szombat, július 20, 2024

Trending

Hasonlóak

15 érdekesség a 15 éves Pokolfajzat című filmről

1. A Doug Jones által alakított Abe Sapien-t, David Hyde Pierce szinkronizálta, de Pierce nem kért credit-et magának a stáblistán, mert azt akarta, hogy mindenki Jones-szal azonosítsa a karaktert. A folytatásban egyébként már Jones szolgáltatta Abe Sapien hangját is.

2. Amikor Guillermo de Toro és a Hellboy képregények alkotója, Mike Mignola találkoztak, hogy megvitassák szerintük ki lenne a legmegfelelőbb színész a címszerepre, mind a ketten egyszerre vágták rá, hogy Ron Perlman!

3. A rendező, Guillermo del Toro kölcsönözte a hangját az alábbi karaktereknek: Baby Hellboy, Kroenen, Ivan és Sammael.

4. A producerek szerették volna, ha Hellboy ikonikus kőkeze a jobbról átkerült volna a balra. Ezt azért gondolták fontosnak, mert a legtöbb színész jobb kezes, és így jobban tudták volna használni azt. Szerencséjükre erre nem volt szükség, mert Ron Perlman pont balkezes volt. 

5. Nagyjából napi 5-7 órába telt míg a sminkmesterek Doug Jones-ból Abe Sapient varázsoltak, ezért aztán sokszor volt úgy, hogy egyes darabokat rajta hagytak Jones-on, hogy másnap azokkal is időt spóroljanak.

6. del Toro már rég óta el akarta készíteni a Pokolfajzat-ot, de egyik stúdió sem volt hajlandó pénzt adni rá neki. Végül a Penge 2 sikere után lehetőséget kapott rá, hogy megrendezhesse.

7. Ebben az időben felajánlották del Toro-nak az Alien vs. Predator, valamint a Harry Potter és az azkabani fogoly rendezését is, de ő kitartott a Pokolfajzat mellett.

8. A szereplők nevei sem a plakátokon, sem az előzetesekben, és a film nyitányában sem kerülnek megemlítésre.

9. Amikor bejelentésre került a projekt, úgy volt, hogy Hugh Grant is kaphat egy kisebb szerepet, de, hogy pontosan kit alakított volna arra nem derült fény azóta sem.

10. A film 122 perces játékideje alatt 63 személy veszti életét, azaz átlag 2 percenként egy valaki.

11. Az egyik jelenetében Abe Sapien (Doug Jones) kezében egy magyar találmány, a híres Rubik-kocka látható.

12. Ron Perlman Hellboy maszkja a színész teljes arcát elfedte, egyedül a szemhéján nem volt elmaszkírozva.

13. A producerek számos javaslatot tettek arra, hogy mit változtatnának meg Hellboy karakterén. Az egyik például ötlet az volt, hogy Hellboy legyen emberi lény, aki csak akkor változik Hellboy-já, amikor dühös lesz. Guillermo del Toro azonban ezt azonnal megvétózta.

14. Ron Perlman eltörte a bordáját, amikor egy 70 kilométer per órával száguldó metró szerelvényre ugrott.

15. A forgatás nem kevesebb, mint 114 napig tartott.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/