15 érdekesség a 25 éves Ace Ventura – Állati nyomozoo című filmről

1. A forgatás idején Tone-Lõc volt a legismrtebb színész a stábban, ugyanis Courteney Cox ekkor még nem futott be a Jóbarátokkal és Jim Carrey sem volt világhírű.

2. Rick Moranis-t (Szellemirtók, Drágám, a kölykök összementek) is felkérték Ace Ventura szerepére, de a színész nem akarta vállalni.

3. Ace karaktere eredetileg nem állati nyomozó lett volna, hanem egy egyszerű Sherlock Holmes paródia, azonban az író, Jack Bernstein átírta a forgatókönyvet, miután a TV-ben látott egy vicces skeccset az állattartásról.

4. A rendező, Tom Shadyac egy 2011-es interjúban bevallotta, hogy amikor először látta a filmet, meg volt róla győződve, hogy ezzel vége az ő és Jim Carrey karrierjének is.

5. Jennifer Aniston egyszer meglátogatta jóbarátját, Courney Cox-ot a film egy példányával, de Cox elzárkózott a megtekintéstől.

6. A forgatás ideje alatt Jim Carrey-re külön szakács főzött, aki nem csak a színésznek, de annak házi kedvencének, egy iguanának is készített ételeket.

7. Ez volt a rendező, Tom Shadyac első filmje. Később olyan mozikat rendezett még, mint a Bölcsek kövére, a Hanta Boy, vagy A minden6ó.

8. Carrie-Anne Moss (Mátrix) és Téa Leoni (Jurassic Park III) is szóba kerültek Melissa Robinson szerepére, amit végül Courney Cox kapott meg.

9. A filmet több LBGT csoport is keményen kritizálta, mert “főgonoszának” egy nővé operált férfit tettek meg a készítők. Sőt, az sem tetszett nekik, ahogy Ace reagált arra, amikor megtudta, hogy Einhorn valójában nem is nő.

10. Az Einhorn név az egyszarvú német megfelelője, ami egy fallikus megjelennéssel rendelkező mitológiai állat. Ezzel a készítők burkoltan tulajdonképpen már az elején le is lőtték a film poénját.

11. A fotókon és a régi felvételeken szereplő, Ray Finkle valójában az Einhorn-t alakító színésznő Sean Young, csak elmaszkírozva.

12. Jim Carrey ezzel a szerepével futott be végérvényesen Hollywoodban.

13. Egy ponton úgy volt, hogy Ace karakterét átnevezik Alice-re. A szerepre pedig Whoopi Goldberg-et szemelték ki.

14. Az Einhorn asztalán látható egyik dokumentumon a január 17.-i dátum szerepel. Ez Jim Carrey születésnapja.

15. Jim Carrey egy interjúban elárulta, hogy Ace Ventura viselkedésének alapjait egy okos madárfaj adta: “A ruházat, amit visel, olyan, mint egy színes trópusi madáré. A mozgása is olyan, mint egy mádáré. Mindene, még a hangja, és a haja is egy madárra hasonlít.”

Friss

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Jurassic Park/World maratont tartanál? – Íme, hogy mennyi időt venne igénybe!

Hosszú várakozás finisébe értünk, hiszen négy év után végre megérkezik a Jurassic World trilógia...

50 éves A keresztapa! Öt kulisszatitok a legendás moziról

Ötven éve hódította meg a mozivilágot A keresztapa című Francis Ford Coppola alkotás, amely...