csütörtök, február 22, 2024

Trending

Hasonlóak

15 érdekesség a 25 éves Ace Ventura – Állati nyomozoo című filmről

1. A forgatás idején Tone-Lõc volt a legismrtebb színész a stábban, ugyanis Courteney Cox ekkor még nem futott be a Jóbarátokkal és Jim Carrey sem volt világhírű.

2. Rick Moranis-t (Szellemirtók, Drágám, a kölykök összementek) is felkérték Ace Ventura szerepére, de a színész nem akarta vállalni.

3. Ace karaktere eredetileg nem állati nyomozó lett volna, hanem egy egyszerű Sherlock Holmes paródia, azonban az író, Jack Bernstein átírta a forgatókönyvet, miután a TV-ben látott egy vicces skeccset az állattartásról.

4. A rendező, Tom Shadyac egy 2011-es interjúban bevallotta, hogy amikor először látta a filmet, meg volt róla győződve, hogy ezzel vége az ő és Jim Carrey karrierjének is.

5. Jennifer Aniston egyszer meglátogatta jóbarátját, Courney Cox-ot a film egy példányával, de Cox elzárkózott a megtekintéstől.

6. A forgatás ideje alatt Jim Carrey-re külön szakács főzött, aki nem csak a színésznek, de annak házi kedvencének, egy iguanának is készített ételeket.

7. Ez volt a rendező, Tom Shadyac első filmje. Később olyan mozikat rendezett még, mint a Bölcsek kövére, a Hanta Boy, vagy A minden6ó.

8. Carrie-Anne Moss (Mátrix) és Téa Leoni (Jurassic Park III) is szóba kerültek Melissa Robinson szerepére, amit végül Courney Cox kapott meg.

9. A filmet több LBGT csoport is keményen kritizálta, mert “főgonoszának” egy nővé operált férfit tettek meg a készítők. Sőt, az sem tetszett nekik, ahogy Ace reagált arra, amikor megtudta, hogy Einhorn valójában nem is nő.

10. Az Einhorn név az egyszarvú német megfelelője, ami egy fallikus megjelennéssel rendelkező mitológiai állat. Ezzel a készítők burkoltan tulajdonképpen már az elején le is lőtték a film poénját.

11. A fotókon és a régi felvételeken szereplő, Ray Finkle valójában az Einhorn-t alakító színésznő Sean Young, csak elmaszkírozva.

12. Jim Carrey ezzel a szerepével futott be végérvényesen Hollywoodban.

13. Egy ponton úgy volt, hogy Ace karakterét átnevezik Alice-re. A szerepre pedig Whoopi Goldberg-et szemelték ki.

14. Az Einhorn asztalán látható egyik dokumentumon a január 17.-i dátum szerepel. Ez Jim Carrey születésnapja.

15. Jim Carrey egy interjúban elárulta, hogy Ace Ventura viselkedésének alapjait egy okos madárfaj adta: “A ruházat, amit visel, olyan, mint egy színes trópusi madáré. A mozgása is olyan, mint egy mádáré. Mindene, még a hangja, és a haja is egy madárra hasonlít.”

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/