vasárnap, április 21, 2024

Trending

Hasonlóak

15 érdekesség a 27 éves Reszkessetek, betörők! című filmről

27 évvel ezelőtt, 1990 november 16-án mutatták be minden idők talán legismertebb és legkedveltebb karácsonyi filmjét, a Reszkessetek, betörőket!, ami nélkül már el sem tudnánk képzelni az ünnepeket. Eme jeles alkalomból össze is gyűjtöttünk nektek 15 érdekességet Chris Columbus klasszikusáról:

1. Joe Pesci szándékosan kerülte Macaulay Culkin-t a forgatás ideje alatt, ezzel a színész azt szerette volna elérni, hogy Culkin azt higgye róla, hogy gonosz.

2. 2014-ben Catherine O’Hara egy interjú során elárulta, hogy Macaulay Culkin néha még mindig “Mamának” szólítja őt.

3. John Candy a teljes szövegét improvizálta.

4. A képen, amit Kevin talál Buzz barátnőjéről valójában egy lánynak sminkelt fiú látható, mert a rendező Chris Columbus túl kegyetlennek érzete, hogy egy lányon gúnyolódjanak a kinézete miatt.

5. Kevin állandóan bepisilő unokatestvérét valójában Macaulay Culkin fiatalabbik testvére, Kieren Culkin alakította.

6. A díszek amikre Marv (Daniel Stern) az egyik jelenetben rálép igazából cukorból készültek.

7. Macaulay Culkin dublőre egy nagyon alacsony 30 éves férfi volt.

8. Daniel Stern gumi talpat viselt azokban a jelenetekben amikben mezítláb kellett játszania, erre azért volt szükség, hogy ne sérüljön meg a színész lába.

9. Harry szerepét először Robert De Niro-nak ajánlották fel.

10. Eredetileg több jelenet foglalkozott volna a család franciaországi “nyaralásával”, de a tesztközönség unta ezeket a jeleneteket és Kevin akarták inkább látni.

11. Az apa szerepét többek között az alábbi színészeknek is felajánlották: Michael Douglas, Kevin Costner, Martin Sheen, Dan Aykroyd, Charles Grodin, John Travolta, Bill Murray, Jim Belushi, Chevy Chase, Harrison Ford, Tom Hanks, Sean Penn, Mel Gibson, Sylvester Stallone, Christopher Lloyd, Rick Moranis, Dennis Quaid, Jack Nicholson, John Goodman, Robin Williams, Steve Martin, Bruce Willis, Ed O’Neill, Jeff Daniels és Arnold Schwarzenegger.

12. Chris Columbus olyan filmek forgatókönyvét írta a Reszkessetek, betörők!, mint a Kincsvadászok, vagy Szörnyecskék. Karrierje azonban csak ennek a filmnek a nem mindennapi sikerét követően indult be.

13. Joe Pesci folyamatosan megfeledkezett róla, hogy egy családi filmet forgat, ezért a felvételek során gyakran hosszasan káromkodott.

14. A filmben látható térképet, amin a csapdák szerepelnek maga, Macaulay Culkin rajzolta.

15. Amerikában a Reszkessetek, betörők! volt 1990, legtöbb bevételt termelő filmje.Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/