10 érdekesség a 10 éves X-Men kezdetek: Farkas című filmről

1. Az egyik visszaemlékezés során egy fiatal, fehérhajú színes bőrű lányt is megpillanthatunk. Ő az X-Men csapat egyik későbbi tagja, Ororo Monroe, azaz Ciklon. Ezt a jelenetet végül nem került bele a filmbe, de a DVD-n megtekinthető a kivágott jelenetek között.

2. 2009. március 31-én, a hivatalos premier előtt egy hónappal a netre került a film kalóz, effektek nélküli változata, amit vélhetően a stúdió egyik embere tölthetett fel a világhálóra. Mire a kész filmet is bemutatták, már 4 és fél millióan töltötték le rossz minőségű változatot. A stúdió egyébként ezzel magyarázta a film nem túl fényes bevételeit.

3. Eredetileg Deadpool-nak csak egy rövid cameó-ja lett volna a filmben, de miután Ryan Reynolds-ot leszerződtették kibővítették a szerepét.

4. Brian Cox, az X-Men 2 után szívesen újra eljátszotta volna William Stryker karakterét. Kezdetben úgy volt, hogy digitálisan fiatalítják majd meg a színészt, de ezt a producerek túl drágának találták, ekkor inkább leszerződtették helyette Danny Huston-t.

5. A filmben Logan harcol az amerikai polgárháborúban, az első és a második világháborúban és a vietnámi háborúban is. A képregényben Logan “csak” a két világháborúban vett részt.

6. Hugh Jackman forgatás ideje alatt minden pénteken adott az összes stábtagnak egy lottó szelvényt. De sajnos egyszer sem nyert senki.

7. Ez volt az első (és eddig egyetlen) olyan X-Men film, amiben szerepet kapott Gambit karaktere. A készítők a korábbi mozikba is szerették volna berakni őt, de végül mindig kivágták.

8. A Kevin Durand-nak, Haspók megformálásához, egy több tíz kilós jelmezt kellett viselni, amiben olyan melege volt, hogy a forgatás megkezdése után nem sokkal egy jéghűtéses rendszert is bele építettek.

9. Hugh Jackman nem kevesebb, mint 25 millió dollárt kapott ezért a szerepért.

10. A Dexter című sorozat főszereplője, Michael C. Hall is szóba került William Stryker karakterének eljátszására.

Friss

A szomorúság háromszöge kritika (Triangle of Sadness, 2022) – Mit tesz egy hajónyi gusztustalanul gazdag ember, amikor kitör a vihar?

Ha szatíra, akkor Ruben Östlund. A svéd rendező ismét odacsap egy kicsit a világnak...

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Jurassic Park/World maratont tartanál? – Íme, hogy mennyi időt venne igénybe!

Hosszú várakozás finisébe értünk, hiszen négy év után végre megérkezik a Jurassic World trilógia...

50 éves A keresztapa! Öt kulisszatitok a legendás moziról

Ötven éve hódította meg a mozivilágot A keresztapa című Francis Ford Coppola alkotás, amely...