságban Tobey Maguire féltestvérei.

6. Alfred Molina egyből igent mondott Dr. Otto Octavius szerepére, pedig amikor felkérték halvány lila gőze sem volt arról, hogy ki is ez a karakter.

7. Sam Raimi jó barátja, Bruce Campbell ezúttal is kapott egy cameó szerepet, most azt a jegyszedőt alakította, aki nem egedi be Peter-t Mary Jane előadasára. Az első részben egyébként ő volt a bíró a pankrátor meccsen.

8. Eredetileg, A csodálatos Pókember címet kapta volna, de a készítők úgy döntöttek, hogy ezt egy későbbi részre tartogatják. Végül a 2012-ben, Andrew Garfield főszereplésével készüt reboot-ot mutatták be ezen a címen.

9. A Peter sisakján szereplő telefonszám (212-366-1182) egy valóban létező pizzéria telefonszáma, ami a mai napig üzemel.

10. Az akkor 76 éves Rosemary Harris nagyon élvezte, hogy saját maga csinálhatta az akció jeleneteket. Alfred Molina azonban inkább a kaszkadőrökre bízta ezek java részét, mondván nem akarja elvenni előlük a munkát.

11. A Pókember és Oki Doki közötti magasvasútas jelenet a rendező, Sam Raimi ötlete volt és ez volt az első olyan szcéna, amit leforgattak a filmhez.

12. Ha elég szemfüles valaki, akkor a játékidő vége fele – amikor Mary Jane megszökik az esküvőjéről – kiszúrható a Thomas Jane által alakított Megtorló karaktere.

13. 35 Pókember jelmezt készítettek a filmhez.

14. Az eredeti tervek szerint Doktor Octopus mellett Fekete Macska, a Gyíkember és egy új Zöld Manó is szerepelt volna az alkotásban, de végül (szerencsére) a készítők úgy döntöttek, hogy ez sok karakter lenne egy filmhez.

15. A Pókember 2 mozis változata 127 perces, de DVD-n és Blu-rayen egyaránt elérhető a film bővített 135 perces változata is, ami a Pókember 2.1 nevet viseli.

Friss

City scape, avagy Budapest sokféle arca: Az Álmatlanság című kiállításon jártunk a Zikkurat galériában

Alvászavar, insomnia, alvásképtelenség. Sokan küzdenek ezzel a problémával. A Zikkurat galériában olyan képzőművészek alkotásait...

Horrortörténeti remekművek részhalmazait kombináló alkotás: Szeplőtlen (Immaculate – 2024) kritika

Sydney Sweeney az Eufória óta az egyik legnépszerűbb színésznővé vált egy olyan filmipari közegben,...

ARA San Juan: Az eltűnt tengeralattjáró minisorozat (ARA San Juan: The The Submarine that Disappeared limited series, 2024 – Netflix) kritika

Ha hirtelen össze kell foglalnom, mit gondolok összességében a Netflix ARA San Juan: Az...

A művész és a társadalom – Szurcsik József: A varázsló kertje című kiállításán jártunk

Szurcsik József képzőművész kiállítása a Műcsarnokban látható. Címe: A varázsló kertje. A címadó képet...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Jurassic Park/World maratont tartanál? – Íme, hogy mennyi időt venne igénybe!

Hosszú várakozás finisébe értünk, hiszen négy év után végre megérkezik a Jurassic World trilógia...

50 éves A keresztapa! Öt kulisszatitok a legendás moziról

Ötven éve hódította meg a mozivilágot A keresztapa című Francis Ford Coppola alkotás, amely...