csütörtök, június 20, 2024

Trending

Hasonlóak

15 érdekesség a 15 éves Shrek 2 című filmről

1. A készítők egy teljesen új animáló programot fejlesztettek ki annak érdekében, hogy Csizmás bundája minél élethűbben fessen a vásznon.

2. A stúdió, a film előkészületeinek már az első rész bemutatója előtt neki látott.

3. Amikor Süttyő-t, az óriási mézeskalács embert eltalálják a katonák a lángoló gumicukor lövedékkel, akkor pontosan olyan hangot ad ki, mint az eredeti japán Godzilla filmek Godzillája.

4. Ez volt az első folytatás, amit Oscar-díjra jelöltek legjobb animációs film kategóriában.

5. John Cleese és Julie Andrews együtt rögzítették dialógusaikat a mozihoz, ami egyébként az animációs alkotásoknál nem bevett szokás.

6. A producerek váltig állítják, hogy amikor Fiona ágya fölé egy Justin Timberlake posztert raktak, még nem tudták, hogy a hangját kölcsönző Cameron Diaz a való életben is összejött az énekessel.

7. A Túl az Óperencián világában megjelenő bolti feliratok, mind egy-egy valós márka paródiái, mint például a Burger Prince (Burger King), Versarchery (Versace), vagy Farbucks Coffee (Starbucks).

8. Amikor Fiona elböfögi magát a családi vacsora közben, akkor valóban Cameron Diazt hallhatjuk.

9. 920 milliós világszintű bevételével, 2004 legsikeresebb alkotása lett, amivel többek között olyan filmeket utasított maga mögé, mint a Harry Potter és az Azkabani fogoly (797 millió dollár), a Pókember 2. (784 millió dollár), vagy a Hihetetlen család (633 millió dollár).

10. Jótündér keresztanya varázsital gyárának egyik üvegcséjére az van írva, hogy Viagra.

11. A Shrek 2 kezdetben arról szólt volna, hogy az első rész főgonoszának, Farquaad nagyúrnak a szelleme visszatér, hogy Shrekket, Fionát és Szamarat rémisztgesse. Habár a folytatás nem erről szólt végül, de egy rövidfilm – a Shrek 4-D: Farquaad szelleme – formájában feldolgozásra került a történet.

12. Ez volt az első olyan film, ami egyszerre több, mint 4.000 moziban került bemutatásra az Egyesült Államokban.

13. 2005-ben két Oscar-díjra is jelölték, legjobb animációs film és legjobb betétdal katagóriában.

14. Shrek arca azért lett ennyire kifejező, mert az animátorok 218 működő „izmot” helyeztek el rajta.

15. Abban a jelenetben, amikor Fioma és Shrek megérkeznek Túl az óperenciába, több, mint 600 különböző animált karakter látható a háttérben.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/