péntek, május 24, 2024

Trending

Hasonlóak

10 érdekesség a 10 éves X-Men kezdetek: Farkas című filmről

1. Az egyik visszaemlékezés során egy fiatal, fehérhajú színes bőrű lányt is megpillanthatunk. Ő az X-Men csapat egyik későbbi tagja, Ororo Monroe, azaz Ciklon. Ezt a jelenetet végül nem került bele a filmbe, de a DVD-n megtekinthető a kivágott jelenetek között.

2. 2009. március 31-én, a hivatalos premier előtt egy hónappal a netre került a film kalóz, effektek nélküli változata, amit vélhetően a stúdió egyik embere tölthetett fel a világhálóra. Mire a kész filmet is bemutatták, már 4 és fél millióan töltötték le rossz minőségű változatot. A stúdió egyébként ezzel magyarázta a film nem túl fényes bevételeit.

3. Eredetileg Deadpool-nak csak egy rövid cameó-ja lett volna a filmben, de miután Ryan Reynolds-ot leszerződtették kibővítették a szerepét.

4. Brian Cox, az X-Men 2 után szívesen újra eljátszotta volna William Stryker karakterét. Kezdetben úgy volt, hogy digitálisan fiatalítják majd meg a színészt, de ezt a producerek túl drágának találták, ekkor inkább leszerződtették helyette Danny Huston-t.

5. A filmben Logan harcol az amerikai polgárháborúban, az első és a második világháborúban és a vietnámi háborúban is. A képregényben Logan “csak” a két világháborúban vett részt.

6. Hugh Jackman forgatás ideje alatt minden pénteken adott az összes stábtagnak egy lottó szelvényt. De sajnos egyszer sem nyert senki.

7. Ez volt az első (és eddig egyetlen) olyan X-Men film, amiben szerepet kapott Gambit karaktere. A készítők a korábbi mozikba is szerették volna berakni őt, de végül mindig kivágták.

8. A Kevin Durand-nak, Haspók megformálásához, egy több tíz kilós jelmezt kellett viselni, amiben olyan melege volt, hogy a forgatás megkezdése után nem sokkal egy jéghűtéses rendszert is bele építettek.

9. Hugh Jackman nem kevesebb, mint 25 millió dollárt kapott ezért a szerepért.

10. A Dexter című sorozat főszereplője, Michael C. Hall is szóba került William Stryker karakterének eljátszására.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/