vasárnap, június 16, 2024
KezdőlapÉrdekességek14+1 kedvenc filmem 2000-ből

14+1 kedvenc filmem 2000-ből

-

Szinte hihetetlen, sok kedvenc filmem az idén már 10-15-20 és még annál is több éves, ezért elérkezettnek láttam az időt, hogy összeszedjem a 2000-ben bemutatott kedvenceket.

Ennek semmi köze a box office adatokhoz, a kritikákhoz és a rendezőkhöz, pusztán egy szubjektív vélemény. Mivel 2000-ben mindössze 10 éves voltam, a filmek jó részét nem is akkor láttam, hanem pár év – vagy sok év!- csúszással, valamint ez az oka annak is, hogy van olyan kultfilm ebből az időből, amit viszont azóta sem néztem meg, mea culpa ezért mindenkitől.Sorrendet állítani köztük lehetetlen számomra, saját magammal szállnék jó hosszú vitába, valószínűleg.

1
A Grincs (How the Grinch Stole Christmas)
Jim Carrey, Taylor Momsen, Christine Baranski

film
Forrás: port.hu

Hogy mi az, amit biztosan 2000-ben láttam? Kétségtelen, hogy Jim Carrey tökéletes vígjátéka a Grincs, amiben egy karácsonygyűlölő, szarkasztikus és néhol igen gonoszkás figurát játszik. Persze a cuki kislánynak, akit Taylor Momsen alakít, sikerül meglágyítania a szívét és ezzel boldoggá tenni a karácsonyt! Azóta is A grincs az egyik kedvenc karácsonyi filmem (a Love Actually mellett). Kinek Kevin, kinek a Grincs!

Nálunk 2000. december 8-án mutatták be a moziban és azóta is – szerencsére – minden évben leadják. Tudom, hogy Carrey utálta a maszkot, amit naponta több óra volt rá feltenni és nagyon zavarta is, de rajta volt és nekem a mai napig tökéletes. A mostani gyerekeknek készült animációs változat is belőle, ahol Benedict „Sherlock Holmes” Cumberbatch volt a Grincs hangja, és bár nagyon cuki, az eredeti nyomába azért nem érhet.

Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.
- Advertisment -

Must Read

Ne játssz a tűzzel (Playing with Fire – 2019) [Kritika]

0
Nem John Cena az első világhírű pankrátor, aki filmes babérokról álmodozott, miután kinőtte a Ringet. Volt, akinek bejött a váltás, mint például Dwayne „The...