vasárnap, április 14, 2024

Trending

Hasonlóak

10 érdekesség a 10 éves A hihetetlen Hulk című filmről

 

Kereken 10 éve ezen a napon mutatták be a Marvel-moziuniverzum második filmjét, A hihetetlen Hulk-ot, amely a nagysikerű Vasember-t követte a sorban. A hihetetlen Hulk habár nem bukott, de mind a mai napig az MCU legkevesebb bevétellel rendelkező filmjeként van számontartva. Továbbá a rajongók nagy része szerint ez a franchise legkevésbé jól sikerült alkotása. Ennek ellenére az évforduló alkalmából összeszedtunk 10 érdekességet, amit talán még nem tudtatok róla:

1. A rendező, Louis Leterrier eredetileg Mark Ruffalo-t szerette volna Bruce Banner szerepére, de a Marvel Edward Norton-t preferálta. Ironikus módon végül Ruffalo-hoz került a szerep, miután Norton összekapott a stúdióval.

2. Tim Roth szerint Edward Norton minden nap átírt jeleneteket a forgatókönyvben. Többek között ez (is) okozta a színész és a stúdió közti feszültséget.

3. Ez az egyetlen olyan alkotás az Első fázison belül, amiben nem bukkan fel Nick Fury (Samuel L. Jackson).

4. A film főgonosza, Förtelem visszatért volna a Bosszúállók: Ultron korában, de végül a forgatás megkezdése előtt kiírták a forgatókönyvből, mert vele már túl zsúfolt lett volna az amúgy is rengeteg karaktert mozgató történet.

5. A 2003-as Hulk című filmben Sam Elliott alakította Ross tábornokot, aki miután tudomást szerzett róla, hogy egy új mozi van kilátásban rögvest be is jelentkezett a szerepre, de végül azt Willaim Hurt kapta meg.

6. Edward Norton és Tim Roth egy stúdióban, zöld háttér előtt, motion capture ruhában rögzítették a Hulk és Förtelem közt lezajló bunyót. Roth bevallása szerint nagyon élvezte a felvételt, mert az egész egy bábszínházra emlékeztette őt, a testükre erősített huzalok miatt.

7. Sokáig úgy volt, hogy Louis Leterrier rendezi majd a szintén 2008-ban bemutatott Vasember című filmet. Ám, a stúdió Jon Favreau-t megfelelőbbnek találta arra feladatra, így egyfajta kárpótlás gyanánt felajánlották Leterrier-nek a Hihetetlen Hulk rendezését.

8. Kezdetben Eric Bana-t is megkörnyékezte a Marvel, hogy térjen vissza Hulk-ként, de a színész nem szeretett volna élni a lehetőséggel.

9. 112 perces játékidejével ez (és a Thor: Sötét világ) a Marvel-moziuniverzumának legrövidebb alkotása.

10. A film címszereplőjének száját mindössze 6 szó hagyja el a játékidő alatt, melyek a következők: “Leave Me Alone”, “Hulk Smash”, és “Betty”.  Hulk hangját egyébként ezúttal is Lou Ferrigno kölcsönözte.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/